Hääpäivän kirjoituksiamme koristavat meille rakkaan kuvaajamme, Astrid Mannerkosken, aivan huikeat hääkuvat. Astrid Mannerkoski Photography löytyy sekä Facebookista että Instasta (@astridmannerkoskiphotography). Kyseessä on mielettömän lahjakas ja tunne edellä toimiva valokuvauksen moniosaaja, joka saa tältä parilta vilpittömät suosittelut myös muille hääsuunnittelijoille.

Amerikkalainen stand up -koomikko Lewis Black aloittaa Anticipation-nimikettä kantavan performanssinsa toteamalla, että yleisön paraikaa, vain hetki ennen artistin esiintymistä, kokema tunnetila on paras sensaatio, jonka kuulijakunta tulee illan aikana läpikäymään. Tämän hän perustelee sillä, että tässä hetkessä eletään vielä täysin mielikuvien ja toiveiden kannattelemana. Mitään tulevan illan yksityiskohtaa ei ole vielä nidottu todellisuuden kirjoihin, jolloin jokainen voi visioissaan elää puhtaasti omissa rajattomissa fantasioissaan. Todellisen koomikon tyyliin Black päättää osion toteamalla, että tällä verukkeella hänen olisi viisasta jättää tuleva keikka kokonaan heittämättä.

Miksi tällainen alustus? Noh, nämä samaiset ajatukset pyörivät mielessäni herätessäni 1.7. hääpäivämme aamuun. Kuukausien suunnittelu, pohtiminen, valmistelu ja kirjoittaminen oli nyt saatettu loppuun, ja jäljellä oli vain, Blackia köykäisesti suomentaen, innokas odotus – anticipation. Tulisiko tuleva päivämme lunastamaan sille asetetut odotukset vai osoittautuisiko fantasia todellisuutta suotuisammaksi?

Aikaisin aamusta

Hääpäivämme starttasi eri osoitteissa ja eri tahtiin. Morsiamen aamunavaus oli huomattavasti allekirjoittanutta aikaisempi, sillä tukanlaitto ja meikkaus edellyttivät siirtymistä parturi-kampaamo Töölön Poniin jo kahdeksaksi aamusta. Kaaso ja tuleva vaimo olivat heräilleet kotiosoitteessamme siis jo varsin varhain ja olivat jo aloittaneet monituntisen laittautumisen, kun sulhanen vielä käynnisteli omaa aamuaan naapurissa perheen kesken runsaan aamiaispöydän ääressä.

 

 

Aikataulutettu aamupäivä

Olimme laatineet hääpäivän ohjelmasta suht tarkan aikataulun, jonka puitteissa sitten suoritimme kukin tahollamme aamuisia toimenpiteitämme. Kymmeneltä aamulla, morsiamen ollessa vielä laittautumassa, saapui sulhon luokse Floramoren työstämä upea morsiuskimppu, kaason hiuksiin menevä siro kukkakoriste sekä herrasväen herkät vieheet. Morsiuskimppu kiidätettiin bestmanin toimesta morsiamen tykö ja kukkalaite kaasolle kampaamolle, minkä jälkeen miesväki aloitti sonnustautumisen juhlatamineisiin.

 

 

 

 

First Scene

Päivän ensimmäinen virallinen jännitysmomentti oli aikataulutettu puolenpäivän tienoille, jolloin morsiamen ja sulhasen oli määrä kohdata lähipuistossa First Scene -kuvausten merkeissä. Lisäjännitystä tilanteeseen toi se, ettei morsian ollut nähnyt sulhon pukua ennen kuvausta. Valehtelematta voin todeta, että puistoon lähtiessä taskussani oli vararusetti – ihan vain kaiken varalta.

Sulhon asetettua paikoilleen nokka kohti horisonttia, hiippaili morsian paikalle selän taakse ja koputti olalle..

 

Hetken herkistelyn jälkeen siirryimme ennalta määrittelemiimme/toivomiimme sijainteihin ottamaan vielä muutamat potrettikuvat.

 

 

Kirkkoa kohti

Noin kahden tunnin kuvaussession jälkeen saavuimme sovitusti sulhon kotiosoitteeseen – noin tunti ennen kello kolmen vihkihetkeä. Sisällä meitä odotti valmiustilassa sekä sulhasen että morsiamen porukat. Hetken haastelun ja vessataukojen jälkeen suunta kävi kohti kirkkokuljetuksia. Sulhanen, bestman, kaaso, sulhasen vanhemmat ja kuvaaja matkasivat kirkolle tilataksilla, ja morsian ynnä porukat lähtivät liikkeelle Kovasen limusiinissa.

 

– Filosofi

Yksi vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.