Olen rampannut morsiuspukuliikkeissä nyt lähes päivätyönäni. No vitsi, vitsi – mutta siltä se on välillä tuntunut. Kenties osasyy siihen, miksi pukujen sovittelu sai minut käyttämään työvertausta, on se, ettei touhu ole muistuttanut ainakaan minkäänlaista hupia vaan ennemminkin juuri työtä. Suurin syy tähän on se, miten pettynyt olen ollut monessa suomalaisessa morsiuspukuliikkeessä saamaani palveluun.

Näen asian näin: morsiuspukuliikkeet myyvät unelmia. Asuja, joihin pukeudutaan elämän tärkeimpänä päivänä, asuja, jotka elävät muistoissa ja valokuvissa vielä vuosikymmenien ajan. Palvelukokemuksella on siis valtavan suuri merkitys. Osassa liikkeistä saamani palvelu on saanut aikaan sen, että vaikka unelmieni puvun olisin löytänyt, en välttämättä olisi halunnut sitä kyseisestä paikasta ostaa.

En mene yksityiskohtiin, sillä kaikilla meillä on huonoja päiviä ja palvelukokemukset ovat erilaisia kaikille meille. Lisäksi en halua aiheuttaa ongelmia kenellekään, vaan lähinnä herätellä ajattelemaan, miten pienilläkin asioilla voi olla suuri merkitys, ja miten pienilläkin muutoksilla voidaan tehdä morsiuspuvun ostamisesta paljon miellyttävämpi kokemus.

Listaankin nyt sellaisia asioita, jotka ainakin minulle tekisivät morsiuspuvun ostamisesta mielekkäämpää.

1. Asiakkaan huomiointi heti saapuessa liikkeeseen tavalla, joka saa asiakkaan tuntemaan itsensä erityiseksi. Minä arvostan henkilökohtaisessa ostokokemuksessa sitä, että morsianta käteltäisiin. Näin ei toistaiseksi ole tapahtunut vielä yhdessäkään liikkeessä myyjän aloitteesta. Kättely on jenkkimeininkiä ehkä, mutta pieni teko, joka saisi morsiamen tuntemaan olonsa erityiseksi edes tuon tunnin ajan, jonka hän liikkeessä viettää.

2. Olen oman etsimisprosessini aikana käynyt liikkeissä, jonka KAIKKI mekot olivat liian pieniä minulle. Olen itse kokoa M/L, joten pidän asiaa kohtuuttomana. Myyjät ovat perustelleet asiaa sillä, että saavat aina mekoista vaan mallikoot, jotka ovat noin koko 36. Mielestäni tämä on hassua ja toivoisin asiaan muutosta. Ensinnäkin luulisi, että mekko on aina helpompi kiristää asiakkaan päälle kuin kiskoa rutisten liian ison ihmisen päälle. Tällöin myös me ”isommat” naiset saisimme paremman käsityksen siitä, miltä mekko tulisi päällämme näyttämään. Toinen iso miinus on se, jos liian pientä mekkoa ei saada niin sanotusti kiristettyä morsiamen päälle. Olen käynyt liikkeissä, joissa liiankin pienen mekon on pystynyt hahmottamaan, koska myyjällä on ollut erimerkiksi kuminauha tai klipsejä, joilla hän on temppuillut mekon päälleni istuvaksi – asia, joka vaikuttaa aivan taatusti ostopäätökseen. Se, ettei liian pientä mekkoa pysty millään tavalla ”kiinnittämään” morsiamen päälle on mielestäni pelkkää osaamisen tai viitsimisen puutetta. Pahinta pienissä mekkokoissa on kuitenkin se, että itseensä tyytyväinenkin kurvikuningatar poistuu helposti liikkeestä kyynel silmässä, koska tuntee olonsa liian isoksi.

3. Morsiamen ei ikinä pitäisi joutua odottamaan että hänet huomioidaan, mikäli hän on varannut sovitusajan. Mikäli hän inhimillisistä syistä johtuen niin joutuu tekemään, tulisi työntekijöiden tulla reilusti pyytämään viivästystä anteeksi ja tarjota vaikkapa kahvit. Luulisi itsestään selväksi, eikö? No, ei ole ollut.

