Yhä useampi morsiuspari toivoo häälahjaksi jotain muuta, kuin tavaroita yhteiseen kotiin. Häämatkakassan kartuttamisen lisäksi suosittuja ovat erilaiset elämyslahjat.

Hääkutsussa on yleensä pieni ohjeistus koskien hääparin lahjatoiveita. Niiden kirjaaminen saattaa tuntua vaikealta, mutta turha kursailu on kuitenkin ihan turhaa. Vieraat ovat yleensä vain helpottuneita, jos heitä ohjataan lahjan ostossa. Valitseminen saattaa olla monen mielestä hankalaa, etenkin jos lahjan antaja ja saajat eivät ole kovin läheisissä tekemisissä.

Lahjan antajan maku saattaa myös poiketa hääparin mausta, joten asettamalla selkeät toiveet voidaan ehkäistä, ettei kaapin perukoille unohdu koristeellisia kukkamaljakoita tai väärän kokoisia lakanoita. Olisihan kuitenkin mukavaa, että häälahjasta olisi aidosti iloa hääparille. Tuskin lahjan antajakaan olisi tyytyväinen saadessaan kuulla hänen lahjansa lojuvan käyttämättömänä kellarissa.

Monesti hääpari on jo ehtinyt perustaa yhteisen kodin ja tarpeelliset hankinnat on tehty. Jos kaapit pullistelevat lakanoita ja astioita, voi häälahja olla jotain aivan muuta. Yhä useammat parit toivovat häälahjaksi rahaa, joka saatetaan kohdistaa esimerkiksi myöhemmin toteutettavaan häämatkaan. Uutena trendinä lahja voi olla myös yhteinen elämys tai vaikkapa harrastukseen liittyvä kokemus.

 


Millainen pari, sellainen lahja

Lahjalista voi koostua tavaran lisäksi erilaisista elämyksistä ja muista lahjoista, jotka eivät tarvitse kirjekuorta kummempaa paketointia. Elämyslahjakin valitaan huolella ja parhaimmillaan se sopii hääparin harrastuksiin tai muihin kiinnostuksen kohteisiin.

Näillä vinkeillä valitset juuri teille sopivat lahjat:

Sporttipari

Viihdyttekö urheilun parissa? Teille sopii lahja, jossa pääsette yhdessä testaamaan uusia lajeja tai syventämään yhteistä harrastusta.

Lahjavinkit:

Tanssikurssi. Sytyttikö häävalssikurssi kipinän? Esimerkiksi salsatunneilla meininki on rento, ja ilmassa on sopivasti sähköä.

Vierailu seikkailupuistossa. Erilaiset seikkailupuistot tarjoavat ohjausta myös pariskunnille. Lahjakortilla pääsee koko päiväksi mm. kiipeilemään ja laskemaan vaijerilla.

Päiväpurjehdus. Purjehdusretki sopii parille, joka nauttii päivästä merellä. Purjehduksella voi valita, osallistuuko purjehtimiseen vai syventyykö mieluummin nauttimaan auringosta.

Melontaa tai kalliokiipeilyä. Erilaisia ulkoilmaan liittyviä päiväkursseja on lukuisia. Elämyslahja voi olla yhteinen melonta- tai suppailu-retki, kalliokiipeilykurssi tai vaikkapa päivä rangella golf-lyöntejä hioen.

Vauhtia vesillä. Wakeboarding tai kitesurfing ovat mahtavia tapoja viettää hauska yhteinen päivä vesiurheilun parissa.

Ratsastusretki. Vaikka ratsastus olisi ihan uusi juttu, retkiä järjestetään myös kokemattomille. Parin tunnin kierroksen aikana nautitaan usein myös juomaa ja pientä purtavaa luonnon helmassa.

Vauhtipari

Onko arjessanne jatkuvasti menoa ja meininkiä? Teille sopii lahja, joka saa sekä adrenaliinin että endorfiinin ryöppyämään.

Lahjavinkit:

Tandemhyppy taivaalta 3000 metrin korkeudesta. Vaikka itse hyppy hypätäänkin ohjaajan kanssa, on kokemus silti huikea myös pariskuntana.

Lentoretkellä pääsette kummatkin hetkeksi pienkoneen puikkoihin. Yksityisellä helikopteri-sightseenilla nautitaan huikeista maisemista.

Autoista pitäville vaihtoehtoja on lukuisia. Haluaisitteko kokeilla upouutta Ferraria tai Lamborghinia, tai seikkailla maastossa joetkin ylittävällä Land Roverilla? Vai viihtyisittekö paremmin F1- tai ralliradalla, kartingissa tai crosskart-radalla?

Pakopelit. Mikä onkaan hauskempi paikka testata uutta avioliittoa ja paridynamiikkaa kuin kiihkeätempoinen Room Escape -peli.

Seikkailuloma Lapissa. Häämatkaa voi viettää kotimaassakin. Hurjapäät nauttivat aktiivilomasta Lapissa, johon kuuluu muun muassa koskenlaskua sekä mönkkärisafari.

Nautiskelijat

Rakastatteko hyvää ruokaa, rentoa yhdessäoloa ja kynttilänvaloa? Yhteinen hemmottelulahja sopii juuri teille.

Lahjavinkit:

Kokkauskurssi. Monet ravintolat järjestävät pienimuotoisia kursseja, joihin voi osallistua vaikka vain kahdestaan. Suunnatkaa vaikkapa sushikurssille tai harjoittelemaan ranskalaisen keittiön herkkujen tekoa.

Tasting. Erilaisia maisteluiltavaihtoehtoja on useita. Viini- ja oluttastingien lisäksi maistelemaan voi mennä myös teetä, kahvia tai vaikkapa suklaata.

Hierontaa ja hemmottelua. Kylpyläreissulla kaikkoavat viimeisetkin häästressin rippeet, jomottavat lihakset rentoutuvat parihieronnassa.

Romantikot

Jos arki on kovin kiireistä, paras häälahja saattaa olla superromanttinen hetki ihan kahdestaan.

Lahjavinkit:

Illallinen pimeässä. Herkutteluhetki pilkkopimeässä ravintolassa voi olla yllättävän romanttinen kokemus. Ainakaan kukaan ei huomaa, vaikka pussailisitte koko aterian ajan.

Musiikkistudion vuokraus. Lahjakortti oikeuttaa päivään musiikkistudiolla, jossa äänitetään yhteinen kappale – romanttinen duo tietenkin.

Valokuvaussessio. Yhteisen valokuvaushetken voi mainiosti pitää myös avioliittoon astumisen jälkeen. Maailmalla yleistyvästä day after -kuvauksesta jää takuulla romanttinen muisto hääkuvien lisäksi.

Hotelliyö. Elämää on hääyön jälkeenkin. Romanttinen yöpyminen luksushotellissa on kiva tapa juhlistaa vaikkapa puolivuotishääpäivää.

Elämyslahjoja tarjoavat mm.:

www.elamyslahjat.fi, www.goldenmoments.fi, www.greatdays.fi, www.kokemuskauppa.com

Lue myös:

Häälahjaksi elämyksiä ja kokemuksia

Kuinka pyytää häälahjaksi rahaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.