4 kk suunnittelua takana – mitä on jo valmiina?

Suunnittelun aloitus joulukuussa oli suhteellisen helppoa, koska häistä olen haaveillut jo hyvin pitkään. Mieheni kanssa oltiin myös keskusteltu ”hypoteettisesti” hääsuunnitelmista. Hääpäivä päätettiin heti kosinnan jälkeen ja seuraavana arkipäivänä varasin kirkon ja juhlapaikan. Niille sainkin vahvistukset heti samana päivänä mieluisalle ajankohdalle. Samalla laitettiin myös pastoritoive seurakunnalle. Lähipiirille laiteltiin save the date -tietoa ihan vaan whatsapp’lla. Papin kanssa juteltiin alustavasti pari viikkoa sitten ja kirkkoharjoituskin on jo varattu. Selvää oli alusta myös se, että budjetti pidetään maltillisena.

Hääpuvun etsinnän aloitin myös heti kosinnan ja hääpäivän päättämisen jälkeen. Nettiä tuli selattua paljon ja varailinkin sitten sovitusaikoja liikkeistä. Kävin lopulta kahdeksassa liikkeessä sovittelemassa pukuja. Samasta liikkeestä josta hääpuvun hankin, niin ostin myös hunnun. Kampaaja, kynsien laitto sekä meikkaus on samoin buukattu. Sulhasen häätyyliäkin on jo hieman hahmoteltu.

Hääkoristusten päälinjat on päätetty ja muutamia juttuja jo hankittukin. Häidemme teema on jalkapallo. Innoissani suunnittelen teemakoristeita ja muutama loistoidea on jo muhimassa. Aktiivisesti seurailen hääkirppisryhmiä ja kesällä tehdään sitten loppuja hankintoja. Hääkukkia on myös suunniteltu jo omassa mielessä. Hääpäivä on ensimmäisenä adventtiviikonloppuna, joten lähestyvää joulua hyödynnetään koristelussa kynttilöin ja valoin. Häiden teemaväreinähän on punainen, valkoinen ja kulta.

Häätanssille oli muutama vaihtoehto ja aika nopeasti siinä päästiin valintaan. Sykähtelen onnesta ja liikutuksesta, kun ajattelen sitä hetkeä, kun sen pääsemme tanssimaan. Biisi on niin täydellinen ja ihana. Tätä kappaletta olen miettinyt häätanssina jo ikuisuuden. Ihanaa on, että voimme yhdessä tehdä tähän jonkinlaisen koreografian.

Ruoka on meille tärkeä asia ja muutama hääresepti onkin jo hiottu kohdalleen. Tahdon ehdottomasti karkkibuffetin ja karkeista on keskusteltu. Buffa voisi kuvastaa lapsuuttamme ja lempikarkkeja siltä ajalta. Häissämmehän juhlitaan samalla 40-vuotispäiviämme. Karkit ovat heikkouteni ja suuri vaara on, että tässä homma riistäytyy laukalle… Hääjuomia aletaan miettiä sitten kesemmällä ja niitä voi sitten hankkia pikkuhiljaa varastoon. Alkujuomaksi saattaa tulla jotain muuta kuin skumppaa…

Yleisiä muistilistoja häiden valmisteluun katseltuani, voidaan todeta, että aika hyvin ollaan aikataulussa. Alussa oli melkoinen vauhti päällä ja sulhasen piti jo vähän rauhoitellakin, et rakas… ei kaiken tarvitse olla viikossa valmista.

kuva pixabay

7kk häihin – mitä vielä puuhattavaa?

Onneksi aikaa on vielä runsaasti keskittyä yksityiskohtiin. Hääinspiraatiota ja fiilistä on lietsottu käymällä parilla messuilla Helsingissä ja Turussa. Olen areenasta katsonut kaikki mahdolliset jaksot Satuhäistä ja lukenut hääaiheisia kirjoja. Pinterest on ollut myös ahkerassa käytössä ja sinne olen koonnut ideat talteen. Tuntuu ihanalta, että vihdoinkin saa toteuttaa kaikkia haaveilemiaan asioita ja heittäytyä hääfiilikseen ihan täysillä. Valinnat tuntuvat jo varmoilta ja mielikuva kauniista marrashäistä välkkyy mielessä. Tuskin maltan odottaa lopputulosta. Tulee olemaan superhauskaa yllättää vieraita muutamalla teemayksityiskohdalla.

Tällainen vajaan vuoden suunnitteluaika sopii minulle oikein hyvin. Tuskin jaksaisin montaa vuotta konkreettisesti valmistella häitä. Siinä olisi vaarana, ainakin minulla, suunnitelmien muuttaminen moneen kertaan. Pienemmän asuinpaikan ansiota ehkä on, että paikkoihin ei tarvita vuosia ennen varauksia, vaan järjestäminen onnistuu näin pienemmälläkin aikajänteellä. Samoin hääsesongin ulkopuolella oleva aika auttanee vapaiden aikojen löytämistä. Suunnitelmat kun ovat hyvällä mallilla, niin kaikkea voi jo hankkia varastoon hiljalleen. Hääexceliä täytellessä on kiva seurata budjettia ja sitä miten asiat edistyvät ja mitä on jo hankittu.

Fiilis häiden järjestymisen suhteen on kohtuullisen rauhallinen, enkä ole juurikaan nähnyt painajaisia niistä, että jotain olisi hääpäivään mennessä jäänyt tekemättä. Ihania kuukausia tulossa valmisteluiden ohella. Miten siellä muiden morsianten valmistelut sujuvat? Mikä aiheuttaa stressiä ja mikä sujuu kuin itsestään?

Valoisaa kevättä…Aika meidän tullut on nauttia hääjärjestelyistä…

Terkuin Satu

18 vastausta

  1. I was excited to discover this website. I want to to thank you for your time for this wonderful read!! I definitely liked every part of it and i also have you book-marked to look at new things on your website.

  2. Levey AS, Eckardt KU, Tsukamoto Y, Levin A, Coresh J, Rossert J, De Zeeuw D, Hostetter TH, Lameire N, Eknoyan G buy lasix online cheap Resumption of rat oocyte meiosis is paralleled by a decrease in guanosine 3, 5 cyclic monophosphate cGMP and is inhibited by microinjection of cGMP

  3. purchase cialis Stick to meals with a low glycemic score of fifty five or under to decrease your blood sugar It ensures carbohydrates obtained from food are transformed into power and not stored as extra sugar Nerve injury is typical in people with high blood sugar

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.