4. Mahdollisuus sovitukseen niin, että toinen morsian ei seiso täysin vieressä. Suuri osa meistä tietää sen tunteen, kun on tyytyväinen asuunsa, ja sitten näkee jonkun, jonka päällä se näyttää paremmalta. Voisiko ajatella, että edes morsiuspukua sovittaessa vertailun mahdollisuus minimoitaisiin? Ymmärrän toki realiteetit ja sen, että useimmissa liikkeissä morsiamia voi olla paikalla monia yhtä aikaa. Mutta esimerkiksi saman peiliseinän edessä seisominen liian pienessä mekossa, 30 sentin päässä 180-senttisestä ja 50-kiloisesta keijukaismorsiamesta ja hänen ihastelevista kaasoistaan saa mielen matalaksi ainakin allekirjoittaneelta.

5. Rehellisyys sen suhteen, millaisia muutoksia mekkoon on mahdollista tehdä ja millaisia ei. Mikäli myyjä ei ole varma asiasta, toivoisin asioiden selvittämistä ennen lupausten tekemistä.

Tällä hetkellä minulla on vielä pari sellaista liikettä, joissa haluan ehdottomasti käydä. Olen kuitenkin jo lähestulkoon menettänyt toivoni mekon valmiina löytämisestä ja siksipä minulla on varattu myös tapaaminen morsiuspuku-ateljeen kanssa aivan omanlaisen mekon suunnittelemiseksi. Kerron heti, kun teen päätökseni!

Parasta palvelua olen tähän mennessä saanut Lontoossa Grace Loves Lacen liikkeessä. Vierelläni myyjä Stefanie, taustalla morsiusneitoni Jenni. Kerroin kokemuksestani kyseisessä liikkessä yhdessä aiemmassa postauksessani.

Millaisia kokemuksia sinulla on morsiuspukuliikkeistä? Millaisia ruusuja antaisit? Entä mitä tekisit paremmin?

Rakkaudella, Rea

16 vastausta

 1. SIIIS MITÄ!!!!! Suurin osa ihmisistä on todellakin tuota M/L kokoa, ihminen on silloin keskivertokokoinen, ei mitenkään erityisen iso! Ei ole mitään väärää olla keijukainen = 180/50, mutta sellaiset on oikeasti harvassa 🙂 Ja heille saa kiristeltyä päälle vaikka ja mitä. Ja se todennäköisesti näyttää hyvältä. Eli olisi mun mielestä varmasti järkevää hankkia sovitusmekot keskivertokoossa 🙂 Silloinhan todennäköisimmin olisi mukava sovituskokemus mahdollisimman monelle.

  Ja siis nimenomaan, häämekko ei ole VAATE. Häämekkoliike ei ole VAATEkauppa. Siellä myydään mielikuva ja unelma täydellisistä häistä ja siitä hetkestä kun tuleva aviomies näkee morsiammen ensimmäistä kertaa mekossa. Ostos myös tehdään ERITTÄIN vahvasti tunteeseen nojaten. Sitä mekosta tulevaa hyvää tunnetta todellakin häiritsee se jos morsiamella ei ole tervetullut olo tai jos hän kokee itsensä isoksi. Eli sama mekko saattaa jäädä rekkiin huonossa liikkeessä mutta lähteä matkaan ihanassa liikkeessä.

 2. Hei Rea ja muut hääsiskot!
  Olen ns toisella kierroksella nyt 40 vuotiaana ja päätin ottaa kaiken irti tulevista häistä. Ensimmäinen hääpukuni oli teetetty, nyt halusin saada OIKEAN elämyksen sovittelevalle ja ostamalla tulevan pukuni hääpukuliikkeestä.
  Olemme pääkaupunkiseudulta, mutta ajoimme sovituspäivänä Turkuun, josta aloitimme sovittelut ha jatkoimme siitä Helsinkiin jossa meillä oli sovittu useita sovitusaikoja.
  Lyhyesti:
  1) yhdessäkään paikassa ei tosiaan kätelty, jotta olisin tuntenut itseni odotetuksi ja tervetulleeksi. (Olenhan varannut ajan tuhlata tuhansia euroja seuraavan Tunnin aikana ko liikkeestä ?)
  2) yhdessäkään paikassa ei tarjottu vettä, kahvia saati kuohuviiniä (edes kaupanteon jälkeen) vaikkakin jokaisessa paikassa kertoimen päivän mittaisesta rundista.
  3) olin sovitus hetkellä myös kokoa XL/44 – vain kourallinen puvuista mahtui päälle. Myyjien ammattitaito vaihteli kekseliäisyyden suhteen, mutta tunsin itseni maailman läskeimmäksi morsiameksi juuri ko päivänä.
  4) Osassa paikoista olisin halunnut sovittaa mallinuken päällä olevaa pukua, jonka myyjä tyrmäsi lauseella ”tämä on niin kallis puku” johon vastasin, että ei kiinnosta – minä etsin pukua eikä sille ole budjettia. Pukua ei herunut sovitukseen. (Viime viikolla huomasin kauppiattaren päällä ko ”kalliin 4000€” puvun, olisi tehnyt mieli kommentoida, että saako näitä nyt sovittaa ?
  5)Liikkeet olivat järjestäen todella epäsiistejä, likaisia, pieniä sovareita, huonot valot, järkyttävät wc:t. Likaiset huonekalut…
  Mietin näin itse sisustuksen- ja kaupan alan yrittäjänä, että miten näillä kauppiailla on varaa tämänkaltaiseen palveluun/toimintaan?

