Montenegro on vaikuttava yhdistelmä upeita maisemia ja kiehtovia vanhoja kaupunkeja. Adrianmeren rannalle avautuu huikeat 300 kilometriä ihanuutta häämatkalaisille. Poimi parhaat matkavinkit ja suunnittele oma seikkailunne.

Rannikkokaupunki Budva

Rannikkokaupungissa on Rivieran tuntua. Budva on suosittu seuramatkakohde, ja täällä liikkuessamme kuulemme myös suomea. Vanhakaupunki on hyväkuntoinen, täällä bongaamme enemmän trendikkäitä ravintoloita ja cocktailbaareja. Trendikkyys ei kuitenkaan vielä näy muhkeampana ravintolalaskuna.

Budvassa kehutaan olevan 97 aurinkoista kesäpäivää ja vielä lokakuun puolessa välissä lämpötila kohosi hellelukemiin.

Viitisen kilometriä Budvasta sijaitsee Sveti Stefanin saari, joka on osa Aman-luksushotelliketjua. Saarelle ei ole asiaa ilman varausta, mutta se itsessään on upea kuvauskohde. Rannalla saaren edustalla voi vierailla ja odottaa kuuluisuuksien kohtaamista.

 

Keskiaikainen Kotor

Dinaariset Alpit suojaavat idyllistä Kotorin keskiaikaista vanhaa kaupunkia. Paikka tuntuu satumaiselta yhdistelmältä merta, vuoria ja historiaa. Ei ihme, että vanha kaupunki on Unescon maailmanperintölistalla.

Kotorissa riittää tutkittavaa, sekä myös shoppailtavaa, muttei ahdistukseen asti. Aurinko laskee vuoren taakse nopeasti, mutta rannan tuntumassa on silti mukavaa nauttia alkuillan juomia. Pimeän tullen muurien suojista löytyy toinen toistaan romanttisempia ravintoloita. Näissä voi ihailla vaikuttavasti valaistua vuorenrinnettä, johon vanha kaupunki tukeutuu.

Lokakuussa kaupungissa on helppo kulkea, vaikka isoja risteilyaluksia saapuu satamaan päivittäin. Aktiivisempi lomalainen voi kivuta muurien ympäröivää vuoren rinnettä ylös tutustumaan luostareihin. Polku on kohtuullisen hyvä, kunhan jalassa on hyvät kengät ja laukussa vesipullo. Huipulta saat takuulla lomasi upeimmat kuvat!

Vaihtelua vanhaan kaupunkiin tuo retki Tivatiin, joka on vain 10 kilometrin automatkan päässä. Uusi tunnelireitti on nopea, mutta vaihtoehtoinen rantareitti todella kaunis. Tivat on ylellisten jahtien pysähdyspaikka ja huoleton rantabulevardielämä ehdottomasti kokemisen arvoista, vaikka vain kahvituokion verran.

 

”Montenegroon ei vielä pääse suoralla lennolla Suomesta, pysähdyksien kautta kylläkin tai valitsemalla valmiin seuramatkan. Oma reittimme kulki ensin suoralla lennolla Kroatian Dubrovnikiin, joka sijaitsee 20 kilometriä Montenegron rajasta. Jatkaaksemme matkaa rajan yli, vuokrasimme auton. Opel Astra turbo farmarin päivävuokra jäi 15 euroon ja pakollinen vakuutusyhtiön Green Card oli ostettavissa autovuokraamosta 50 eurolla. Kun paperiasiat olivat kunnossa, rajan yli siirtyminen oli helppoa. Lokakuussa ylityskohdissa oli hiljaista eikä jonoja ollut. Lomasesonkeina liikennettä on varmasti enemmän.”

Kaipaatko häämatkalta lämpöä, lempeä ja seikkailuja? Lue lisää matkavinkkejä Montenegroon ja muihin ihaniin sekä yllättäviin kohteisiin uusimmasta Mennään naimisiin -lehdestä. Lataa digilehti kaupasta >>>

Teksti ja kuvat Paula Kirvesmäki

125 vastausta

  1. After reading your article, it reminded me of some things about gate io that I studied before. The content is similar to yours, but your thinking is very special, which gave me a different idea. Thank you. But I still have some questions I want to ask you, I will always pay attention. Thanks.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.