Meidän kaasotiimi oli ja on aivan huippujengi. Rakkaita ystäviä elämämme varrelta, jotka antoivat itsestään 100% häidemme eteen.  Kaasomme tekivät päivästämme ihanan ja unohtumattoman. Jokainen omalla panoksellaan mahdollisti meille stressittömän päivän, jolloin saimme nauttia vain toisistamme ja itse juhlasta. Olen ihmisenä, ja varsinkin omien häideni suunnittelijana, ”kaikki langat käsissäni” -tyyppiä. Minulle oli hyvinkin vaikeaa antaa suunnitteluvaiheessa langat kaasoille. Pidinkin osan langoista käsissäni vielä viimeiseen asti, kunnes hääaamuna luovutin kaikki ohjeet, vastuun ja velvollisuuden kaasoille. Vedelläkseen 12h oikeista naruista, miettien jokaiseen kysymykseen vastauksen ”mitä Essi ja A haluaisi?”, tehden 10 kakkua kakkubuffettiin, miettien täydellisen bändin soittolistan meille tärkeistä kappaleista ja vielä yllättäen morsian laulamaan kesken bändin setin, tehden tuplakaatoja baarimikon vierellä, laatien täydellisen, yllätyksekkään sekä vaiherikkaan ohjelman sekä luoden häihimme taivaallisen tunnelman. En voi kuin kyyneleet silmissä sanoa kiitos. Kiitos että olette<3

Sen lisäksi, että timanttiryhmämme mahdollisti meille unohtumattoman päivän, olivathan he ihan superkauniita. Meillä A:n kanssa oli kaasojen pukeutumisesta muutama toive; pitkä mekko teemaväreissä harmaa, hopea, vaaleanpunainen, beige sekä shampanja. Jaloissa kaasoillamme oli myös valkoiset Conversen tennarit, niinkuin morsiusparillakin;)  Kolme kaasoistamme löysi mekkonsa Riihimäen Gladikselta. Iso iso suositus tälle mahtavalle ja laajalle mekkokaupalle! Ottakaa Gladis Facebookissa seurantaan, jotta pysytte supertarjouspäivissä mukana! Meidän muutamat  kaasomekot löytyivät Hullut Hinnat -päiviltä, jolloin mekot maksoivat 60e/kpl!

Jo suunnitteluvaiheessa jaoimme kaasojemme ”tehtäviä” hieman erilleen. Yhdellä oli bändi, toisella pitopalvelu ja kakut, kolmannella juomat ja baarimikko, neljännellä ja viidennellä oli juonnot, ohjelma sekä aikataulut ja kuudennella valokuvauksesta huolehtiminen. Ollessani itse kaasona v. 2015 huomasin, kuinka tärkeä tehtävä kaasona oleminen on ja kuinka paljon tehtävää (toki häiden luonteesta ja hääparista riippuen) hääpäivässä on. Itse pyrin kaasona ollessani takaamaan hääparille stressittömän hääpäivän, joten paljon lankoja on myös kaason käsissä hääpäivänä. Jakamalla hieman tehtäviä kaasojen kesken selkeytimme ainakin omasta mielestämme häiden kulkua sekä kaasojen ”to do -listaa”. Jokainen sai osallistua kaikkeen, mutta jokaisella kaasollamme oli yksi iso osa-alue, joista heillä oli täysi päätäntävalta sekä langat käsissään. Näppärää, eikö vain;)

Häiden kulun kannalta tehtäviä kannattaa mielestäni  jakaa. Tämä helpottaa myös häiden eri palveluntarjoajien, kuten pitopalvelun, bändin tai valokuvaajan työtä. Tällöin he tietävät kenet kaasoista etsivät käsiinsä, kun kysymyksiä ilmenee. Selvitä kaasojen kanssa asiat hyvissä ajoin, mitä missä milloin jne.. 😀 Hyödyntäkää myös kaasojen erityisosaaminen mm. askartelussa, suunnittelussa, leipomisessa tai vaikkapa musiikkimaussa. Ja mitä ikinä hääpäivänä tapahtuu, muista että vain te ja kaasot tiedätte ”miten tämä oikeasti piti mennä”. Se miten se loppujen lopuksi meni, on vain ihana tai huvittava muisto häiden jälkeen!:)

-E

 

 

4 896 vastausta