  Suomalaisia aliarvioidaan nyt vahvasti.
  Me ansaitsemme paljon parempaa!

  Toivon, että jokainen morsian saa kokea sovituspäivän yhtenä elämänsä tärkeimmistä päivistä. Minulla oli odotukset todella korkealla ja vaikka oman puvun löysinkin, kokemus oli todella harmittava pettymys ja teki minut surulliseksi.
  Jokainen meistä jättää liikkeisiin 1000-5000€ helposti – eikö sillä hinnalla palvelun ja siistien tilojen pitäisi olla itsestään selvyys?

 3. Onpa erikoista, että sovituspuvut ovat Suomessa noin pientä kokoa! Itse ostin ensi kesän häihini puvun Yhdysvalloista, joka oli tuolloin vielä kotimaani. Siellä sovituspuvut ovat kaikki osapuilleen kokoa 42 juuri tuosta mainitsemastasi syystä: liian ison puvun saa helposti kiristettyä pienenkin morsiamen päälle, kun taas liian pientä pukua on aika mahdotonta sovittaa. Parhaat amerikkalaiset hääpukumyyjät olivat ammattimaisia puvun kiristäjiä ja kiristivät sitä taitavasti vuoroin takaa ja vuoroin edestä niin, että sovittaja sai todella hyvän käsityksen siitä, miltä puku näyttäisi oikeassa koossa.

  Kättelyä en ainakaan muista, mutta muuten asiakaspalvelu oli kyllä ylitsepursuavan ystävällistä kuten paikalliseen tapakulttuuriin kuuluu.

  Tuo mainitsemasi rehellisyys puvun muutoksista on asia, joka minua hieman jännittää… Päädyin nimittäin ostamaan 70 prosentin alennuksella sovituspukuna muutaman vuoden palvelleen hääpuvun, joka on minulle monta numeroa liian iso. Puku on merenneitomallinen, ja sen on istuttava täydellisesti, jotta se näyttää siltä miltä tarkoitus on. Myyjä vakuutti minulle, ettei puvun pienentäminen olisi heidän ompelijoilleen mikään ongelma, mutta koska olin muuttamassa Suomeen noin vuotta ennen häitä, katsoin parhaaksi jättää korjausompelun Suomessa lähempänä häitä tehtäväksi. Olen menossa ompelijalle parin viikon päästä ja hieman alkaa hermostuttaa, mitä hän projektista sanoo…

 4. Table 2 reports the percentage of time that each of the treatment options in Figs clomid forsale By regulating the hormones, promoting ovulation and increasing cervical mucus, as well as the flow of blood to the reproductive organs thereby improving the overall quality of the uterus Omega 3 Fatty Acid has been scientifically proven to help fertility

 5. However, 59 to 65 of randomized patients in those trials were treated with PCI, which provides less complete revascularization, is associated with more perioperative complications, and has questionable efficacy for improving survival in stable CAD azithromycin for dogs There are several transcription factors that regulate ERОІ transcription Fig

