tiina_aripekka3Vappuna 2014 Ari-Pekka järjesti tyttöystävälleen yllätyksen. Tiina työskenteli tuolloin Puolassa ja pääsi käymään kotona vain harvoin. Tällä kertaa kotiinpaluu oli erityisen tunteikas.

– Sängylle oli tehty sydän ruusun terälehdistä ja asunnossa soi tunnelmallinen musiikki. Ari-Pekka polvistui, otti sormuksen esiin ja kosi, Tiina kertoo.

Hääpäiväksi valittiin 1.8.2015 . Tampereella asuva pari halusi ehdottomasti naimisiin tunnelmallisessa Finlaysonin kirkossa. Ari-Pekan ehdotuksesta juhlapaikaksi varattiin kirkon läheisyydessä oleva ravintola Finlaysonin palatsi, jonka historiallinen miljöö ja puitteet ovat upeat. Lisäksi pari oli kuullut ruuasta paljon kehuja.

– Ravintolan hääpaketti teki juhlan suunnittelusta helppoa, sillä valitsimme valmiista menuvaihtoehdoista mieleisimmän. Myös juomat ja kakut tulivat talon puolesta, Tiina kertoo.

tiina_aripekka2

Häiden valmistelu ja askartelu olivat Tiinalle mieluisaa puuhaa. Hän teki mielellään koristeita iltaisin televisiota katsellen.

– Kävin ystäväni kanssa inspiroitumassa häämessuilla. Palatsin sisustus loi pohjan häiden teemalle ja pääväreiksi valikoituivat valkoinen ja kulta.

Tiina askarteli jokaiselle vieraalle ohjelmavihkon, menun ja hääbingo-pohjan, jotka toimivat samalla myös plaseerauskorttina pöydässä. Myös karkkibuffetin koristeet ja hääparin pöydän Mr & Mrs -kyltti olivat Tiinan käsialaa. Upea palatsi oli itsessään niin juhlava, ettei runsaita koristeita tarvittu.

– Minulla oli kaksi kaasoa, siskoni ja ystäväni, joiden kanssa järjestelimme ja ideoimme omassa WhatsApp-ryhmässämme.

Pari oli pukuvuokraamossa valitsemassa sulhaselle sakettia, kun Ari-Pekan silmät iskeytyivät italialaiseen Archetipo-pukuun. Komea hattu ja keppi tulivat vuokraamolta kaupanpäällisiksi sillä ehdolla, että he saisivat nähdä sulhasesta valokuvan jälkeenpäin.

– Ari-Pekka odotti hääjuhlaa varmaan eniten puvun takia. Hän oli todella innoissaan näyttävästä puvusta, ja se sopikin hänelle täydellisesti.

Tiinan puku oli löytynyt jo edellisenä kesänä ja sille tarvitsi tehdä vain pieniä korjauksia. Tiinan häätyylin kruunasivat kaksi boleroa, joista silkkistä hän käytti kirkossa ja pitsistä juhlassa.

– Ari-Pekka näki pukuni ensimmäisen kerran hääpäivän aamuna, kun tapasimme juhlapaikalla. Koska siirtyminen kirkosta juhlatilaan oli niin lyhyt, päätimme ottaa potrettikuvat ennen vihkimistä.

 

Parasta häiden suunnittelemisessa oli yllätysten keksiminen vieraille.

– Kun lähdimme kävelemään pois alttarilta, jousikvartetti alkoi soittaa lempisarjamme Game of Thronesin tunnusmusiikkia. Oli hauska katsella etenkin Ari-Pekan kavereiden ilmeitä.

Toinen parin ideoimista yllätyksistä oli yhteinen tanssiesitys, josta edes kaasot ja bestman eivät tienneet etukäteen.

– Halusimme jotain vähän näyttävämpää perinteisen häävalssin tilalle. Kävimme ensin muutamilla tanssitunneilla ja lopulta hioimme esityksen kuntoon koreografin kanssa. Tanssin lopussa oli nosto, jota taisimme molemmat jännittää enemmän kuin vihkimistä, Tiina nauraa.

Yllätyksiä järjestivät myös kaasot ja bestman, jotka olivat ideoineet hääparille Tuttu jutun tyyppisen tietovisailun.

– Pärjäsimme ilmeisesti aika hyvin, koska saimme palkinnoksi häämatkan.

Pieni legopalikka oli vihje siitä, että häiden jälkeisellä viikolla pari pääsi minilomalle Kööpenhaminaan.

tiina_aripekka4

 

Ari-Pekan ja Tiinan järjestämää ohjelmaa juhlissa olivat taiteilijaystävän suunnittelema vieraskirja-puu, johon jokainen vieras sai tervehdyksen sijasta painaa oman sormenjälkensä ja nimikirjaimensa. Puu roikkuu nyt kehystettynä hääparin kodin seinällä ja on ihana muisto hääpäivästä. Lisäksi juhlassa sai osallistua rakentamaan aikakapselia tuoreelle hääparille.

– Vieraat kirjoittivat meille tervehdyksiä ja ennustuksia, jotka suljettiin vanhaan rasiaan. Avaamme sen sitten viisivuotishääpäivänämme, Tiina kertoo.

Hääpäivä sujui parin toiveiden mukaan. Tiina arvelee, että hyvä valmistautuminen oli onnistuneiden juhlien salaisuus.

– Tykkään suunnitella ja valmistella, joten mitään yllätyksiä ei hääpäivänä päässyt tulemaan. Pystyin rentoutumaan täysin, kun tiesin, että kaikki hoituu.

Tiina vinkkaa, että suunnittelu kannattaa aloittaa heti juhlapaikan varauksen jälkeen, noin vuotta ennen hääpäivää.

– Kun isoimmat asiat on hoidettu heti pois alta, häästressiä ei pääse syntymään.

Pari neuvoo panostamaan myös hääkuviin.

– Vielä viidenkymmenenkin vuoden päästä hyvät kuvat tuovat muistot eloon, Tiina miettii.

Teksti Anna Nummisto Kuvat Petri Mast Photography

Artikkeli on julkaistu Mennään naimisiin -lehdessä keväällä 2016.

Yksi vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.