Kihlaus pitää sisällään lupauksen tulevasta liitosta.

Välittömästi kesällä toteutuneen kihlautumisen jälkeen, huomasinkin jo suunnittelevani häille sopivaa ajankohtaa. Tietoisena siitä, että yhteinen matkamme oli jo ennen kihlausta pitkälti yli viiden vuoden mittainen, ei tarkoituksenani ollut jättää häitä on hold tilaan hamaan tulevaisuuteen, vaan pikemminkin sopia tälle tärkeälle päivämäärälle ainakin suuntaa-antava ajankohta. Tämän oman pohdinnan (sekä sukulaisten ja ystävien tiedusteluiden) myötä-vaikutuksesta, päädyimmekin jo loppukesästä keskustelemaan häidemme tarkemmista detaileista.

Ajankohta lyötiin lukkoon odotetun sutjakkaasti. Vuodenaikoja pähkäillessämme, päädyimme yhteisen pohdintamme tuloksena kesään ja kesähäihin. Assosiaatioissamme siinsi raikas, rento ja lämmin atmosfääri – tunnelma, jonka saavuttaminen edellytti ajatuksissamme nimenomaan kesäisiä olosuhteita. Entäs sitten ne muut yksityiskohdat? Häätapahtuman ensikertalaisena, oli minun tämän suhteen myönnettävä osaamattomuuteni/ valmistautumattomuuteni. Vaikka mielikuvissani koin tiedostavani prosessin moniosaiset vaiheet, en kuitenkaan osannut aavistaa kaikkia niitä yksityiskohtia, joihin hääparilla on mahdollisuus vaikuttaa. Osittain tätä prosessia tätä kirjoittaessani jo kokeneena, olen kaikella todennäköisyydellä edelleen onnellisen naiivi kokonaisuuden edellyttämästä suunnittelusta ja työstä.

Oli miten oli…

Ajankohdan ohella, löysimme yllättävänkin vaivattomasti saman sävelen myös monesta muusta häidemme erityispiirteestä. Halusimme kirkkohäät. Kirkon mukanaan tuoma rakenne ja seremoniallisuus olivat merkitysrikkaita elementtejä, jotka halusimme implementoida osaksi omia suunnitelmiamme. Lisäksi halusimme, että häämme keskeisenä teemana toimisi erinomainen ruoka & juoma. Vaikka täysimittainen brändäytyminen kulinaristeiksi ei tämän pariskunnan suhteen kenties olekaan täysin oikeutettua, nautimme molemmat laadukkaan ja maittavan illallisen mahdollistamasta esteettisestä kokemuksesta. Vaihtoehtojen koostuessa pikaisen perehtymisen lopputuloksena joko pitopalvelusta tai ravintolaillallisesta, päädyimme valitsemaan näistä kahdesta nimenomaan jälkimmäisen sillä olettamuksella, että täten varmistuisimme parhaalla mahdollisella tavalla tarjonnan laadusta, toimivuudesta ja yhtenäisyydestä. Lisäksi päädyimme suosimaan buffetkattauksen sijasta pöytiin tarjoiltuja annoksia, jotta kokemus saisi toivomiamme ravintolanomaisia piirteitä. Häissämme yhdistyisi siis kirkon juhlallisuus ja yhteisen illallisen nautinnollisuus.

Näiden muutaman rakennuspalikan muodostamalle peruskivelle, lähdimme sitten syksyllä 2015 hahmottelemaan muita toivomiamme elementtejä. Kuinka paljon vieraita kutsuisimme? Minkä kirkon ja ravintolan valitsisimme/saisimme?

Nämä detailit löysivät nykyisen muotonsa kuitenkin vasta alkuvuodesta 2016 laajemman selvittelyn, soittelun, viestittelyn sekä kartoituksen lopputulemana. Näistä kuitenkin lisää seuraavissa kirjoituksissa…

– Filosofi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.