Vihkikirkon varasimme jo aikapäiviä sitten, ja juhlapaikkammekin tuli jo viime kesänä lyötyä lukkoon. Keskeisten palasten loksahdellessa tällä tavoin pikkuhiljaa paikoilleen, oli meille vielä muutama kuukausi takaperin mysteerinä kuljetuksemme kirkolta kekkereihin.

Kuljetusta kartoittamassa

Olihan tätäkin toki pienoisesti pähkäilty.

Olimme mm. pitkään pohtineet hyvinkin stadilaista kuljetusta. Nimittäin raitiovaunua. Pidimme molemmat lähtökohtaisesti siitä ajatuksesta, että koko juhlaseurueemme sulloutuisi vihkitilaisuuden jälkeen yksityiskäyttöisen ja vanhanmallisen raitsikan uumeniin. Kiskojen varrella koukkaisimme sitten koko konkkaronkka läpi Helsingin keskeisimpien nähtävyyksien, vanhan raitiovaunun kilinän ja kolinan saatellessa jo kenties kurnivat vatsat kohti juhlatilan illalliskattausta.

Tällaisen vaihtoehdon ohella olimme myös pohtineet vanhanmallisen, yksityisajoneuvon vuokraamista. Tässä tilanteessa ei tilaa toki olisi ollut koko seurueelle, mutta itse hääpari olisi päässyt viilettämään halki kantakaupungin tyylitellyssä, Downton Abbey henkisessä menopelissä.

Ei huonoja vaihtoehtoja, vai mitä?

Tarkemmalla tarkastelulla molemmat potentiaaliset vaihtoehdot kuitenkin kokivat pienimuotoisia kolauksia. Ratikkakyydin sumpliminen tyssäsi ratikkavalikoiman rajoitteisiin. Katsastamamme ratikat olivat seurueelle joko himpun verran liian pieniä tai kohtuuttoman suuria, ja vanhan mallisten, yksityisomistuksessa olevien autojen kohdalla pohditutti sopivan auton vaikeahkon löydettävyyden ohella kuljettajan usein mysteeriksi jäävä ammattitaito.

Näillä huolenaiheilla höystettynä, siirtyi hääauton/-kuljetuksen varaaminen viikko viikolta eteenpäin, kunnes…

Morsiamen isä kiiruhtaa apuun

Todettakoon lyhyehkönä pohjustuksena, että omassa perheessä autot – ja autoilu yleisemmälläkin tasolla – eivät merkittävällä tasolla ole olleet osana arkea. Autot edustavat pääosin yksioikoisesti siirtymää pisteiden A ja B välillä, eikä kotioloissa ole näin ollen järin altistunut automallien vertailulle, ajoneuvojen uusien ominaisuuksien tai teknisten tietojen vertailulle tai juurikaan millekään muullekaan ajoneuvoaiheiselle keskustelulle.

Niinpä ei ole ihme eikä mikään, että lopullinen sysäys hääauton hankinnalle tuli morsiamen puolelta – nimittäin morsiamen isältä. Mikäli muistikuvat muodostuvat nyt oikein, oli morsiamen isän kanssa käyty jo suuntaa-antavaa keskustelua meitä mahdollisesti kiinnostavasta kuljetusmuodosta, kun eräänä viikonloppuiltana saimme isältä puhelun. Puhelun sisältö: hamuamamme kuljetus on kokonaan hoidettu. Sopikaa kuljetuksesta vastaavan toimijan kanssa tulevan hääauton sekä kuljetuksen yksityiskohdista.

Kovanen: auton ja palvelun luksusta

Hääkuljetuksestamme vastaa juhlapäivänämme siis Kovasen Hääkuljetuspalvelu. Käytössämme on oheisessa kuvassakin näkyvä Mercedes-Benz S Lang –Limousine, ja Kovasen oma ammattikuljettaja. Hääkuljetuspalveluumme kuuluu autossa kylmänä odottava samppanjapullo, ja autolla pääsemme kiertelemään haluamillemme kuvauspaikoille ennen saapumista juhlapaikalle. Kovaselta saamme myös tarvitsemamme häävieraskuljetuksen kirkolta juhlapaikalle.

