Lontoo kutsui minua viime viikolla reilun vuoden tauon jälkeen. Lähdin paikalle yllättääkseni rakkaan ystäväni hänen täyttäessään kolmekymmentä. Kävi tosin ilmi, että hän oli arvannut minun tulevan, koska hänkin lensi taannoin koko matkan Suomeen (ja ajoi vielä lisäksi Keski-Suomeen) vain tullakseen juhlimaan minun kolmekymppisiäni.

Lontoossa minulla on aina kaksi asiaa, jotka haluan tehdä: shoppailu ja brittiohjelmien katsominen. Koska ystävänikin on vasta kihlautunut, katsoimme viikonlopun aikana valehtelematta melkein 10 jaksoa Say Yes To The Dress -hääpukuohjelmaa. Ystäväni kihlattu totesikin sunnuntaina kiertelemättä, ettei halua enää ikinä edes kuulla kyseistä sarjaa mainittavan nimeltä!

Tällä kertaa meidän ei tarvinnut kuitenkaan tyytyä pelkästään morsiuspukujen katselemiseen television välityksellä. Olin varannut itselleni sovitusajan Grace Loves Lace -merkin showroomille, joka on ainoa laatuaan koko Euroopassa. Aussibrändin mekot ovat superboheemeja ja olen kuolannut niitä jo ennen kuin minua kosittiin. Koska mekot ovat hintavasta päästä, ei olisi kuitenkaan tullut kuuloonkaan tilata kyseisen merkin mekkoa ilman minkäänlaista sovitusmahdollisuutta.

Saavuimme brändin showroomille perjantaina puoleltapäivin – ja VAU. Sanattomaksi veti. En ole koskaan ollut yhtä upeassa liikkeessä. Jokainen sovitus”koppi” oli samankokoinen kuin minun ja tulevan mieheni asunto. Pöydät olivat marmoria, peilit ulottuivat lattiasta kattoon ja jääkylmää samppanjaa tarjoiltiin siroon lasiin sujautetun suloisen ruusunnupun kera.

Alkoholia tarvittiinkin, kun sain päälleni mekon, joka on yksi kauneimmista joita olen koskaan nähnyt. Kyseessä oli ainoa mekko, jota olin jo etukäteen ehdottomasti halunnut sovittaa, ja olinkin maininnut asian ajanvarauksen yhteydessä. Kyseinen mekko on myös jo usean kuukauden ajan ollut se ainoa, jonka kuvaa palaan uudestaan ja uudestaan katsomaan.

Minua pelotti, että mekko olisi saanut minut tuntemaan oloni kömpelöksi ja isoksi ja että saisin havaita sen näyttävän hyvältä vain kaksimetristen, superhoikkien mallien päällä. Olin väärässä! Saatuani mekon päälle ja nostettuani katseeni, olin suorastaan sanaton. Sama reaktio oli ystävälläni – joka on myös yksi morsiusneidoistani – ja hänkin ihastui mekkoon välittömästi.

Sovitin neljää eri mekkoa, mutta lopulta mikään ei ensimmäisen jälkeen enää tuntunut miltään. Käytinkin loput tunnin ajasta mekossa peilin edessä keimaillen. Showroomilla oli tarjolla myös sovituksiin tarkoitettu seppele, mikä auttoi hahmottamaan sitä, millainen lopullinen häälook olisi, ja se vain vahvisti ajatustani siitä, että haluan seppeleen päähäni tuona suurena päivänä. Sympaattinen myyjä Stefania sanoi juuri oikeat sanat ja samppanjan siivittämänä tuntui siltä kuin olisin löytänyt unelmieni puvun. Lähdimme liikkeestä leveästi hymyillen.

Ajattelin jo löytäneeni oikean mekon, mutta iltaa kohden epäilykseni alkoivat kasvaa. Mekko on kolmasosan kalliimpi kuin alkuperäinen maksimibudjettini. Lisäksi en voi olla miettimättä tunnetta, jonka sain kokeillessani aikaisemmin Suomessa mekkoa, jossa vyötärö kurottiin tiukaksi korsetilla – tuossa puolet halvemmassa mekossa tunsin itseni superseksikkääksi, tässä kalliimmassa eteeriseksi keijukaiseksi. Päätöksiä en siis vielä uskaltanut tehdä, vaikka jo hetken ajattelinkin pelin olevan selvä.

Luulisi, että minkäänlaista kiirettä mekon valitsemisen kanssa ei olisi, onhan häihinkin vielä  melkein 1,5 vuotta aika. Liian kauan en voi päätöksentekoa kuitenkaan viivyttää mikäli todella halajan tuon Lontoon-mekon, sillä kyseistä mallia ei välttämättä valmisteta enää kauaa. Tämän takia tilaus – ja myös maksu kokonaisuudessaan – kannattaisi tehdä mahdollisimman pian. Maksamalla nimittäin varmistaisi sen, että juuri tuota minun mekkoani varten laitettaisiin materiaalit sivuun, vaikka kyseisen mallin yleinen valmistus lopetettaisiinkin ennen häitämme.Koska päätös on iso ja mekko kallis, haluan miettiä asiaa rauhassa. Saa siis nähdä, miten käy!

Alla vielä tunnelmakuvia kyseisestä liikkeestä. Palvelu oli ystävällistä ja yksilöllistä, tunnelma rauhallinen ja romanttinen ja mekot tietenkin uskomattoman upeita. 10+ kokemus, jota voin lämpimästi suositella kenelle tahansa boheemia tyyliä häihinsä metsästävälle morsiamelle, joka on suuntaamassa kaupunkilomalle Lontooseen.

Rakkaudella, Rea

Linkit: Grace Loves Lace
Lontoon liikkeen yhteystiedot löydät tästä.

Ystäväni Jenni, joka on myös yksi kaasoistani <3
Ihastuttava Stefania <3

 

 

Yksi vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.