Häitämme juhlitaan toukokuun puolessa välissä. Meille tulee siis keväthäät! Aluksi olimme jo hiukan suunnitelleet häitä tammikuulle, mutta lopulta päädyimme siirtämään juhlat kuitenkin keväälle.

Juhlien siirtäminen toukokuulle muutti kuitenkin täysin ajatukseni! Vanhat suunnitelmat eivät enää yhtään sopineet keväthäihin.

Hetken olin AIVAN HUKASSA!


Minua painostettiin valitsemaan juhlien värimaailma, koska Thaimaassa vieraiden kuuluu pukeutua hääparin valitseman värin mukaisesti, tai ainakin se on siellä hyvin yleistä. Olen itse kerran päässyt osallistumaan Thaimaassa häihin, kun mieheni isosisko meni naimisiin joitakin vuosia sitten. Heillä väreinä oli vaaleanpunainen ja pinkki. Voisinkin kirjoittaa erillisen julkaisun näistä häistä? Kiinnostaisiko sinua kuulla?

Thaimaalaiset häät

Mutta tosiaan. Yritin lähes epätoivoisesti valita värejä häihimme, joiden juhlapaikasta meillä ei edes vielä siinä vaiheessa ollut tietoa. Se tuntui mahdottomalta!

PÄÄDYIN UMPIKUJAAN! En vain pystynyt valitsemaan yhtä väriä. 


Onneksi silloin ymmärsin, ettei minun tarvitsekaan! Minun ei tarvitse valita vain yhtä väriä. Voin hyvin valita useamman!  

Nyt meillä onkin yhden värin sijaan kahdeksan väriä! Tämä tosin herätti thaimaalaisissa ystävissämme suurta hämmennystä ja vaikeutti heidän mekkojensa valintaa.

Itse olin onnellinen! Olin vihdoin saanut häillemme suuntaviivoja. Valitsemani värit ovat kauniita, ja niistä huokuu keväinen väriloisto. Se ilo, kun kevät saapuu pimeän talven jälkeen lämmittäen ja virkistäen, kun kevätaurinko saa aikaan luonnon heräämisen ja kukkien värikkään nousun.

Kun minulta kysytään tulevista häistämme kerron, että toiveissani on keväthäätkirjaimellisesti. Haluaisin, että häistämme huokuisi keväinen raikkaus, toiveikkuus ja keveys. Haluaisin, että juhlissa olisi paljon kukkia ja kaunista väriloistoa.

Häävärit


Kuinka sitten onnistuin valitsemaan nämä värit? Miten valintaprosessi eteni ja mistä sain apua?

Vastaus on helppo: selailin paljon Pinterestiä. Se on mahtava apuväline hääsuunnitelmia ja ideoita etsiessä. Tein kuvista useita kollaaseja ja jaottelin kuvia tyylien ja värien mukaan. Oma tyylini alkoi pikkuhiljaa hahmottua. Tosin näitä toisistaan hyvin paljon eroavia tyylejä oli muutamia, joista jouduin lopulta valinnan tekemään. 

Värimaailmaa etsiessäni selailin paljon kuvia kukista – erilaisista kimpuista ja asetelmista. Minkälaisia sävyjä on yhdistelty, ja kuinka ne toimivat yhdessä? Mikä vuodenaika väreistä tulee mieleen? Monissa kukkakimpuissa ja -asetelmissa on kauniisti ja taidokkaasti yhdistelty useita toisistaan eroavia sävyjä, joista on saatu taiottua tasapainoisia kokonaisuuksia. Näitä apuna käyttäen aloin päästä eteenpäin ja koko ajan lähemmäs valintaa.

Lopulta sävyt alkoivat löytyä. Sitten tein vielä niin sanotusti viimeisen kollaasin, jossa kaikki värit näkyvät yhdessä vierekkäin, jonka avulla näin, kuinka värit sopivat yhteen. Niin meidän häiden värit löytyivät! Tähän kaikkeen kului kuitenkin useampi päivä, eli ihan helposta asiasta ei ollut kyse.

Itse tykkään lopputuloksesta ja valinnoistani. Miellyttääkö värit sinun silmääsi?

Väriteema
Kuvassa häidemme kahdeksan väriä.


Olisi kiva kuulla sinun valinnoistasi! Tuleeko teidän häihinne väriteemaa? 

Jätä kommentti tai laita minulle instagramin puolella viestiä @mangoa_ja_tahmariisiä niin jutellaan! <3

Oma kuva

Terkuin, Emilia <3
@mangoa_ja_tahmariisiä


125 vastausta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.