Kuvassa Juhlatarina-somistevuokraamon tarjontaa

Koristeluja suunnitellessa ja Wishiä selatessa iskee helposti ostosmania. Edullisten hintojen ja suuren tarjonnan alla tulee helposti tehtyä heräteostoksia sen koommin suunnittelematta. Häiden jälkeen kaikelle tavaralle pitää kuitenkin etsiä uusi koti, ellei kotoa löydy paikkaa 50 tuikkukipolle. 😀 En ole koskaan kuullut kenenkään sanovan nauttivansa Facebook-kirppiksellä myymisestä, ja itse ainakin teen kaikkeni sen minimoidakseni eli ostamme mahdollisimman vähän koristeita. Meidän hääpaikka on niin kaunis jo itsessään, ettei sitä edes kannata vuorata tilpehöörillä, mutta silti koristeiden tarjonnan paljouden keskellä järki meinaa kadota.

Upea Villa Bella Vista ei juuri koristeluja kaipaa.

Koristelussa kannattaa muistaa kierrättäminen, lainaaminen ja vuokraaminen. Kotoa tai lähipiirin nurkista voi löytyä yllättäviäkin juttuja, jotka sopivat hääpaikan koristeluun. Jos ei jaksa metsästää tavaroita pitkin kyliä, voi hankkia koristeet somistevuokraamosta, jolloin saa helposti kerralla samasta paikasta vaikka kaikki tarvittavat koristeet. Me vuokraamme Hannele Markkulan Juhlatarina-somistevuokraamosta esimerkiksi hanallisia juoma-astioita, pidikkeitä ohjelma- ja menukorteille, valosarjoja ja kynttilänjalkoja. Hannelen vuokrasomisteista löytyy koristeet todella monen tyylisiin juhliin, ja tavaramäärä sen kuin kasvaa ja kasvaa. Juhlatarinan uusimpia hankintoja ovat muun muassa Polaroid-kamerat.

Juhlatarina-somistevuokraamosta meille tulee mm. messinkisiä kynttilänjalkoja.

Somistevuokraamon käyttäminen on paitsi helppoa niin myös ekologista. Tavaroiden käyttöikä on pitkä, ja koristeet pääsevät ihastuttamaan uusia ihmisiä eri juhlissa vaikka joka viikko. On ihanaa ajatella, ettei häiden jälkeen tarvitse alkaa myydä koristeita, vaan voi vain palauttaa tavarat Juhlatarinaan odottelemaan seuraavia juhlia.

Tsinniat kukkivat jo, saa nähdä, mikä on tilanne 4 viikon päästä.

Kukat voivat olla myös ekologinen koristelukeino, mutta usein kukat on lennätetty pitkän matkan takaa tai kasvatettu paljon energiaa vievissä kasvihuoneissa. Meidän ajatuksena on hyödyntää mun kimpussa oman takapihan kukkia ja Turun kaupungin auringonkukkapeltoa Ruissalossa, mutta kieltämättä alkaa jo vähän jännittää. Kuuma toukokuu vaikutti kukinta-aikoihin, joten plan b on myös oltava.

Luonnonkukkien ja itse kasvatettujen kukkien lisäksi Reilun Kaupan kukat ovat ympäristöystävällisempi vaihtoehto kukilla koristeltaessa. Reilu Kauppa ajaa taloudellisia, sosiaalisia ja ihmisoikeusasioita kehittyvissä maissa, mutta vaatii myös tiukkojen ympäristösäännöksien noudattamista. Jos kukat kestävät hyvin, voi kimput tarjota häiden jälkeen vieraille kotiin vietäviksi tai viedä työpaikalle tai vaikka vanhainkotiin ihasteltaviksi. Jos kukat eivät selviä hääpäivästä kovin fresheinä, ne voidaan kompostoida tai lajitella biojätteeseen juhlien jälkeen.

Harsokukkakin on alkanut kukkia, ja ensimmäinen dahliakin aukeaa pikkuhiljaa.

Vuokrasomisteiden ja kukkien lisäksi ajattelimme koristella juhlapaikkaamme viherkasvein. Monissa häissä näkyy nyt eukalyptus- ja pistasia-köynnöksiä, ja olisikin ihanaa löytää jotain yhtä kestävää vihreää kotimetsistä. En ole vielä löytänyt sopivaa kasvia metsistä, sillä täytyy muistaa myös jokamiehen oikeudet. Esimerkiksi havujen tai oksien ottamiseen tuoreista puista tai mustikanvarpujen poimimiseen tarvitaan maanomistajan luvan. Sammalta ja jäkälää ei saa kerätä.

Ei pidä unohtaa myöskään kuivattuja kukkia. Meillä on menossa nyt kasvien kuivatustesti. Testaamme, miltä yhdet häät juhlineet pistasian oksat näyttävät kuivatettuina. Pistasian oksien lisäksi meillä on kirjojen välissä prässäytymässä paljon valkovuokkoja ja muita kukkia, joita on kerätty pitkin kevättä ja kesää.

Niin sanottujen kertakäyttöisten kasvien ja kukkien ohella häihin voi myös viedä kotoa löytyvät ruukuissa olevat viherkasvit ja kukat koristamaan juhlapaikkaa. Puhuin tästä kaverilleni, ja häneltä tuli ihana ajatus. Juhliin voisi lainata kavereilta kasveja, ja laittaa ruukkujen kylkiin pienelle lapulle kasvin tarinan. Näin jokainen kasvi olisi spesiaali, ja sen kyljestä voisi lukea, mikä kasvi on kyseessä, ja keneltä se on lainattu. 🙂

KUMA Design perhosparvi <3

Kukat ja kasvit voi myös korvata jollain avain muulla. Koristeluissa voi käyttää kukkien tilalla esimerkiksi erilaisia valosarjoja, kun taas rannekukkien ja vieheiden tilalla voi olla esimerkiksi tällaisia ihania perhosia! KUMA Design -perhoset valmistetaan vegaanisesta nahasta käsityönä Virossa. Niitä voi käyttää hiuskoruna, rintaneulana ja rusetin tai rannekukan tilalla. Meidän kaasot ja bestman valitsivat jokainen oman perhosensa KUMA Design:n valikoimasta, ja perhoset jäävät heille muistoksi häistämme. Ties vaikka pääsisivät vielä uudelleen käyttöönkin, tai ainakin lipaston reunalle koristeeksi.

Kukkien kasvatusta

Korujen valintaa

 

3 vastausta

  1. Was there not something inbetween, which covered the use of multiple remedies by a professional homeopath, or possibly homeopathic techniques being used in a complementary manner to other disciplines purchase cialis The renal effects of naproxen may hasten the progression of renal dysfunction in patients with preexisting renal disease

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.