Kylläpä tässä häitä järjestellessä tulee mieleen monta sellaistakin aspektia, joita ei kuuna päivänä olisi osannut ajatella, kun tähän projektiin ryhtyi! On hypoxi-hoitoja, jotta saisi lantiolta pois vielä ne muutamat ylimääräiset sentit, on hääteemalla koristeltuja kynsiä ja erisävyisiä suihkurusketuksia, jotka olisi hyvä testata etukäteen, jotta osaa valita hääpäiväksi sen oikean. Ja sitten pitäisi vielä miettiä, miltä haluaa tuoksua hääpäivänään – ei nimittäin välttämättä aivan samalta kuin kaikkina muinakin päivinä, vaan aivan spesiaalilta!

Tuoksut tuovat usein vahvasti mieleen muistoja, ja juuri tähän pyritään valitsemalla hääpäivälle joku aivan oma tuoksunsa, joka poikkeaa arkisesta hajuvedestä. Kemia-lehti summasi taannoin tuoksujäljet hyvin: ”Hajuaisti on läheisesti kytköksissä aivojen tunteisiin liittyvien alueiden kanssa. Tuoksut nostavat pintaan myös muistoja muita aistimuksia herkemmin.” Tässä valossa on kaunis ajatus, että hääpäivänään tuoksuisi erilaiselta kuin yleensä, sillä hajuvettä myöhemmin vaikkapa vuosipäivänä suihkauttamalla, saisi omaan ja kumppanin mieleen palaamaan vaikka minkälaisia muistoja.

Omassa suhteessani tuoksujen tuomia muistojälkiä jää vain minulle. Mieheni hajuaisti on jollain tavalla vaurioitunut (virallista selitystä ei ole, hän itse vetoaa ”pieneen ja söpöön nenäänsä”… Itse uskon syyn olevan joku hieman vaikeammin selitettävä), eikä hän aidosti haista hajuja juuri koskaan. Minun pitäisikin suurin piirtein upottautua lillumaan hajuvesitynnyriin puoleksi tunniksi ennen häitä, jos haluaisin hänen muistavan tuoksuni vielä vuosienkin päästä.

Minulle tuoksujen tuomat muistijäljet sen sijaan ovat todellisia ja kauniita. Muistan yhä edelleen, miltä lapsuudenystäväni Meijun kotona aina tuoksui, vaikka en osaakaan kuvailla hyvää hajua muuten kuin sanomalla, että ”siellä nyt vaan tuoksui Meijun kodilta”. Myös hajukumien tuoksu vie välittömästi muistoissa jonnekin 25 vuoden taa ensimmäisen oman koulupöydän ääreen ja saman asian ajaa leikatun nurmikon tuoksu, jonka avulla pystyn mielessäni matkustamaan mummolan aurinkoiselle pihalle vuonna -97.

Aionkin siis itseni takia kiinnittää huomiota siihen, miltä hääpäivänäni tuoksun ja yrittää valita kenties jonkun aivan uuden hajuveden tuoksi päiväksi. Tärkeintä uudessa tuoksussa on se, että se on tarpeeksi mieto ja tilanteeseen sopiva; en halua vietteleväksi miellettävää makuuhuonetuoksua (miettikää, tämänkin mielikuvan voi luoda pelkästä tuoksusta!) muistuttamaan minua elämäni koskettavimmasta päivästä ja alttarille astelemisesta.

”Morsiamen tuoksun muistaa ikuisesti”, voisi tuoksujen tuomia muistojälkiä fiilistelevä veikata, ja uskon samaan. Eikä se haittaa, vaikka sulhanen ei muistaisi – riittää, että minä muistan – hän voi sitten katsella vaikka valokuvia!

Millainen aspekti hääsuunnittelussa tuli sinulle täytenä yllätyksenä? Entä nouseeko sinulle tuoksuista muistoja mieleen?

Ihanaa viikkoa!

Rakkaudella, Rea

Ps. Kuvassa nähtävät tuoksut sain lahjaksi (kiitos!<3) Helsingissä sijaitsevasta Harmoniasta. Kenties häätuoksu löytyy niiden joukosta?

319 vastausta

 1. i have learn several just right stuff here. Definitely value bookmarking for revisiting.
  I wonder how so much effort you place to make one of these fantastic informative web site.
  온라인카지노” m really impressed with your writing skills and
  We finalize our work space and hamper within your budget
  , no matter what kind of programme you have in mind!

 2. It’s amazing to visit this site and reading the views of all colleagues
  on the topic of this post, while I am also
  zealous of getting know-how.

  Also visit my webpage porno

 3. I have to thank you for the efforts you’ve put in penning this
  blog. I’m hoping to view the same high-grade blog posts by
  온라인카지노
  you in the future as well. In fact, your creative writing
  abilities has motivated me to get my own website now 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.