Minulle kakussa on aina ollut tärkeintä maku. Netissä näkee kuvia toinen toistaan upeammista kakuista, mutta minulle tulee kuvia katsellessani usein mieleen, etteivät niissä näkyvät kakut välttämättä maistu kovin mieleenpainuvilta. Tämä ajatus on syntynyt siitä, että kakun makuun viitataan blogeissa ja kuvateksteissä tyypillisesti vain ohimennen, kun taas koristelusta saatetaan puhua hyvinkin yksityiskohtaisesti.

Hääkakun on toki tärkeää olla kaunis, mutta vielä tärkeämpää minulle olisi, että vieraat muistelisivat myöhemminkin kakun makua.

Kun olin hylännyt 20 vuotta vanhan hääkakku-unelmani, aloitin kakun etsinnän alusta ja googlettelin hääkakkuleipomoita pääkaupunkiseudun ja Hangon väliltä. Päädyin heti ensimmäiseksi inkoolaisen Art of Cakesin verkkosivuille. Jäin välittömästi koukkuun, kun näin sivuilla listan heidän kakkupohjavaihtoehdoistaan. Listalla oli kakkupohjia, jonka kaltaisia en ollut tiennyt olevan olemassakaan, ja niiden kuvaukset oli selvästi kirjoittanut joku, jonka mielestä kakun maulla on merkitystä.

Aloin mailailla Art of Cakesin omistajan, hääkakkuleipuri Sonja Crockfordin kanssa. Yhteydenpito sähköpostitse oli alusta alkaen hyvin sujuvaa ja miellyttävää. Kävin samaan aikaan kirjeenvaihtoa muutaman muunkin hääkakkuleipurin kanssa, ja erot viestinnän sujuvuudessa olivat huomattavia. Osa leipureista ei tuntunut varanneen työpäivästään aikaa sähköposteihin vastaamiseen eikä osaavan ilmaista itseään selkeästi kirjoittamalla. Jos kysyin sähköpostissa kolmea asiaa, heikosti kommunikoivat vastasivat monen päivän viiveellä ja vain yhteen kolmesta kysymyksestä. Sonja sen sijaan vastasi viesteihini nopeasti ja kattavasti.

Sonjalla ei kuitenkaan suureksi harmiksemme ollut monikerroksista hääkakkutelinettä, joka on tärkeä osa hääkakkuvisiotamme. Kyllä, luit oikein – tämäkin asia on päässyt muuttumaan 20 vuodessa 🙂 Monesta kerroksesta koostuva korkea kakku olisi edelleen minulle tyylinä mieluisin, mutta se ei kerta kaikkiaan sovi suunnitelmiimme, joten olen joutunut hyväksymään ajatuksen kierrevadista. Olemme nimittäin aikeissa kopioida amerikkalaisen ystäväpariskuntamme häistä idean kakkubuffet-henkisestä hääkakusta, jossa kakun eri kerrokset ovat eri makuisia. Jos kakku koottaisiin perinteiseen hääkakkutyyliin korkeaksi torniksi, vieraat eivät voisi ottaa vapaasti haluamiaan makuja eri kerroksista ilman, että koko taideteos romahtaisi. Jos taas kakut olisivat pöydällä vierekkäin, kokonaisuus ei mielestämme näyttäisi hääkakulta. Kerrosteline ratkaisee molemmat ongelmat.

Monilla muilla hääkakkuleipureilla oli etsimämme kerrosteline, ja harkitsimme jo Art of Cakesin pudottamista listaltamme. Huomasin kuitenkin palaavani aina uudelleen heidän nettisivuilleen lukemaan vesi kielellä kakkupohjien ja täytteiden kuvauksia. Lopulta tulin siihen tulokseen, että minun oli saatava ainakin maistaa Sonjan luomuksia. Muuten vertaisin kaikkia maistamiamme kakkuja kuvitelmaan, joka ei välttämättä edes vastannut todellisuutta.

