Kun alun perin ehdotin Samulille first look -kuvien ottamista, hän reagoi tavalla, johon en ollut osannut varautua. ”Mitä, jos mä en näytäkään ilahtuneelta niissä kuvissa”, hän kysyi ahdistuneena.

Kuten moni morsian varmasti arvaa, ensireaktioni oli pahoittaa mieleni kommentista. Sittemmin olen kuitenkin ymmärtänyt monia asioita, ja tuntuu tärkeältä jakaa ajatukseni teidän kanssanne. Uskon nimittäin, että kyse on ilmiöstä, joka koskettaa monia muitakin hääpareja kuin vain meitä.

Pahoitin mieleni, sillä olen oppinut ajattelemaan, että rakkaus saa sulhasen automaattisesti pitämään morsiantaan maailman kauneimpana olentona. Jos Samuli rakastaisi minua, oppimani ajatuskulku kuuluu, hän olisi jo ennalta täysin varma siitä, että kun hän hääpäivänämme näkee minut ensi kertaa, hän liikuttuu syvästi hurmaavasta kauneudestani. Jos hän on asiasta epävarma, ajatuskulku jatkuu, hän ei selvästikään rakasta minua. Tiedostettuna ja auki purettuna ajatus on täysin järjetön – mutta edustaa silti hyvin tyypillistä häihin liittyvää ajattelua.

Populaarikulttuuri, häälehdet, hääblogit ja hääsome iskostavat mieliimme runsain mitoin oletuksia siitä, miltä hääpäivänä kuuluu tuntua. Pahimmillaan tämä luo meille kovia odotuksia sekä omista tunteistamme että siitä, miten puolisomme pitäisi reagoida hääpäivän eri tilanteisiin kuten ensikohtaamiseen, vihkimiseen tai häätanssiin. Puoliso saattaa myös aistia odotuksemme ja kokea kohtuutonta painetta reagoida juuri tietyllä tavalla – jopa siinä määrin, että toivottu reaktio jää kokematta ihan pelkästään paineiden vuoksi.

Ensireaktion jälkeinen reaktioni Samulin kommenttiin oli paniikki siitä, että hän ei pitäisikään häätyylistäni. Samuli on pikkutarkka visualisti, jota saattaa arjen tai juhlan asukokonaisuudessani häiritä vaikka hyvinkin pieni yksityiskohta. Kaikki asuni eivät ole hänen makuunsa, vaikka itse niistä pitäisinkin. Näin ollen ei ole erityisen kaukaa haettua, että jos suunnittelisin häätyylini kokonaan häneltä salassa, saattaisin päätyä ainakin joihinkin valintoihin, jotka eivät hänen silmäänsä miellyttäisi. Tämän tiedostaminen sai minut pohtimaan sitä, ketä varten haluaisin hääpäivänämme pukeutua, ja tulin siihen tulokseen, että minulle olisi tärkeää olla häissämme kaunis paitsi omissa silmissäni myös rakkaani silmissä. Niinpä päätin ottaa Samulin mukaan häätyylini suunnitteluun aktiivisemmin kuin olin alun perin ajatellut, ja olen ollut päätökseeni todella tyytyväinen 

Pohjimmiltaan Samulin kommentissa ei välttämättä kuitenkaan ollut edes kyse sen pelosta, ettei hän pitäisi häätyylistäni. Kun ensikohtaaminen tallennetaan first look -kuviin, siitäkin tulee häiden lailla julkinen esiintyminen. Kyse ei olekaan enää pelkästään siitä, onko sulhanen morsiamen nähdessään liikuttunut ja onnellinen, vaan myös siitä, näyttääkö hän kuvissa liikuttuneelta ja onnelliselta. Samuli ei ole koskaan viihtynyt kuvattavana, ja on hyvin luonnollista, että kuvaajan läsnäolo loisi ensikohtaamisemme hetkeen ylimääräisiä paineita.

Näemme joka tapauksessa toisemme jo ennen alttarille astelemista, sillä haluamme ottaa hääpotretit jo ennen vihkimistä, jotta vieraamme eivät joudu odottelemaan kuvauksen aikana. Emme kuitenkaan ole vielä päättäneet, pyydämmekö kuvaajamme ikuistamaan ensikohtaamisemme hääasuissamme. Mikäli Samuli ei lopultakaan halua first look -kuvia, olen avoin myös ajatukselle täysin kahdenkeskisestä ensikohtaamisesta. Pieni kahdenkeskinen hetki voisi olla ihanan romanttinen pieni pysähdys hääpäivän hektisen ohjelman keskellä.

Kuva: Kenties tällainen vain morsiameen tarkennettu first look -kuva voisi olla kompromissi, jonka ansiosta Samulin ei tarvitsisi kantaa huolta ilmeistään kuvaushetkellä. Nimimerkki OlcayErtem kuvapalvelu Pixabaysta.

16 vastausta

  1. He was phentermine and topamax weight loss Fast Weight Loss Pill ruthlessly ruthless doctor oz granaia weight loss pill parents, but over the counter weight loss pills walmart they amazing diet pills were indifferent and continued to eat dinner, as Cervalle lasix water pill for weight loss if nothing had happened, which really annoyed him what happens if a girl takes viagra

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.