Kuva: T.J. Drechsel. Kuvankäsittely Bryce Lafoon.

Hääkampaus oli minulle häätyylin vaikein osa-alue. Tiesin haluavani hiukseni kiinni ja pitäväni monimutkaisista kampauksista, mutta sen pidemmälle minun oli todella vaikea ajatella. Yhdessä vaiheessa olin todella innostunut Instagramissa näkemästäni ruusukimppukampauksesta, mutta häiden lähestyessä uutta pukuani sovitellessani aloin kuitenkin ajatella, että vähemmän erikoinen teksturoitu nuttura olisi kenties sittenkin parempi.

Maaliskuussa kävin hiusten värjäyksessä hääkampaajallani Noora Toiviaisella ja juttelimme samalla hääkampauksesta. Häätyylini kokonaisuus oli siihen mennessä alkanut kampausta lukuun ottamatta hahmottua varsin hyvin, ja kun olin käynyt tapaamisemme edellä puhelimestani läpi talteen ottamani kampausinspiraatiokuvat, niistä oli valikoitunut pari suosikkia. Ruusukimppukampaus ei siinä vaiheessa enää oikein tuntunut omalta, ja kun puhuin asiasta Nooran kanssa, hän suositteli painokkaasti unohtamaan hiusruusut. Näin päädyin teksturoituun nutturaan. Sen lopullinen muoto hahmoteltiin vasta hääviikon maanantaina koekampauksessa, ja olin siinäkin välissä etsinyt uusia inspiraatiokuvia. Olin vielä koekampauksen nähdessäni hieman epävarma asiasta, mutta kun pääsin sovittamaan kotona pukua koekampauksen kanssa, kaikki epävarmuus kaikkosi. Tiesin, että morsiuslookini oli valmis.

Kuva: T.J. Drechsel. Kuvankäsittely Bryce Lafoon.

Kampauksen kruunasi Ninka Designin upea kotimaista käsityötä oleva hiuskoru, jonka Ninka eli Nina Kaarre teki minulle tilaustyönä. Korun pohjana on hänen aiemmin suunnittelemansa Sointu-hiuskoru, mutta minun koruuni tuli vaaleansinisten kristallien tilalle vaaleanpunaisia. Koru sopi kampaukseen hämmästyttävän hyvin, vaikka suunnitelmani olivat sitä hankkiessani vielä muuten täysin auki. Koru teki kampauksestani täydellisen; ilman sitä olisi lookistani ainakin omissa silmissäni puuttunut jotain olennaista.

Nooran kampaamo on Helsingissä, ja hän matkusti Hankoon erikseen ihan vain häitämme varten. Meikistäni puolestaan vastasi paikallinen yrittäjä, hankolaisen The Glam -kauneushoitolan Janike Juntunen. Minulla oli meikistä muutamia toiveita, jotka pääsimme käymään läpi koemeikissä, ja Janiken lopulta minulle tekemä häämeikki täytti ne kaikki:

Kuva: Bryce Lafoon, rajaus minun.

1. Näytin kauniilta

Kuten tarkoitus on, ammattilaisen tekemä meikki korosti parhaita puoliani ja toi esiin luontaista kauneuttani.

2. Näytin omalta itseltäni

Meikki oli tarpeeksi lähellä arkimeikkiäni niin, että en tuntenut oloani vieraaksi. Olennainen tekijä tässä oli pinkki luomiväri, joka on erottamaton osa arkimeikkiäni.

3. Näytin yhtä nuorelta kuin arkena

Sain parikymppisenä teatteria harrastaessani kuulla, että minulla on iättömät kasvot, joiden ansiosta minut pystyy helposti maskeeraamaan yhtä lailla pikkutytöksi kuin mummoksikin. 24-vuotiaasta alkaen olen huomannut kerran toisensa jälkeen, että kasvotusten tapaamani ventovieraat yleensä luulevat minua ikäistäni nuoremmaksi, ja mitä vanhemmaksi olen tullut, sitä mukavammalta se on tietysti tuntunut.

Nelikymppisenä morsiamena minulle oli tärkeää, että näyttäisin hääpäivänäni yhtä nuorelta ja nuorekkaalta kuin muulloinkin, ja meikki oli tämän tavoitteen kannalta ratkaiseva seikka. Voimakas meikki vanhentaa helposti, ja olen työhöni liittyvissä tilanteissa useita kertoja kauhistunut, kun ammattilainen on tehnyt minulle niin vanhentavan meikin, että olen näyttänyt ihan ikäiseltäni. Häämeikkini ei kuitenkaan vanhentanut minua yhtään, vaan sain tuntea oloni nuoreksi morsiameksi.

4. Meikki oli juhlava

Kaikesta yllä mainitusta huolimatta meikki oli juhlava ja sopi muutenkin juhlavaan kokonaisuuteen täydellisesti.

5. Meikki pysyi hyvin

En korjaillut meikkiä koko päivänä enkä muistanut edes lisätä huulipunaa, vaikka Janike oli käyttänyt omaa huulipunaani, jotta voisin lisätä helposti täsmälleen samaa sävyä. Silti meikki näytti hyvältä vielä loppuillasta otetuissa potreteissakin.

22 vastausta

  1. She was so good during my treatments, driving me in and out of Boston, and just being there, that I will have a hard time saying bye clomid 50 mg A large retrospective set of specimens from Kaiser Permanente cases with long follow up was also evaluated to determine whether the RSs for these patients correlated with disease outcome

  2. Since the adenoma carcinoma sequence in these patients does not seem to be overly accelerated, a 2 year interval between colonoscopies, probably for life, could be sufficient buy priligy without a script A whopping 98 percent of them said their choice to remove the healthy breast was driven by the desire to avoid a cancer recurrence

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.