Hyvä ruoka, parempi mieli. Siinä lause, jonka jokainen varmastikin osaa intuitiivisesti yhdistää erääseen ei niin kaukaiseen mainospätkään. Inhottavan tarttuva toteamus, mutta myös totuusarvossaan varsin osuva.

Nautimme ravintoloissa ruokailusta. Kokkaamme toki arkisin hyvinkin hartaasti kotona, ja löytyy meiltä myös luonnollisesti ne tietyt ruokavaihtoehdot, joita kierrätämme viikosta toiseen osana arkemme rutiininomaista pyörittämistä – kvinoa- ja halloumisalaatit, makaronilaatikot, lasagnet, kanatortillat ja sen semmoiset. Ravintolamiljöö muodostaa meille kuitenkin maukkaan kontrastin kotikokkaamiseen, ja niinpä olemmekin kartuttaneet roppakaupalla hienoja kokemuksia Helsingin ravintoloissa vietetyistä pitkistä illoista. Fine dining -kokemus onkin, etenkin viime vuosien aikana, muotoutunut kiinteäksi osaksi sellaista ainesta, jota haluamme myös häihimme assosioituvan. Tästä lähdimme liikkelle juhlapaikkaa pähkäillessämme, ja tästä olemme pyrkineet pitämään kiinni näin hääpäivän jo hämyillessä reilun kuukauden päässä.

Niinpä meille oli hyvinkin tärkeää kuulla, että pääsisimme näin kevään korvilla maistelemaan juhlapaikkamme ruokavalikoimaa nk. maistelutilaisuuden merkeissä.

Kieli pitkällä maistelua kohti

Kuukauden päivät on nyt vierähtänyt siitä, kun pyöräilimme morsiamen kanssa Ravintola Sipulin tykö maistelemaan hääjuhlamme ruokavalikoimaa. Olimme hyvissä ajoin ennen tilaisuutta päätyneet jo siihen, että suosisimme häissämme pöytiin tarjoiltua annoskokonaisuutta tyypillisen buffetin sijasta. Koska Ravintola Sipulilla on valikoimassaan 5 eri pöytiin tarjoiltavaa menukokonaisutta, toivoimme tämän maistelun antavan osviittaa siihen, mihin kokonaisuuteen meidän kannattaisi päätyä. Suunnitelmat olivat siis selvät. Tämä olisi se ratkaiseva sessio, jonka perusteella rakentaisimme sen kaikista keskeisimmän, ruoka- ja juomakokonaisuuden, hääjuhliimme.

Ei nielaista ennen kuin tipahtaa

Näin ei kuitenkaan käynyt. Huomasimme välittömästi maistelutilaisuuden alkaessa astelevamme buffet-tyyliin organisoituun sessioon. Tämä ei itsessään ollut vielä suuri yllätys, sillä maisteluhan on ymmärrettävästi helpompi toteuttaa seisovan pöydän tyyliin. Vasta kun huomasimme valtaosan ruoista koostuvan nimenomaan buffet-valikoiman vaihtoehdoista, alkoi kylmä hiki karpaloitua otsalle. Onko tässä mitään sellaista tarjolla, jota voisimme edes potentiaalisesti tarjoilla häissämme? Ei juurikaan. Kakut? Kenties. Sanalla sanoen oli kokemuksemme huolestuttava. Ruokaa oli paljon, mutta vain yksi annos löytyy pöytiin tarjoiltavista vaihtoehdoista.

Vaikkakin pääsimmekin siis käsiksi Sipulin tyyliin valmistaa ruokaa, emme päässeet maistelemaan mitään sellaista, mikä helpottaisi menukokonaisuuden valintaa. Päädyimme pohdinnoissamme siihen, että buffet-vaihtoehto on yleisesti ottaen ilmeisesti suositumpi, ja siksi nyt jäimme maistelusession suhteen hieman paitsioon. Ei tullut maistelussa siis selvyyttä ruoasta, vaan tarjolla oli vain kuumottava tunne siitä, että emmekö nyt löydäkään selvyyttä tarjoiltavasta ruoasta.

Huojentava helpotus

Ei meidän tarvinnut kuitenkaan kauaa tässä epävarmuuden olotilassa kärvistellä, sillä jo maistelua seuraavalla viikolla sumplimme yhdessä Sipulin henkilökunnan kanssa ratkaisun polttavaan hääruokakysymykseen. Paljastamatta vielä tässä vaiheessa mitään lopullisesta menusta voin kuitenkin todeta, että saimme menun suunnittelussa valtaisasti apua Ravintola Sipulin henkilökunnalta ja keittiöpäälliköltä. Käytännössä ilmaisimme – asiallisesti – epävarmuutemme tietyn jo kartoittamamme menukokonaisuuden suhteen, jolloin keittiöpäällikkö modifioi kyseisen menun täysin tahtotilaamme vastaavaksi menun. Kun vastaanotimme kyseisen ehdotuksen, löimme sen välittömästi lukkoon.

Meillä tulee häissämme olemaan pöytiin tarjoiltu 5 ruokalajin menu. Kokonaisuudessa on huomioitu niin kesäinen vuodenaika kuin hääparin omat preferenssit. Toivomuksemme on, että kyseine ruokakattaus kykenee ainutlaatuisuudessaan nousemaan jo kerryttämiemme merkitysrikkaiden ruokakokemusten joukkoon.

112 vastausta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.