Kyseessä on siis loisteliaalla tavalla tässäkin kirjoituksessa mainitsemani tarpeemme fuusioiva palvelu, sillä saamme kuljetuksen myös vieraille ja voimme olla varmoja palvelun ammattimaisuudesta – asia, mikä mietitytti nimenomaan yksityisomistajan kohdalla. Meidän ei myöskään ole tarve elää epätietoisuudessa tulevan kuljetuksemme ja ajoneuvon suhteen, sillä hääpakettimme sisälsi myös käynnin ja suunnittelusession Kovasen omissa tiloissa. Tähän tilaisuuteen matkasimmekin maaliskuun alkupuolella.

Hääkuljetusta suunnittelemassa

Kovasen tilat sijaitsevat Helsingin Vallilassa. Saapuessamme suunnittelusessioon, odotti meitä pöydässä valmiiksi katettu kahvitarjoilu. Kahvittelun ääressä keskustelimme oman vastuuhenkilömme/suunnittelijamme kanssa läpi käsityksemme päivän aikatauluista ja kuljetuksen detaileista. Kävimme läpi yksityiskohtaiset tiedot hääauton sijainnista itse kirkolla, kuljettajan toiminnasta kirkolla (mm. sen, että kuljettaja tulee auttamaan morsiamen autoon) sekä tahtotilamme liittyen mahdollisiin ajokohteisiin. Pääsimme myös valikoimaan autoon haluamamme hääkoristuksen sekä vaikuttamaan hääauton perässä kilisevän ja kolisevan purnukkakokoelman sisältöön.

Kysyttävää ei hääparille jäänyt, mikä on omiaan kielimään saamamme palvelun laadusta ja selkeydestä.

Eipäs kiertely kuitenkaan tähän päättynyt, sillä sessioomme kuului vielä itse ajoneuvon katsastus. Matkasimme siis Kovasen ajoneuvoille varattuun tilaan, jossa tummaan pukuun sonnustautunut kuljettaja jo meitä odottelikin – auton hohtaen vieressä ns. esittelykunnossa. Pääsimme katsastamaan auton ulkoisen olemuksen, minkä jälkeen siirryimmekin sisätiloihin takapenkille ”koeistumaan” tulevan kyytimme. Ja kyllähän siinä tällainen kaltaiseni autonaiivikin henkilö hieman moottorin käynnistyessä innostui. Kyseessä on tosiaan käsittämättömän tyylikäs ja nimenomaan luksuskokemusta heijasteleva ajoneuvo. Limousine-mallin menopelin takapenkin tila on luonnollisesti totuttua suurempi, mutta tämän lisäksi penkit ovat säädettävissä omien tarpeiden mukaan.

Tulevan hääparin välissä sijaitsee paikka kuohuviinille ja kauniina kesäpäivänä käytössä on myös kattoikkuna. On aivan varmaa, että hääkuvaajamme matkaa autossa kanssamme – osittain myös siitä syystä, että saamme myös kuljetuksemme ikuistettua hääkuviimme.   

 

Niin tuli kuljetus siis kohdallamme keksittyä. Seuraava askel hääkuljetuksen kohdalla tuleekin sitten lähempänä itse päivää, kun ilmoitamme Kovaselle häävieraiden kuljetukseen vaadittavien ajoneuvojen laadun/lukumäärän.

 

-Filosofi

115 vastausta

 1. Erittäin hyvä valinta kuljetukselle :). Itse olen käyttänyt tuota Kovasen limusiinia pariin otteeseen lentokenttäkuljetukseen (mm. omien häiden jälkeen viime syksynä), joten voin sanoa kokemuksesta, että ette varmasti pety. Ammattitaitoinen kuljettaja on varma valinta monesta syystä, mutta se suo myös rauhaa hääparille, kun ei ole kaverit etupenkillä autoa ajamassa yms. Ja muutenkin Kovasen kautta onnistuu muutkin kuljetukset niin helposti, että teillä on hyvä paketti kasassa.

  Onnea tuleviin häihin!

  1. Hei

   Mahtavaa kuulla kokemuksia!
   Tämä oli myös yhtenä syynä, ettei haluta velvoittaa ketään kaveria kuskiksi ko päivänä…

   Kiitos 🙂

   -F&M-tiimi

 2. Hieno hääauto teillä! Itsekin avustelen juuri tyttäreni hääsuunnitteluissa ja olemme katselleet hieman erilaisia kuljetuspalveluita. He menevät ensi kesänä naimisiin täällä Raahessa. Tuo ratikkakuljetus on kyllä hauska idea, ei ainakaan ihan jokaisella olisikana sellaista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.