Viime viikolla lupasin kirjoittaa auki hääpukuliikkeiden listausta sekä omakohtaisia kokemuksia. Tässä se nyt on! Kaikki tulevat liikkeet sijaitsevat Helsingissä. Osassa liikkeistä olen käynyt parikin kertaa, joten kirjaamani plussat sekä miinukset muodostuvat yksioikoisesti näiden korkeintaan muutamien käyntien perusteella.

Niinatar

Niinatar oli ensimmäinen liike, jonne suuntasin mekkoja sovittelemaan. Toimitila sijaitsee Töölöntorin läheisyydessä, ja suhteessa muihin käymiini liikkeisiin, se omaa varmasti laajimman/kattavimman hääpukuvalikoiman. Mekkopaljauden vuoksi liike tuntui oikeastaan hieman sekavalta sekä paikoittain jopa hieman ahtaalta. Itse tila on jaettu kolmeen eri tasoon, ja alimmaisesta kerroksesta löytyy myös miesten pukuja. Saapuessamme liikkeeseen, meille ojennettiin puuvillahanskat (pukujen siisteyden turvaamiseksi olettanen) sekä muovikiekkoja, joilla voisimme merkata kiinnostavimmat häämekot. Mekkoihin perehtyminen sekä niiden valitseminen täpötäysistä rekeistä oli suhteellisen haastavaa, ja puvut näyttivät kaltaiselleni hääpukumaallikolle olemukseltaan hyvin samankaltaisilta ellei jopa identtisiltä. Olisin varmasti kaivannut heti kättelyssä enemmän alan ammattilaisen apua. Muovikiekkojen sujauttelu henkareiden yläosaan ei myöskään ollut se kaikista helpoin rasti – tuleva morsian on lyhyt ja kaaso vielä himpun verran lyhyempi!

Niinattaren plussat ja miinukset:

+ Hääpukujen kiitettävän kattava valikoima.

+ Valikoimasta löytyi myös nättejä vöitä, huntuja sekä muita asusteita.

+ Myyjät ehdottelivat oma-aloitteisesti myös malleja, joita en olisi muutoin itse valinnut.

+ Ajan sai nopeasti ja vielä kuluvankin viikon viikonlopulta löytyi tilaa.

– Liiketilan ahtaus

– Sovituskoppien pienuus, jonka myötä muille sovittelijoille tuli varmasti selväksi, millaisen alusvaatekombinaation olin sovituspäivälle valinnut.

– Myyjillä tuntui olevan kova kiire. Liikkeen omistaja (näin ainakin olettaisin) huuteli myyjille väliaikatietoja siitä, kuinka paljon aikaa myyjillä oli vielä jäljellä ennen sovitusajan päättymistä.

– Huomasin vasta jälkeenpäin, ettei minulle tarjottu mahdollisuutta sovittaa mekkoja alushameen kanssa.

Zazabella

Mannerheimintien varrella sijaitseva Zazabella on valoisa ja yhdessä tasossa toimiva liike. Mekkovalikoimaa liikkeessä oli mielestäni sopivasti, eikä pää mennyt liian pyörälle kaikista vaihtoehdoista. Myyjät olivat aika nuoria, mutta tästä huolimatta koin, että he saivat paremmin tyylistäni kiinni ja ehdottivat myös itse mekkomalleja. Häämekkoja käytiin läpi sekä yksin että myyjän kanssa ilman hanskoja tai muovirinkuloita – kaikki suoraan rekeistä. Sovituskopit olivat sopivan kokoisia, ja mekon ”esittelyalue” oli mukavan kokoinen sekä valoisa. Mekkoja soviteltiin pääsääntöisesti alushameen kanssa, ja vaikkakin tämä oli välillä aika vaivalloista, ei myyjiä tuntunut millään tavalla haittaavan. Sain aina täyden kokonaisuuden ylleni! Tilaa tuntui riittävän sopivasti, vaikka samaan aikaan pukuja koitti muitakin ”kanssa-morsioita”.

Zazabellan plussat ja miinukset:

+ Myyjät olivat todella mukavia sekä palveluhenkisiä.

+ Liikkeen valoisuus sekä tilavuus.

+ Sovitusajan sai nopeasti samalle viikolle.

-/+ Häämekkojen valikoima oli kylläkin mukavan rajattu, mutta ehkä olisin kuitenkin kaivannut vähän enemmän vaihtoehtoja.

Stockmann, hääpalvelu

Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan Stockmannin ylimmissä kerroksissa toimi liikkeen oma hääpalvelu. Nykyinen liike on lopettamassa toimintaansa kuluvan syksyn aikana, ja tilalle avataan täysin uusi hääpukuliike. Ehdin käydä vanhassa liikkeessä katsomassa jäljellä olevia pukuja, ja olisin päässyt niitä sovittelemaan ilman aikaakin. Halusin kumminkin kaasoni mukaan, ja menimme yhdessä katsastamaan loppu aleja.  Aloitimme visiittimme selaamalla kuvastoa, jonka jälkeen siirryimme rekkien läpikäymiseen. Myyjä oli aluksi hieman jopa pelottavan etäisen oloinen, mutta lämpeni loppusovitusta kohden, ja lopullinen mielikuva hänestä jäikin varsin positiiviseksi. Tilana liike oli ihanan valoisa ja selkeä. Ikkunallinen sovituskoppi oli suuri, ja tilaa oli todella hyvin puvun sovitukseen. ”Esittelyalue” oli myös mukava suurine korokkeineen sekä peileineen. Mekkovalikoima oli jo sulkemisen johdosta ehtinyt kutistua harmillisesti hyvin pieneen määrään. Harkinnassa on tässä vaiheessa vielä tilalle tulevan liikkeen testaus.

Stockmannin hääpalvelun plussat ja miinukset:

+ Liiketilat.

– Pukuvalikoiman pienuus liikkeen sulkemisen johdosta.

Siinä kaikessa lyhykäisyydessään omat kokemukseni pukuliikkeistä. Näin kirjoituksen loppuun haluan vielä todeta muutaman loppusanan liikkeiden kuvauspolitiikasta. Stockmannilla kuvia sovituksesta sekä häämekoista sai ottaa vapaasti, ja myyjä auttoi myös kuvien otossa. Olen käynyt kahdesti Zazabellassa sekä Niinattaressa ja kuvien ottoon suhtauduttiin kahtena erillisellä käynnillä täysin eri tavoin. Kuvia kannattaa siis napata itselleen talteen (mikäli myyjä näin ehdottaa), koska itselläni tämä olisi saattanut nopeuttaa varsinaista ostopäästöstä. On helpompi punnita puvun sopivuutta, jos taskusta löytyy kuva itsestään kyseinen puku päällä.

Sovituksista on kohdallani ollut nyt syksyyn tultaessa pieni tauko, mutta loppuvuoteen mennessä täytyy varmasti tässä asiassa skarpata ja kartoittaa vielä muutamien liikkeiden valikoima. Hääpuvuissa on tilausaika pisimmillään 6kk, joten ihan viimetippaan mekon hankintaa ei kannata jättää.

– Filosofin morsian

126 vastausta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.