Jokainen pari valitsee itselleen parhaan tavan ja sijainnin hääyön viettoon. Osa tykkää juhlia pitkän kaavan mukaan aamuun asti. Tällöin oma sänky on vallan mainio vaihtoehto, koska hotelliyön kohdalla joutuisi railakkaasti aina aamuaurinkoon bilettävä pari tässä tapauksessa maksaa hieman turhasta. Osa pareista taas haluaa ”kotiutua” hotellihuoneeseen ns. ihmisten aikoihin ja päästä hyvissä ajoin rentoutumaan pitkän ja tapahtumarikkaan päivän päätteeksi.

Me emme ole kumpikaan olleet koskaan varsinaisia ”yökukkujia” ja tästä syystä molemmille oli itsestäänselvää, että tulemme viettämään hääyömme hotellissa.

Missä sitten olisi parhaimmat puitteet hääyön viettoon? Tätä keskustelua kävimme syksyn mittaan, ja löytyihän sieltä selkeät omat suosikit.

Tässä on meidän top 5 Helsingin hotelleista! Tulevat Helsingin hääparit siis kuulolla 🙂

Hotelli Haven

Hotelli sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa ja osa hotellihuoneista on vasta remontoidut. Hotelli on kooltaan suhteellisen pieni ja osasta huoneista onkin näkymä Kauppatorille sekä satamaan.

 

 

 

Hotelli F6

Tämä hotelli sijaitsee myös Helsingin sydämessä ja on vastaavasti pienempää kokoluokkaa. Huoneet ovat tunnelmalliset ja varsin kodikkaat.

Hotelli Kämp

Kämp on tunnettu melkeinpä luksus hotellina. Hotellilta on lyhyt matka kaikkialle Helsingin keskustaan. Myös Kämpissä on hiljattain uusittu hotellihuoneita. Vinkkinä mainittakoon, että hääpakettiin kuuluu myös huikea spa-osasto.

 

 

Clarion Hotel Helsinki

Tämä hotelli sijaitsee edellisistä hieman irrallaan – Jätkäsaaressa –  ja kulku hotellille onnistuukin parhaiten ratikalla. Hotelli on suhteellisen uusi ja sen korkeus takaa hienot näkymät huoneesta kantakaupunkiin. Plussaa ehdottomasti myös katolla sijaitseva uima-allas.

 

Crowne Plaza Helsinki 

Hotelli sijaitsee Töölössä ja ylempien huoneiden ikkunasta avautuu upea näkymä Töölönlahdelle. Hotellin huoneet ovat viihtyisät ja aamupala on hyväksi todettu. Tästä pääset vanhan blogimme puolelle lukemaan lisää hotellista.

IMG_8826.JPG

 

Jokaisessa hotellissa on varmasti mahdollisuus saada nk. Hääyö-paketti. Pakettiin kuuluu yleensä  huoneessa hääparia iltasella odottava shampanja sekä huoneeseen vastaavasti tarjoiltu aamupala hääpäivää seuraavana aamuna.

No mitäs meidän kohdalla tapahtuikaan? Me nappasimme juurikin tällaisen hääyö-paketin Mennään Naimisiin -messuilta, ja hotelliksemme valikoitui Hotelli Haven. Huoneen kohdalla päädyimme Grand Deluxe Harbour Seaview -huoneeseen. Olimme valinneet hotellin jo aikaisemmin sen loistavasta sijainnista johtuen, mutta messuilta saamamme hyvä diili loi lopullisen sinetin päätöksellemme. Messujen jälkeen kävimme vielä kiertämässä hotellin eri huoneluokkia läpi, ja omin silmin hyväksi todettu merinäkymä vei tämän ns. katsastuksen jälkeen pisimmän korren.

Merinäköalan saattelemana avioliiton auvoiseen satamaan -> näinhän sen pitää mennäkin 😉

-Filosofin morsian

 

Kuvat lainattu hotellien sivuilta Crowne Plazaa lukuunottamatta, jonka kuvat ovat omiamme.

23 vastausta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.