Meillä hääkuvaajana toimi Jere Satamo, johon aikoinaan tutustuimme pari vuotta sitten kihlakuvauksemme parissa. Saimme kaasoltani kihlajaislahjaksi lahjakortin Satamon kihlakuvaukseen. Siitä päivästä asti kun Jere kuvasi meitä täällä Turun ympäristössä, tiesimme, että hän tulisi kuvaamaan myös meidän tulevat häät. Viimeistään kun Jere kävi tuomassa meille valmiit kihlakuvamme, ei tulevasta hääkuvaajasta ollut enää epäilystäkään.  Meitä jännitti aika paljonkin mennä hänen kuvattavaksi silloin aikoinaan, mutta hän osasi tehdä tilanteesta todella rennon ja jopa mukavan. Kaiken lisäksi hän oli suorastaan mahtava tyyppi, ja olimme enemmän kuin tyytyväisiä hänen ottamiin kuviinsa. Hääpäivänä oli ihan eri tilanne mennä hänen kameransa eteen, joten suosittelenkin siis kovasti menemään valokuvaajan kuvattavaksi jo ennen häitä jos vain mahdollista, ettei tilanne tule ihan uutena sitten hääpäivänä.

Kun aloimme suunnitella häitämme, oli valokuvaajan saanti meille tärkeintä heti juhlapaikan metsästyksen jälkeen. Varasimme kuvaajan jo melkein kaksi vuotta ennen häitämme, sillä tiesimme hänen olevan suosittu hääkuvaaja. Olisimme olleet valmiita siirtämään jopa valittua hääpäiväämme, jos se ei olisikaan Jeren kalenteriin sopinut. Päivämäärä kuitenkin oli vielä vapaana hänellä ja teimme sopimuksen. Halusimme ehdottomasti koko päivän dokumentaarisen hääkuvauksen.

Vuosi ennen häitä suunnitelmiemme muututtua laitoimme kuvaajalle viestiä, josko hän olisi halukas lähtemään sittenkin Espanjaan kuvaamaan häämme. Jere vastasi heti idean olevan mahtava, ja innostuneena lupasi lähteä mukaan reissuun.

Päivää ennen häitä, Jere saapui Espanjaan villallemme, ja tuntui heti kuin yksi odotetuista kavereistamme olisi saapunut paikalle.

Jere kuvasi jo päivää ennen häitä meidän häävalmisteluitamme sekä harjoitusillallistamme. Lauantaina eli hääpäivänä hän sitten kuvasikin aamusta yöhön.

Jeren työskentelyssä mahtavaa on, että hänen roolinsa kuvaajana suorastaan unohtuu. Jere oli häissämme kuin yksi vieraista, yksi ystävistä, joka kuului joukkoon. Hän tulee kaikkien kanssa juttuun. Hän oli myös todella iso apu ja lisä meidän häätiimiimme välillä hänen toimiessa lisä-bestmanina ja toisena hetkenä taas kaasona suoristamassa hääpukuni helmaa. 😀 Hän auttoi kaikin tavoin meitä tekemään päivästämme onnistuneen ja ikimuistoisen.

Jeren ollessa valmis kiipeämään kallionreunamia lähes 40 asteen kuumuudessa Espanjan vuoristossa (been there – done that) saadaakseen hyvän valokuvan, voidaan mielestämme puhua intohimosta valokuvaamista kohtaan. Hän huomaa erikoisimmatkin kuvakulmat ja tarttuu niihin.

Valokuvaaja oli ainut meidän häihin liittyvä palveluntarjoaja, johon en ollut yhteydessä miljoona kertaa ennen häitä ja varmistellut kaikkea, sillä hän oli ainut, johon luotin ihan täysin 100 prosenttisesti! Meidän ei tarvinnut käydä ennen häitä läpi mitään, sillä tiesimme että hän osaa hoitaa hommansa.

Jere kyllä mielellään tapaa hääparin ennen häitä ja käy läpi hääparin toiveita koskien kuvausta. Jo ennen kihlakuvaustamme Jere kyseli toiveitamme ja ehdotti että tekisimme Pinterest-taulun, johon kokoaisimme meitä miellyttäviä pariskuntakuvia. Näin ollen Jere sai ajatuksen minkälaisesta tyylistä tykkäisimme.

 

Heti tiistaina, kolme päivää häiden jälkeen, saimme jo pari maistiaiskuvaa sähköpostiin! Pari viikkoa häiden jälkeen pääsimme hakemaan loputkin hääkuvamme Jeren toimistolta ja suorastaan juoksin kotiin katsomaan kaikki yli 900 (!!!!) kuvaa! Ainoa kuva, jonka puuttuminen häistä jäi harmittamaan, oli yhteiskuvan puuttuminen itse Jeren kanssa.

Jere teki häävieraitamme varten omille sivuilleen vierasgallerian, jonne hän oli valikoinut parhaita kuvia. Vieraat saivatkin pikimmiten salasanan galleriaan ja pääsivät katselemaan kuvia juhlista.

Jere teki myös omaan blogiinsa jutun meidän häistä, johon pääsette tästä! Hän on tehnyt kattavan kuvapostauksen meidän hääpäivän kulusta, joten näette sieltä siis parhaimmat palat!

Nyt kun häistä on kulunut jo 2,5 kk, katselen kuvia edelleen melkein päivittäin. En voi tarpeeksi kertoa teille tuleville morsiamille, kuinka tärkeää on oikeasti panostaa hyvään valokuvaajaan. Valokuvien kautta pääsette nauttimaan tuosta ihanasta päivästä, ja hyvät kuvat vievät sinut takaisin siihen tunnelmaan, joka hääpäivänä vallitsi.

Suuret suosittelut siis valokuvaajallemme Jere Satamolle, sekä dokumentaariselle valokuvaukselle!

Koko päivän kuvauksessa on se hyvä, että kuvien kautta näet myös sellaisia tilanteita, joita et ehkä itse päässyt hääpäivän aikana näkemään. Kuten vaikkapa vihkimisen aikana herkistyneet vieraat, kun itse seisot heitä selkä vasten alttarilla. Kuvista näin myös vihkimistä edeltävät tunnelmat, kun morsianta vielä odotettiin paikalle ja sulhanen odotti siellä hyvinkin jännittyneenä. Myös sikarinurkkauksen hauskat tilanteet ovat ikuistettuna kuviin, kun itse olen ollut sillä hetkellä jututtamassa muita vieraita. 🙂

59 vastausta

  1. priligy price Whether it is the officials and the people under his jurisdiction, the Best Sex Pills cialis pill male enhancement censors who supervise, or the Shangguan who inspects, they all praise Zhao Kuangyi

  2. clomiphene citrate Thus, the metabolite serves as a potential reservoir for parent drug, and this may be important in persons with renal insufficiency, whereby the conjugate may accumulate in the serum and undergo deconjugation back to the parent drug see CLINICAL PHARMACOLOGY Special Populations Renally Impaired

  3. I am a student of BAK College. The recent paper competition gave me a lot of headaches, and I checked a lot of information. Finally, after reading your article, it suddenly dawned on me that I can still have such an idea. grateful. But I still have some questions, hope you can help me.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.