 6. The third one, with the jean jacket, is cute, but I don’t really like the look. I’m all for PJ pants in the house, but I would never leave the house in them, and that’s all those pants remind me of. You look good in them, though. We understand that versatility is key to #momlife and having pieces that can transition through every stage is important. Whatever your maternity style needs, we’re here and ready with the perfect look from the bump to beyond! These long, flowing pieces of fabric can be worn with a variety of tops. Palazzo pants come in different styles and colors available, so it is easy to find the perfect pair for an event or party. But what should you wear with them? Learn how to wear palazzo pants. Includes: Outfit ideas, styling tips, and a guide on how to wear palazzo pants for day and night.
  https://knoxonli085180.blogaritma.com/19438837/cocktail-light-blue-dress
  Oh, what a perfect time those childhood years are for a little girl to uncover her inner princess! No matter what your child’s budding sense of style or favorite color is, Sara Dresses has the perfect garment for her. Order her party dress today and get free shipping on orders $60 or more. Myleene Klass Lilac Leopard Print Wrap Dress $120.00 I have always loved this dress and it comes in so many colorways. This winter has us reaching for our winter essentials and, with the festive party season in full swing, you may be in need of a last minute bit of sparkle. Not sure what to wear this Christmas? Worry no more as this edit pulls together top personal picks from the Good Housekeeping fashion team to help you dress to the nines this year.

 7. An error occurred, please try again. Send us a message Vegan & Cruelty Free Instantly creates healthy looking lashes and brows. Great for any hair color. Delivery Within Ireland – Orders will be dispatched within 1 working day UPC 609332216631 has following Product Name Variations: All e.l.f. products are free from phthalates, parabens, nonylphenol ethoxylates, triclosan, triclocarban, and hydroquinone. All skincare is also free from sulfates. View all e.l.f. Cosmetics All e.l.f. cosmetics are cruelty free and vegan. United Kingdom: NICOLE (Edwardsburg) Brushable clear gel for groomed brows & lashes. What Our Customers Are Saying No matter the origin, in small amounts (up to 1%) it’s a nice, gentle preservative. Has to be combined with some other nice preservatives, like potassium sorbate to be broad spectrum enough.  
  https://andersonrqha009999.blog5star.com/21901054/fenty-beauty-powder-banana
  What it is: ILIA’s Limitless Lash Mascara is an award-winning clean mascara that goes above and beyond the expectations of any natural mascara. Buildable and flake-resistant, Limitless Lash Mascara lengthens, lifts, and separates with just the right amount of volume. Food Allergy research and development My Favorite Mascara! No. This product is not vegetarian as it lists 1 ingredient that derives from meat or fish and 5 ingredients could could derive from meat or fish depending on the source. We recommend contacting the manufacturer directly to confirm. Yellow Iron Oxide is the super common inorganic (as in no carbon atom in the molecule) pigment that gives the yellow tones in your foundation. Blended with red and black iron oxides, it is essential in all ”flesh-toned” makeup products. 

 8. On the other side, Adin Hill will likely get the nod for Vegas. His GSAx total is virtually identical to Andersen’s, while his save percentage of .912 is marginally better. Still, these goaltenders are in the same tier at this point in time — there is no reason to give either team an edge in the shot-stopping department. The question remains what is considered the true probability of events (p*) in the Kelly criterion’s formula. As we have seen in the previous parts, we can take the inverse of the odds given by any specific betting house, but this will not end up great as they are tilted in the house’s advantage. However, if we aggregate all the odds from many different betting houses, we should get a better reflection of how bookmakers view the probability of an event, Arsenal defeating Man United for example:
  https://jeffreygfcz731841.activosblog.com/19361977/gg-prediction-for-tomorrow
  No Deposit Bonus 50 Free Spins However, a risk-free bet will require you first to make a deposit and place a bet with your money before a risk-free bet will come into effect. For instance, most sports betting sites will offer a $10 risk-free bet promotion. However, you will first need to wager $10 of your money. Also, your bet needs to be on minimum odds of 2.00 or higher. Novibet operates legally with a United Kingdom Gambling Commission license. It was established in 2010 and has since turned out to be one of Europe’s finest betting marque. Just like its competitors, Novibet offers various sports betting events, and promotional offers, such as the E20 worth of free bets with no deposit bonus, meant for a new user. To acquire this bonus, the new coming user must first fund their new Novibet sports betting account with at least E10 and must place bets on odds not less than 1.70.