Kakkutelineongelmamme ratkesi, kun löysin mielikuvaamme vastaavan viisikerroksisen kierretelineen kohtuuhinnalla juhlatarvikevuokraamo Crepperie Eventistä. Sovin saman tien maistelutilaisuuden Sonjan kanssa. Hän oli heti ensimmäisessä sähköpostissaan kertonut selkeästi, että maistelu maksaisi 30 euroa, mutta summa hyvitettäisiin tilauksemme hinnasta, jos päätyisimme tilaamaan kakkumme häneltä. Tämä oli mielestäni reilu järjestely, sillä saisimme maistella neljää eri kakkupohjaa ja kahdeksaa täytettä, joiden tekeminen tietenkin vaatisi häneltä aikaa ja vaivaa.

Art of Cakesin nettisivuilla oli esitelty niin monta houkuttelevaa kakkupohjaa, että neljän valitseminen niiden joukosta oli vaikeaa. Tiedämme aikaisempien juhlien perusteella monien vieraittemme pitävän suklaakakusta, joten yhden maistiaisen oli oltava jompikumpi tarjolla olevista suklaakakkupohjista. Halusin ehdottomasti maistaa mansikalla maustettua kakkupohjaa, joka kuulosti sekä eksoottiselta että herkulliselta. Vaniljanmakuisia kakkupohjia tarjolla oli kaksi erilaista, ja olisin mieluusti maistanut molempia, sillä arvelin niiden sopivan yhteen hyvin monenlaisten täytteiden kanssa. Toisaalta olimme kuitenkin uteliaita kokeilemaan kevyesti chai-teellä maustettua kakkupohjaa, jonka makua nettisivuilla kuvailtiin moderniksi ja hienostuneeksi. Päädyimme lopulta valitsemaan maisteluun suklaan, mansikan, chain ja demerara-sokerilla maustetun vaniljan, joka kuulosti kahdesta vaniljakakkupohjasta mielenkiintoisemmalta.

Kun kakkupohjat oli valittu, ideoimme täytteitä yhdessä Sonjan kanssa. Valitsimme lopulta maisteluun rommilla maustetun suklaaganachen ja seitsemän moussetäytettä: mansikka-kuohuviinin, suklaan, passionhedelmän, mustaherukan, mustikan, vadelman ja ruusun. Ruusu oli oma ehdotukseni, kun taas muut täytteet kuuluivat jo ennestään Sonjan valikoimiin. Ruusu on suosikkijäätelömakuni, jota on valitettavan harvoin saatavilla, ja muutenkin rakastan ruusulla maustettuja kermaisia jälkiruokia.

Sonja järjesti maistelun meille Peuramaa Golfin ravintolan tiloissa Kirkkonummella. Jouduimme ottamaan yksivuotiaat kaksosemme mukaan maistelutilaisuuteen, ja hänen omat tilansa Inkoossa ovat ahtaat ja täynnä särkyviä mallikakkuja. Pelkäsimme, että kaksosten piteleminen veisi siellä kaiken huomiomme, emmekä pystyisi keskittymään itse asiaan eli maisteluun. Onneksi Sonja osasi ottaa tämän huomioon ja ehdottaa vaihtoehtoisia tiloja. Peuramaa oli muutenkin meille erittäin kätevä sijainti, sillä ajomatka kotoamme Espoosta sinne kesti vain parikymmentä minuuttia, ja koska ravintola on talvisin suljettu, saimme pysäköidä ilmaiseksi aivan oven eteen.

Hääkakkumaistiaisia inkoolaisessa Art of Cakes -hääkakkuleipomossa

Saimme kakkupohjat ja täytteet maisteltavaksi erikseen, jotta saatoimme kokeilla kaikkia haluamiamme makuyhdistelmiä. Se oli mielestäni paras mahdollinen järjestely.

