Samulilla kävi aivan mieletön tuuri! Hän nimittäin nappasi eräästä messuilta arvonnasta kasvohoidon kauneushoitola Hillaan. Samuli oli kuitenkin niin ihana, että lahjoitti hoidon minulle (ihan vapaaehtoisesti), joten perjantaina pääsin vihdoin piipahtamaan hoitolassa. Tunnelma Hillassa oli ihana ja lämmin. Tuli heti fiilis, että olisi tullut kasvohoitoon ystävän luokse, vaikkemme hoitolan omistaja Minnan kanssa tunnekaan toisiamme. Hoidoissa käytössä ovat kotimaiset EkoPharman tuotteet, jotka valmistetaan Helsingin Herttoniemessä. Kotimaista, luomua ja vielä ekoa siis!

Minulla on todella kirjava (kirjaimellisesti) iho-historia. Kärsin nuorempana pahasta aknesta, joka tietysti masensi nuorena todella paljon. Epätoivoissani ihoni avuksi popsin muun muassa monta kuukautta antibiootteja, jotka eivät kuitenkaan auttaneet yhtään. Lopetettuani antibiootit, rupesin käyttämään vauvojen sinkkivoidetta naamion omaisesti joka yö. Iltaisin tein myös pellavansiemennaamioita, eli keitin pellavansiemenistä sellaista limaista kiisseliä ja hengasin se kasvoilla iltaisin monta tuntien katsoen telkkaria yms. En ole ihan varma oliko siitä oikeasti mitään apua, mutta minusta näytti, että joka kerralla kun otin naamion pois, näpyt olivat vaaleampia.

Lähtötilanne, meikitön ihoni eli kuiva ja näppyläinen.

Pääsin eroon aknesta kun täytin 19 vuotta ja muutama vuosi menikin ihanasti silkkisen sileällä iholla. Kunnes noin 22-vuotiaana se palasi ja entistä ärhäkämpänä! Kasvojen lisäksi selkääni ilmestyi aknea sekä valtavan kokoisia ihonalaisia paiseita. Tätä jatkui useamman vuoden. Sinkkivoiteesta oli vähän apua, mutta koska minulla ei ollut enää kärsivällisyyttä hengata pellavansiemenkiisselit kasvoilla joka ilta, otin käyttöön e-pillerit. Pillereiden avulla sainkin näppylät kuriin, mutta pää meni hetkellisesti sekaisin (Pillerit aiheuttivat minulle rankkoja mielialojen vaihteluja ja masennusta, joten en voi suositella tätä ratkaisua kenellekään).

Nyt lähes 30-vuotiaana toivon sormet ristissä, ettei minun tarvitsisi kamppailla aknea vastaan enää koskaan. Ihoni kunto on tällä hetkellä ihan ok. Se on kuiva, ja silloin tällöin sinne ilmestyy muutamia hormoninäppyjä (ne eivät paljoa hetkauta aknen jälkeen!). Pieniä näppylöitä ilmestyy silloin tällöin myös selkään ja rintakehälle. Ongelmani on ehkä se, etten ole löytänyt oikeita tuotteita, joilla hoitaa ihoani. Pesutuotteet ovat joko liian rankkoja tai liian kepeitä, eikä minua muutenkaan houkuttele kuoria joka ilta ihoani muovikuulilla. Kasvorasvat ovat usein minulle liian keveitä tai liian rasvaisia, tuntuu ettei iho oikein ime sitä kosteutta vaan rasvojen levitys jää usein pintapuoliseksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saman ilmiön ihossani huomasi myös Kauneushoitola Hillan Minna. Hän totesi, että kasvoni kaipaavat todella paljon kosteutusta ja että poskipäilläni ja nenän seudulla on myös couperosa-ihoa eli pieniä katkenneita verisuonia jotka aiheuttavat punoitusta. Minna teki minulle perusteellisen kasvojenpuhdistuksen mekaanisesti sekä ultraäänellä. Olen käynyt ihonpuhdistuksessa ennenkin, joten pieneen nipistelyyn kannattaa varautua. Minun tapauksessani käyttämäni kosteusvoiteet ja seerumit olivat tehneet iholle jonkinlaisen kalvon, jonka läpi ei tali ja muut epäpuhtaudet meinanneet tulla millään ulos. Höyryttelyn avulla Minna sai kuitenkin puhdistettua ihoni, sekä se tärkein myös kosteutettua sen! Olin jo valmistautunut lähtemään kauneushoitolasta kirjavan punaiset kasvot helottaen, mutta kun katsahdin peiliin, oli todella yllättynyt – iho ei punoittanut oikeastaan ollenkaan!

Kasvojeni iho oli niin janoinen, että se imaisi puhdistuksen jälkeen paljon kosteusvoidetta. Hoidon yhteydessä kuivalle iholleni käytettiin EkoPharman vadelma-,  ja mustaherukkasarjaa sekä epäpuhtaalle iholle tarkoitettua karpalosarjan kasvovettä (tässä tuoresarjassa on muuten saatavilla akneiholle soveltua tuotteita, suosittelen tsekkaamaan). Kaikki tuotteet ovat oikeasti täysin luonnonmukaisia sekä kotimaisista raaka-aineista valmistettuja. Tuotteista pääset lukemaan lisää täältä (Hillan verkkokauppa).

Haluaisin, että ihoni olisi mahdollisimman hyvässä kunnossa sitten elokuisena juhlapäivänä, joten siksi kävin jo nyt kasvohoidossa. Ihon huoltaminen kannattaakin aloittaa ajoissa, ettei sitten käy niin, että tulee hääviikolla paniikki. Minna vinkkasinkin, että JO NYT pitää aloittaa ihon uv-suojaaminen, sekä puhdistuksessakin olisi hyvä käydä monta kuukautta ennen häitä. Talven jälkeen iho tarvitsee vitamiineja ja kosteutusta (sisäisesti ja ulkoisesti), joten tuotteet kuntoon ja ruokavalioon hyviä öljyjä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Puheeksi tuli myös sokerointi, joka olisi hyvä aloittaa ajoissa, niinpä bookkasin Minnalle ajan sokerointiin toukokuussa. En ole koskaan moisessa käynyt, joten odotan innolla. Sain myös ison kasan juuri minun iholleni sopivia tuotteita kotiin viemisiksi, joten näiden ja Minnan oppien avulla lähden nyt hoitamaan ihoani. Päivittelen tänne kokemuksia, kuinka nämä tuotteet oikein rupeavat toimimaan 🙂

3 vastausta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.