Alkoholittomat drinkit eli mocktailit ovat nousseet valtavaksi trendiksi. Kiinnostavimmat hääjuomat voidaan tarjoilla alkoholilla tai ilman – ja puhtaan raikkaat makunsa ne saavat suoraan luonnosta.

Maailmalla hääjuhlissa on siemailtu laadukkaita cocktaileja jo pidemmän aikaa. Nyt drinkkibuumi on ulottumassa myös suomalaisiin hääjuhliin, korvaamaan boolin ja siiderisammiot. Hääparin ja baarimikon yhdessä suunnittelemissa cocktaileissa on tyyliä, eivätkä kustannukset välttämättä nouse perinteistä juomatarjoilua korkeammiksi. Son of a Punchin catering päällikkö Joni Virta kannustaa pareja miettimään, miten hääjuomat voisi rohkeasti tuoda juhlan teemaan ja parin persoonaan sopiviksi. Cocktaileissa voi tuoda esiin hääparin lempimakuja tai muistoja vaikkapa ensitapaamisesta.

– Juhlaan sopivien cocktailien suunnittelu voi alkaa hyvin pienestä vihjeestä. Pari saattaa esimerkiksi sanoa, että he tykkäävät mansikasta ja se riittää auttamaan alkuun. Toisinaan drinkin halutaan sopivan juhlan väriteemaan.

Tarjolla hääparin lempimakuja

Häiden juomatarjoilu kannattaa suunnitella yhdessä baarimestarin kanssa. Tärkeitä tietoja ovat muun muassa kuinka monta vierasta häihin on tulossa ja kuinka monta drinkkiä halutaan tarjota. Häihin voidaan tuoda kokonainen drinkkibaari tai sitten hääpari voi päättää, että vain esimerkiksi tervetuliaismalja on cocktail. Suosittuja ovat myös hääparin mieltymysten mukaan räätälöidyt His and Hers -cocktailit.

Cocktailbaarin kustannukset rakentuvat juomamääristä ja työtunneista. Tavallisesti baarimestari tuo mukanaan alkoholittomat raaka-aineet ja asiakas hankkii sovitut alkoholit. Myös tarvittaessa lasit voi vuokrata, jolloin baarimestari hoitaa niiden roudauksen.

Eniten nousussa tällä hetkellä ovat vastapuristettuja mehuja sisältävät smoothie-tyyliset cocktailit. Tuoreissa hedelmissä ei ole lisä- tai säilöntäaineita ja juomat halutaan tehdä itse alusta saakka.

– Miksi käyttää valmista mehua, kun voi puristaa itse oman mehun, jonka maut ovat aitoja, Virta huomauttaa.

Ekologisuus edellä

Trendikkäiden drinkkien raaka-aineiden monikäyttöisyys on ekologista. Esimerkiksi sitruunasta hyödynnetään sekä kuori että mehu, jotta hukkaan menisi mahdollisimman vähän. Juomissa suositaan satokauden tuotteita, tuoreita hedelmiä ja marjoja. Pillejä ei käytetä ollenkaan tai muovipillien tilalle valitaan metalli-, vehnä- tai paperipillejä.

Nouseva trendi on itse luonnosta kerättävät raaka-aineet. Cocktaileissa voi käyttää esimerkiksi päivänkakkaraa, maitohorsmaa ja orvokkia. Virta kertoo tehneensä vodkaa muun muassa voikukista. Oman kädenjäljen voi tuoda hääjuomaan kekseliäällä tavalla:

– Hääparin juttu voisi olla vaikkapa oman maan mansikoista itse tehty likööri, jota käytettäisiin juomien pohjana.

Kokeile raikkaita alkoholittomia cocktaileja:

Ravista itse trendikkäät drinkit, joissa maistuvat tuoreet hedelmät sekä itse tehty siirappi. Kaikki kolme drinkkiä toimivat loistavasti myös ilman alkoholia, joten voit halutessasi jättää sen pois.

GREEN DAY

4 cl Absolut-vodkaa

2 cl kurkkumehua

2 cl omenamehua

2 cl limemehua

2 cl sokerisiirappia *

mintun lehtiä

Mittaa raaka-aineet shakeriin, lisää runsaasti jäitä ja ravista voimakkaasti.
Kaada ravistettu juoma lasiin siivilän läpi. Koristele kurkulla ja tuoreilla yrteillä.

FAIRYTALE

4cl Havana Club 3yo -rommia

2 cl vadelmasiirappia *

2 cl verigreippimehua

2 cl limemehua

timjamia

Mittaa raaka-aineet shakeriin, lisää runsaasti jäitä ja ravista voimakkaasti.

Kaada ravistettu juoma lasiin siivilän läpi. Koristele kanervan oksalla.

SOUTHSIDE LEMONADE

4 cl Olmeca Altos Reposado -tequilaa

4 cl ananasmehua

2 cl sitruunaruohosiirappia *

2 cl sitruunamehua

Fever Tree Indian Tonic Water

Mittaa kaikki raaka-aineet, paitsi tonic-vesi, shakeriin, lisää runsaasti jäitä ja ravista voimakkaasti. Kaada ravistettu juoma lasiin siivilän läpi. Lisää tonic-vesi. Koristele sitruunaruoholla ja basilikan lehdellä.

Itsetehtyjä siirappeja saat tehtyä pienellä vaivalla mittaamalla kattilaan vettä ja sokeria 1:2 suhteessa. Lämmitä kattilaa kunnes sokeri sulaa ja neste kirkastuu. Lisää sitten vielä haluamasi mauste esimerkiksi vadelmaa tai sitruunaruohoa. Makua irtoaa vielä paremmin, jos maustava ainesosa on pilkottu pieneksi.

Huom! Kaikki resepteissä olevat mehut ovat itsepuristettuja tuoremehuja, joiden aitoa makua on mahdotonta saada kopioitua kaupan valmistuotteilla.

Cocktailit suunnitteli catering manager Joni Virta, Son of a Punch. Kuva: Jirina Alanko

Lue myös:

Häät ja alkoholi – mistä juomat?

Hääjuomat ja niiden määrä

Morsiamen muistilista – Hääsuunnittelijan aikataulu

 

 

28 vastausta

  1. can i take 2 50mg viagra in one day Estradiol valerate prasterone enanthate EV DHEA E, sold under the brand name Gynodian Depot among others, is a injectable combination medication of estradiol valerate EV, an estrogen, and prasterone enanthate DHEA E, an androgen, estrogen, and neurosteroid, which is used in menopausal hormone therapy for women

  2. com 20 E2 AD 90 20Viagra 20Krem 20Ne 20Ie 20Yarar 20 20Buy 20Generic 20Viagra 20Canada buy generic viagra canada Yes there are a number of options available, you can set your browser either to reject all cookies, to allow only trusted sites to set them, or to only accept them from the site you are currently on cheap finasteride list of Coca Cola brands

  3. Check all prescription and nonprescription medicine labels carefully since many contain pain relievers fever reducers NSAIDs such as aspirin, ibuprofen, indomethacin, ketorolac or naproxen which if taken together with diflunisal may increase your risk for side effects buy cialis online safely Luckily, MK 677 falls under the category of SARMs and not anabolic steroids

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.