Tänä vuonna häämuoti on hyvin monimuotoista, tulevan morsiamen tarvitse miettiä rajoituksia tai sääntöjä omaa häätyyliä valitessaan. Trendikkäintä on valita tyyli, joka kuvastaa parhaiten omaa itseä: Hääpäivänä on tarkoitus olla upea versio itsestä, ei esittää jotain toista. Puvussa ja meikissä vältetään ylilyöntejä ja niillä halutaan ennen kaikkea korostaa morsiamen luonnollista kauneutta. Onnistunut häätyyli kertoo jotain kantajansa persoonasta.

Valokuvat Alina Shchurova

Meikki ja hiukset Natalia Rudneva

Hiusasusteet Ayur Efulkin

Kuvausjärjestelyt sekä kukat  “Wedding by Veronika”

1. Urbaania mustaa

Muutama vuosi sitten häämuodin kuningatar Vera Wang esitteli yleisölle mustat hääpuvut. Rohkea trendi ei kuitenkaan ihastuttanut tavallisia morsiamia, joten seuraavana vuonna suunnittelijat Peter Langner, Vera Wang ja Carolina Herrera tarjoilivat mustaa väriä morsiamille hieman hillitymmässä muodossa; asusteissa ja yksityiskohdissa.

Tiukka ja kurinalainen minimalismi sopii rohkealle morsiamelle, joka muutenkin kokee urban-chic-tyylin omakseen. Epätavalliset printit, kirjailut ja yllättävät yksityiskohdat kuuluvat tyyliin. Urbaanin lookin viimeistelee näyttävä huntu sekä rohkeat statement-korut.

Puku Irina Rogusina
Malli Mari/Paparazzi

2. Bohoromantiikkaa

Ylellisyyden vastakohta on tänä vuonna luonnollisuus, joka näkyy etenkin morsiamen hiuksissa ja meikissä. Hiukset saavat olla hieman ”tuulen tuivertamat”, kiharat ovat kevyitä ja pehmeitä. Korkeat, hiuslakalla paikoilleen liimatut kampaukset ovat out, hempeä nutturakampaus kasataan huomaamattomasti hiuspinneillä. Romanttisen boholookin salaisuus on huolettomassa eleganssissa sekä luonnollisessa kauneudessa. Hehkuvaa ihoa ja murretuin sävyin rakennettua sumusilmämeikkiä keventävät ruusuposket sekä herkulliset huulet.

Puku Heidi Tuisku
Malli Katarina Juselius

3. Modernia glamouria

Yksi suurimmista vuoden 2018 morsiustrendeistä on pukujen erilaiset tekstuurit. Uuden teknologian ansioista suunnittelijat pystyvät rakentamaan moniulotteisempia luomuksia, joissa on hyödynnetty 3D-efektiä. Näyttävät paljetit, koristehelmet sekä röyhelöt tekevät puvun kolmiuloitteisuuden ja niitä käytetään harkiten ainoastaan joko puvun selässä, helmassa tai yläosassa. Eri tyylien sekoittaminen on tärkeä osa modernia glamouria ja kaikenlaiset villitkin kokeilut ovat sallittuja niin puvussa, kampauksessa kuin meikissäkin.

Puku Irina Rogusina
Malli Hedda/Paparazzi

4. Klassista ylellisyyttä

Klassinen ajaton tyyli on aina muodissa. Pukujen hillityt siluetit ja leikkaukset sekä neutraalit sävyt näyttävät vuodesta toiseen kiinnostavilta. Usein hyvin klassinen puku on koristeltu ylellisillä kirjoiluilla tai helmillä. Hiustyyleissä hillitty taaksepäin kammattu nuttura somistetaan sopivilla hiuskoruilla. Myös meikki on klassisen hillitty, jota voidaan räväköittää punaisilla huulilla tai rohkeammalla luomivärillä. Klassinen tyyli sopii useimmille morsiamille, jotka haluavat tuoda esiin omaa ajatonta lookia.

Puku Heidi Tuisku
Malli Vlada Zarubalova

5. Vanhan ajan romantiikkaa

Romanttinen tyyli rakentuu kevyen ilmavasta puvusta, jossa on yhdistetty rohkeasti erilaisia tekstuureja ja materiaaleja. Sääntöjen rikkominen on romanttisen tyylin kulmakivi. Yhdistele rohkeasti lempielementtejäsi, kuten pitsiä, kukkia sekä näyttäviä koruja ja luo oma uniikki tyylisi. Romanttiseen lookiin sopivat klassiset kiharat sekä hauskat nutturakampaukset. Meikissä hempeät pastellit yhdistyvät virheettömään ihoon.

Puku Heidi Tuisku
Malli Sania Svinarenko

Lue myös:

Häämuoti 2018 – katso kuvagalleriat ja video

Juhlamuoti 2018 – Rohkeat värit ja kuosit

116 vastausta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.