Huvittavaa, että mun polttariahdistus oli pahimmillaan just perjantaina, mun polttareiden aattona. En osannut arvata polttareiden ajankohtaa, kun toinen kaasoni väitti olevansa vielä Australiassa työmatkalla, lapsuuden ystäväni oli muka vielä Kroatiassa lomalla (postaili ig-tarinaansakin pari päivää vanhoja Kroatian maisemia mua hämätäkseen!), ja kaikki muutkin oli sanojensa mukaan mökillä tai töissä. Valvoin perjantaina myöhään häiden istumajärjestystaulua suunnitellen mitään aavistamatta. Lauantaiaamuna heräsin puhelinsoittoon kello 7.15, jolloin takapihalla odotti kirje ja yksisarvinen. Kaikki perjantain stressi oli poissa, ja olin innoissani, onnellinen ja helpottunut: nyt ne polttarit vihdoin on!

Yhdeksältä lauma kavereitani tuli meille, ja lähdimme arvoitusten perässä keskustaan. Arvoitusten johdattamista paikoista löytyi lisää ja lisää ystäviäni. Oli aivan uskomatonta, että kaasoni ja bestmanini olivat löytäneet sellaisen ajankohdan, joka sopi yhteensä 15 kaverilleni, jotka ovat tulleet elämääni monia eri reittejä: vanhempien kautta, lapsuuden naapurustosta, eskarista, ala-asteelta, lukiosta, intistä, ammattikorkeakoulusta, Tansanian reissulta, järjestötoiminnasta, työharjottelusta tai yhteisten kavereiden kautta. Ihanaa huomata, että toisaalta ystävyys voi kestää lapsuudesta asti, saa kasvaa ja etsiä itseään yhdessä, ja toisaalta taas voi myös saada aikuisiällä uusia ystäviä.

Yksi arvoitus vei meidät brunssille Powau:hun, jossa en ollut aiemmin käynyt. Sieltä löytyi hyvin vaihtoehtoja erityisruokavalioita noudattaville, kuten vegaaneille, gluteenittomille ja vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattaville. Ystäväni oli ostanut päivän Hesarin, jossa oli juttu mun ja Karon häistä ekohäät-artikkelissa, joten vilkuilimme brunssin ohella myös vähän Hesaria.

Brunssin jälkeen menimme Luomuspajaan luonnonkosmetiikka-työpajaan. Siellä jokainen sai valmistaa mieluisiaan tuotteita ja valita tuoksut suuresta valikoimasta. Pajassa syntyi erilaisia kasvovesiä, seerumeita, emulsiovoiteita, vartalovoita, kasvonaamioita, jalkakylpypommeja ja kuorinta-aineita. Paja oli erittäin mieluinen, ja sai luonnonkosmetiikkainnostuksen syttymään heissäkin, joille se ei ollut ennestään tuttua. Reseptejä oli montaa eri vaatimustasoa, ja niiden toteuttaminen oli todella kivaa yhdessä tekemistä. Suosittelen ehdottomasti muillekin polttariporukoille.

Sää oli tosi upea, ja luonnonkosmetiikka-workshopin jälkeen menimmekin hetkeksi istuskelemaan jokirantaan osan kanssa, kun osa porukasta mystisesti katosi jonnekin. Myöhemmin loput porukasta löytyikin ihanalta mökiltä, nimeltä Kutulahti, Kakskerrasta meren rannalta. He olivat laittaneet mökit valmiiksi ja tehneet ruokaa. Sain päähäni hienon seppeleen, ja ystäväni olivat koonneet soittolistan biiseistä, joista pidän tai joista tulee yhteisiä muistoja mieleen. Loppuilta ja -yö menikin rennon yhdessäolon merkeissä ja morsiussaunassa. Jalkapohjat saivat tuntea lämpimän nurmikon, ja helteen paahtama iho nautti merivedestä.

Nukkumaanmeno venyi aamuyöhön, mutta heräsin silti tapani mukaan aamulla aikaisin. Muut vielä nukkuivat, kun minä ja toinen kaasoni pulahdimme mereen aamu-uinnille. Siinä laiturilla joogatessa ja meditoidessa oli niin onnellinen olo näistä ihmisistä, että herkistyin kyyneliin ehkä miljoonannen kerran tän viikonlopun aikana. Muiden herättyä söimme aamupalaa yhdessä, ja pidimme vielä super-hauskat keppihevosestekilpailut. 😀

Tajusin, etten ollut stressanut polttareiden sisällöstä, vaan ajankohdasta ainoastaan. Luotin, että ystäväni tietävät, etten nauti bride to be -nauhoista, alkoholin tyrkyttämisestä, mukana kulkevasta viinapullosta tai tiukasta aikataulusta. Arjessa teen monesti itselleni todella tiukat aikataulut, ja on aikamoinen opetteleminen antaa itselle lupa vain olla ja ottaa aikaa myös itselle. Polttareissa olikin ihanaa, kun ohjat eivät olleet mun käsissäni ja sain vain nauttia ja olla läsnä.

Vaikka tämä kuulostaa älyttömän kliseiseltä, niin tärkeintä oli tietysti ihmiset. Mulla on niin ihania ystäviä! Oli ihana nähdä, kun ihmiset tutustu toisiinsa ja viihty toistensa seurassa. Mä olen niin onnellinen ja ylpeä siitä, että mä olen saanut tällasia ihmisiä mun ympärille. Polttarit oli aivan täydelliset, en olisi voinut enempää pyytää. Kiitos ystävät, jokainen teistä on aivan super tärkeä ja täydellinen just sellasena kun on. Teitte mun polttareista ikimuistoiset. <3

3 vastausta

  1. clomid online I had to delete Instagram and Facebook from my phone for a few months so I would not have to deal with seeing the happy announcements or the accidental conceptions I mean those really hurt, I will be frank

  2. cialis buy online The cyclin dependent kinase CDK 4 6 inhibitors are novel targeted therapeutic agents that interrupt the proliferation of malignant cells through the inhibition of cyclin D CDK4 6 complex activity, so that retinoblastoma protein remains hypophosphorylated and bound to E2F transcription factor and, as a result, blocks cell cycle progression from G1 to S phase

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.