Maistoimme ensin pelkkiä kakkupohjia ilman täytteitä. Odotukseni olivat korkealla, enkä joutunut pettymään. Pohjien maut olivat kenties hieman miedompia kuin odotin mutta erittäin herkullisia.

Sitten testasimme kaikki täytteet. Ruusumousse oli juuri niin ihanaa kuin olin toivonut. Samulille ruusun makuiset jälkiruuat olivat uusi tuttavuus, mutta hänkin piti ruusumoussesta kovasti. Myös rommi-suklaaganache hurmasi heti meidät molemmat. Kaikki muutkin täytteet olivat todella maukkaita ja maistuivat voimakkaasti juuri siltä miltä pitikin. Se ei todellakaan ole itsestään selvää; karsimme aiemmin yhden leipomon siksi, että heidän mangotäytteensä maistui enemmän sitruunahapolta kuin mangolta.

Sitten oli aika alkaa yhdistellä pohjia ja täytteitä. Mansikkapohjan maku oli sen verran mieto, että monet täytteet peittivät sen alleen. Iloksemme ruusutäyte kuitenkin sopi siihen todella hyvin. Suklaaganache puolestaan toimi mielestämme mainiosti demerara-vaniljapohjan kanssa. Kuhunkin kakkuun sai valita yhdestä kolmeen eri täytettä, ja päätimme keventää suklaaganachea yhdistämällä samaan kakkuun jonkin hieman kirpeän marja- tai hedelmämoussen. Sekä vadelma että passionhedelmä sopivat mielestäni tähän tarkoitukseen mainiosti; Samuli piti enemmän passionhedelmästä, joten valitsimme sen. Suklaakakun päätimme täyttää varsin perinteisesti suklaa- ja mustaherukkamoussella.

Koska maku oli meille tärkein asia, käytimme makuyhdistelmien miettimiseen niin pitkän ajan, että kaksosten kärsivällisyys loppui ennen kuin olimme ehtineet juurikaan suunnitella kakun ulkonäköä ja tyyliä. Kakun visuaalisen ilmeen suunnittelu onnistui kuitenkin hyvin sähköpostitsekin Art of Cakesin Instagram-kuvia katselemalla.

Huomasimme kuvista Sonjan tehneen erääseen aiempaan kakkuunsa sokerimassasta magnolioita ja innostuimme heti. Magnoliat tuovat meille mieleen rakkaita muistoja, sillä ensimmäisessä yhteisessä kotikaupungissamme Bostonissa magnolioiden upea kukkaloisto on yksi tärkeimpiä kevään merkkejä. Olin haaveillut keksiväni jonkin tavan saada magnoliat mukaan häihimme, vaikka tuoreita magnolioita ei heinäkuisessa Suomessa ole toivoakaan hankkia. Sonjan kakun kautta tämäkin haaveeni voisi toteutua.

Mitä pidemmälle kakkusuunnitelmat etenivät, sitä vaikeampi oli kuvitella, että hääkakkumme leipoisi kukaan muu kuin Sonja. Mikä ihaninta, olimme molemmat kakusta yhtä innoissamme. Jäimme jännittyneinä odottamaan tarjousta, josta selviäisi unelmakakkumme hinta.

Art o Cakesin Sonja Crockfordin upea sokerimassamagnolioilla koristeltu kakkuluomus

 

Yläkuva ja alakuva: Art of Cakesin Sonja Crockfordin upean kakkutaideteoksen sokerimassamagnoliat kiinnittivät heti huomiomme. Kuvat Sonja Crockford. Julkaistu kuvaajan luvalla.
Keskikuva: Art of Cakesin hääkakkumaisteluissa kakkupohjat ja täytteet tarjotaan erikseen, jotta asiakas saa kokeilla lukuisia erilaisia makuyhdistelmiä. Kuva allekirjoittaneen.

