Häiden valokuvaus, mikä kinkkinen juttu.. Oli talvi, kesä, syksy tai kevät, tulee taivaalta arvaamattomasti vaikka ja mitä. Talvella häitään juhliville lisähaasteita tuo kylmyys ja pakkanen (mitä siis todella en toivo kesän morsiamille, mutta ei tuostakaan nykyään tiedä…). Meidän hääkuvaukset toteutettiin joulukuun alussa muutaman pakkasasteen antimissa, kauniissa lumisessa maisemassa. Mieleeni jäi kuitenkin muutama vinkki, jonka haluan jakaa muille talvi morsiamille:

Meidän häidemme valokuvauksen hoiti ystävämme Heli Jalo Photography. Kuvat olivat kaikkea sitä mitä odotimme ja enemmänkin. Päivämme motto Helin kanssa oli: mennään fiiliksellä. Emme sopineet kuvauksen suhteen oikeestaan muuta kuin aloituspaikan ja ajan. Kerroimme myös first look -kuvauksesta, jotta kuvaaja oli hereillä tilanteessa. Muuten menimme ”go with the flow” -asenteella. Suosittelen katselemaan mm. Pinterestistä muutamia kuvausideoita muistiin, joita pystytte hyödyntämään kuvaustilanteessa kun tulee hetki ”mitäs sitten”.

Lisäksi meidän häissämme yksi kaasoistamme vastasi ns. kuvauksesta. Olin tehnyt hänelle pientä kirjanpitoa, kenestä kaikista pitää saada yhteiskuvat. Koimme tämä hyväksi, sillä hänellä oli asia hyppysissään koko illan. Saimme kaikki haluamamme yhteiskuvat otettua, mutta ilman organisointia olisi muutama saattanut unohtua. Päivä on täynnä hulinaa ja melskettä, joten osa haluamistamme kuvista olisi saattanut unohtua.

Ihanaa viikkoa!

-E

2 vastausta

  1. Ihania kuvia! Ja miten kauniit puvut teillä on ollut! Myös kaasoilla on ihanasti erilaiset ja omannäköiset mekot.
    Ei kyllä houkuttelisi ulos nyt kuvauksiin, vaikka luonto on aivan järkyttävän kaunis. Pakkasta – 29. Nyt olisi sen plan B aika ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.