 9. Pambakian said Tinder ”ideated the concept” for the interracial couples and is an author of the proposal. Tinder announced Tuesday that interracial emojis are here. Tinder also promoted its push for interracial emojis with the hashtag #RepresentLove. Here’s Tinder’s official campaign video – let me know what you think! According to Wired, which first reported the story, the process of including interracial couples is more complex than it sounds. It cites Microsoft, which added interracial emojis to Windows in 2016, eventually creating 52,000 new emojis once you factor in skin tone options for every member of every family unit. The Unicode Consortium, a nonprofit organisation that provides standards for text on the internet and oversees emoji, has this week announced interracial couples are on the list of 59 new emojis which are set to roll out this year.
  http://www.chantiwangroup.com/dating-ukraine-3/
  As firm believers in the equality between the sexes, on Bumble, the women make the first move. Pretty interesting, right? So, if you’re a man, you’ll have to sit still and wait for someone to choose you, but if you’re a woman, get ready to hunt and prepare to have a lot of fun. Both persons can take the first step and write when it comes to same-gender matches. If you’re looking for some action tonight, welcome to the world of casual sex sites and apps. So, you’ll have a lot of fun using this hookup site, especially if you’re a woman because the control will be in your hands. Overview of CasualHookup The website is simple to use that can allow you to create a hotlist and flirt online easily. The simplicity of the site has attracted many members to join the website at a faster rate. If this is the first time you are trying to navigate to the website, you won’t find it challenging to do so.

 10. Например, у Chanel в новую линейку Reflets d’Été вошла тушь Inimitable Waterproof Mascara апельсинового и лавандового оттенков, а Givenchy добавили в свою коллекцию Croisière тушь с щеточкой-шариком Phenomen’Eyes Waterproof цвета морской волны. Такой же насыщенный синий встречается и в линии Colours of Brazil марки Clarins. Не стесняйтесь. Оставляйте комментарии! Вы можете смело отдать предпочтение черной туши, ведь это основа любого макияжа; она подойдет Вам, независимо от оттенка Вашей кожи или цвета глаз. Если же Вы хотите добавить в свой образ ”изюминку” — нанесите на кончики ресниц цветную тушь. Мы используем файлы cookie, чтобы улучшить работу сайта и сделать его удобнее. Продолжая пользование данным сайтом, вы соглашаетесь с использованием файлов cookie. Tinchew Тушь для ресниц Tinchew тушь для ресниц Special Plus Curling, черный за 620 руб. Пн-Пт с 10:00 до 19:00 Не стесняйтесь. Оставляйте комментарии!
  http://www.ronpaulforums.com/member.php?290125-l6ntnfw965
  Питающее кокосовое масло; То, что масла обладают уникальной целительной силой, знали еще люди древнего мира: знахари древнего Египта, Китая, Рима использовали оливковое масло, как для лечебных целей, так и в качестве эффективного косметического средства. Масло макадамии не очень просто добыть и оно довольно дорогое. Поэтому оно не так уж часто используется в домашних рецептах. Тем не менее, это масло для сухих волос помогает питать и укреплять их, благотворно сказывается на их росте. Для приготовления масок масло макадамии можно смешивать с репейным или кокосовым маслом, желтком или соком цитрусовых. Использовать кокосовое масло очень просто. Небольшое количество масла нужно налить в маленькую бутылочку из темного стекла. Ее нужно хранить в холодильнике. Грибок. В составе жожоба имеются антимикозные компоненты, которые выводят грибок кожи и ногтей полностью. Для этого нужно смазывать ноготь маслом после распаривания, регулярно срезать пораженную часть ногтя. Проводить процедуру долго, до полного обновления ногтя. Если наносить масло на кожу головы, можно избавиться от грибкового поражения – себореи.

 11. slotomania Great Slots Games. New game added every week. Best Free Slots Games in the World. Constantly Updated. New games added every week. Many Bonus Games. High quality Graphics More 1 2 3 An Slotomania original slot game filled with Multi-Reel Free Spins that unlock with EVERY puzzle you complete! Spin for pieces and complete puzzles for happy paws and lots of wins! If you want to play slotomania slot machines free download then visit Playtika ltd and register. Once you have registered you will be given access to their casino slots where you can play all the different types of slot games including bonus slot games for free. Play casino slot machines for free now and receive a 10% off the total amount of money in your virtual bank account!
  https://www.easy-sewing.co.kr/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=495477
  Yes. Most online poker platforms offer poker cash games and tournaments where you can win real money. It is completely legal to play poker games for real money in India, provided that the state laws permit playing real cash games.  In this poker game, you’ll play a casino game called Poker. If you’re familiar with the rules and mechanics of poker, then you shouldn’t miss this game. And it will be a great advantage if you know the game well and you have some secret tactics to defeat your opponents. Want to bluff, call, and go all-in from the comfort of your living room? Then look no further! Join the Pokerface community today. Whether you’re a mobile poker enthusiast, a new poker player, or a seasoned poker professional, anyone can take a seat at the table with others from around the world and play in real-time!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.