First look -kuvaus lasten kanssa

Meille first look -kuvaus lastemme kanssa oli hyvä ratkaisu, mutta kokemustemme perusteella en silti voi varauksettomasti suositella sitä kaikille omien lastensa kanssa häitään viettäville. Jos hääparilla on haaveissa somekuvista tuttu herkkä liikutuksen hetki, se haave ei välttämättä lasten kanssa toteudu.

Meillä ajatus koko perheen yhteisestä first lookista lähti siitä, että Samuli ei alun perin halunnut first look -kuvausta lainkaan. Olimme yksimielisesti päättäneet ajoittaa potrettikuvauksen ennen vihkimistä, jotta meille jäisi enemmän aikaa vieraittemme kanssa, mutta Samuli ei halunnut tehdä numeroa hetkestä, jolloin hän näkisi minut hääasussani ensimmäisen kerran. Samuli ei viihdy kameran edessä tai huomion keskipisteenä, ja hän koki, että kuvaajan läsnäolo ja first look -kuvauksiin tyypillisesti liittyvät, hetken merkityksellisyyttä korostavat asetelmat aiheuttaisivat hänelle niin kovat paineet, että kuviin saattaisi tallentua liikutuksen sijaan kiusaantuneita tai jopa kauhistuneita ilmeitä. Hänen kauhukuvissaan minä olisin puolestani pettynyt hänen reaktioonsa, tulkinnut hänen olevan tyytymätön ulkonäkööni ja pahoittanut mieleni, ja riidan ainekset olisivat olleet saman tien kasassa. Riidan jälkeen olisi ollut todella vaikeaa ottaa ihania potretteja – tai edes astella vihille hyvillä mielin.

First look -kuvaus lasten kanssa

Meidät tuntien Samulin kauhukuva olisi aivan hyvin voinut toteutua, joten hylkäsin raskain sydämin ajatuksen first look -kuvauksesta sellaisena, kuin olin sen lukemattomia kertoja sosiaalisessa mediassa nähnyt. Päivän käytännön järjestelyjä miettiessäni keksin kuitenkin uuden ajatuksen: jos olisimme kaikki neljä paikalla first lookin hetkellä, Samuliin ei kohdistuisi samanlaisia paineita, ja parhaassa tapauksessa lapset tekisivät jotain suloista, mikä tallentuisi kuviin ja häävideoon.

Lasten mukaan ottaminen oli myös käytännöllistä, sillä halusimme ottaa ennen kirkkoon menoa myös perhepotretteja, ja kahdenkeskisen first lookin järjestäminen olisi vaatinut sitä, että joku sukulaisista olisi tuonut lapset potrettikuvauspaikalle kesken kuvauksen. Kun lapset otettiin mukaan kuvauksen alkuun, Samuli saattoi tuoda heidät kuvaukseen itse, mikä oli aikataulujen puolesta helpompaa ja lapsille vähemmän hermostuttavaa.

First look -kuvaus lasten kanssa

Hääpäivänämme odotin kuvaajakaksikkomme ja videokuvaajan kanssa perhettäni rannalla. Samuli ja lapset kävelivät meitä kohti, ja kun lapset huomasivat minut, he pinkaisivat molemmat juoksuun ja ryntäsivät syliini. Samuli asteli rauhallisemmin perässä ja kyykistyi viereemme. Lapset makasivat helmani päällä syleilemässä minua. Vaihdoimme Samulin kanssa katseen ja hymyilimme toisillemme.

Emme kumpikaan liikuttuneet toistemme näkemisestä, enkä itse ainakaan osannut juuri siinä hetkessä erityisemmin pysähtyä kuuntelemaan tunteitani. Jos first lookin tavoitteena olisi ollut kuvata sulhasen onnenkyyneleitä tai antaa meille Samulin kanssa rauhallinen kahdenkeskinen hetki ennen häävieraiden eteen astelemista, ne tavoitteet olisivat jääneet lasten kanssa saavuttamatta.

Toisaalta hetki oli kuitenkin onnentäyteinen ja auttoi päästämään irti stressistä ennen vihkimistä. Lisäksi lasten läsnäolo auttoi suunnitellusti vähentämään Samulin paineita. Saimme epätyypilliset, juuri meidän näköisemme first look -kuvat. Kaikkein suurin merkitys first look -kuvauksellamme oli lopulta häävideomme kannalta. Videokuvaajamme Toni Laitinen yhdisteli videon alkuun aivan ihanasti katkelman morsiamen puheestani, kuvaa first look -hetkestämme ja valitsemamme taustakappaleen niin, että Samulin ja lasten saapuminen luokseni muuttui symboliksi minun ja Samulin elinikäisen unelman toteutumisesta.

Vaikka en osannut liikuttua kuvaustilanteessa, videota katsellessani olen liikuttunut lukemattomia kertoja.

Kaikki kuvat ja kuvankäsittely: Bryce Lafoon
Mekko: Pronovias
Kampaus: Noora Toiviainen
Meikki: The Glam
Floristi: Ihana Kukkanen
Hiuskoru: Ninka
Muut korut: Lily and Rose

Sulhasen asu ja kengät: Gasell GP
Tyttären mekko ja kengät: JJ’s House
Pojan puku: Tapiolan juhlapuku
Pojan kengät: Felix & Flora / Amazon.com

Morsiamen mekon ostopaikka: Stillwhite
Juhlapaikka: Hangon Casino

Miljöö: Hanko

14 vastausta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.