97 vastausta

  1. Unquestionably believe that that you stated. Your favorite justification appeared to be on the net the simplest thing to keep in mind of.
    I say to you, I definitely get annoyed even as people consider concerns that they plainly do not recognise about.
    You managed to hit the nail upon the top and outlined out the whole thing without having side effect , people can take a signal.
    Will probably be back to get more. Thanks

  2. This design is steller! You most certainly know how to keep a reader
    amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Great job.
    I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it.

    Too cool!

  3. Il nome Viagra ГЁ diventato giГ  da tempo il nome appellativo per le manifestazioni sorprendenti di forza maschile e sessualitГ  buy cialis uk Form Tablet Pack Size 10 x 10 Packaging Type Box Composition Sildenafil Citrate Country of Origin Made in India Packaging 4 Tablet in stripe What is Kamagra Chewable used for

  4. buying cialis online safe We excluded from our study patients with a neurogenic disorder, parkinsonism, diabetes mellitus, active Urinary tract infection UTI , chronic prostatitis, chronic renal failure, Peyronie s disease, and endocrine disorders, including low testosterone, hyperprolactinaemia, and thyroid dysfunction, patients taking medications for PE and drugs affecting erectile function

  5. отель сиа бриз резорт анапа отели в пятигорске с бассейном
    отзывы о санатории увильды гостиница березник архангельская область сан им фрунзе сочи официальный сайт
    отель мираж казань цены за номер беларусь курорт база отдыха медведица верхняя троица

  6. санатории в минеральных водах с лечением санатории сочи с лечением цены на 2021
    хабаровск гостиницы недорогие как начинать утро правильно хостел эстер хаус москва
    путевка распродажа туров спб жемчужина спортивный комплекс особняк на карла маркса старица официальный сайт

  7. симеиз крым отдых 2021 крым мрия резорт цены
    санаторий сосновый бор зеленодольск все санатории горячего ключа юна аквалайф дом отдыха с аквапарком сайт
    пансионаты зеленоградска пансионат орбита 1 отзывы интер сухум отель отзывы

  8. гостиница премьер краснодар магас гостиница
    дача дель соль официальный сайт отель гипноз люберцы отдых в ялте цены
    санаторий горный горячий ключ отзывы недорогие гостиницы в сыктывкаре карта крыма с санаториями и пансионатами

  9. делта сириус сочи гусятников переулок 9
    отель олимп екатеринбург официальный сайт ульяновск империал кисловодск лучший санаторий
    горизонт спбгу отдых в геленджике пансионаты с питанием пансионат опк пицунда

  10. хостел большой москва отель добро хабаровск
    каменномостский турбаза горная айтар пансионат сухум официальный погода п солнечный
    мирта саранск улица федосеенко 4 санатории сакрополь самшитовая роща абхазия купить

  11. These drugs should be used together with caution and frequent measurements of serum lithium stromectol online EGFR signaling has been shown to be downstream of proinflammatory pathways, reactive oxygen species, and hyperoxia, which are believed to be major contributors to the etiology of BPD 46, 67

  12. I simply had to say thanks again. I am not sure the things I could possibly have achieved without these tips discussed by you relating to such field. Entirely was the daunting circumstance in my view, but taking note of your expert technique you processed the issue forced me to cry for joy. Extremely thankful for this assistance and even hope you find out what a great job your are carrying out training some other people by way of your site. Probably you haven’t encountered any of us.

  13. cefixime remeron lek While the helicopter contractor will fly troops into combat areas, the contractor will not be required to fly within 1, 000 meters of current and on going reported kinetic operations or areas that have reported activity within 12 hours prior to mission execution, the document says stromectol over the counter australia maitake increases effects of enalapril by pharmacodynamic synergism

  14. In recent years, we have seen an upswing in the number of direct- to- consumer telehealth companies offering prescription medications lasix Czech Republic Surprisingly enough, this phenomenon has existed in the field of science and medicine for

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.