Ostitko häämatkaa varten kasan alusvaatteita ja muita ihania pikkuhepeniä – ja nyt ne pitäisi pakata matkalaukkuun siihen asti, kunnes saavutte unelmienne lomakohteeseen? Ylellisissä alusvaatteissa, korseteissa ja muissa seksikkäissä häämatkahepenissä on paljon herkkiä yksityiskohtia, tukiluita ja koristekiviä, jotka eivät kestä perinteistä ”rullaa ja sullo” -pakkaustyyliä. Neuvomme, kuinka taiteilet kallisarvoiset alusasut matkalaukkuun niin, että ne pysyvät kauniina ja ehjinä perille asti.

Valitse asu, sitten alusvaate

Kun mietit, mitä otat mukaan häämatkalle, suunnittele ensin asukokonaisuudet. Kun tiedät millaisia ylä- ja alaosia aiot käyttää, sinun on helpompi valita alle oikeat alusvaatteet. Jos heittelet lempivaatteitasi summa mutikassa matkalaukun pohjalle, pahimmassa tapauksessa huomaat vasta perillä, ettei sinulla olekaan halterneck-mekkosi alle sopivia liivejä.

Rullaa sukat liiveihin

Oletko oppinut rullaamaan sukat ja huivit kenkien sisään, jotta niihin ei jäisi turhaa tilaa? Jokainen milli on toki edelleen kultaakin kalliimpi, mutta tällä kertaa rintaliivisi tarvitsevat täytettä kipeämmin kuin sandaalisi. (Eiväthän flipflopit edes vie juurikaan tilaa!) Taita rintaliivin kupit vastakkain ja rullaa sukat, huivi tai vaikkapa bikinit sen täytteeksi. Näin saat matkalaukun tilan hyvin hyödynnettyä ja täyte pitää kallisarvoiset rintaliivit kauniisti muodossaan.

Älä unohda silkkipaperia

Hienon alusvaateliikkeen kassiin taitellulla silkkipaperilla on muukin tehtävä kuin näyttää söpöltä. Paperi suojaa koristeellisia alusvaatteita nuhraantumasta toisiaan vasten ja rypistymästä. Käytä samaa kikkaa pakatessasi: taittele kalleimmat alusvaateaarteesi silkkipaperin suojaan.

Pese hellävaroen

Jos häämatka kestää pidemmän aikaa, et ehkä halua pakata kaikkia omistamiasi alusvaatteita mukaan. Vaativimmatkin  alusvaatteet on helppo pestä käsin hotellin kylpyhuoneessa. Pakkaa mukaan pieni pullo hienopesuainetta ja huuhtaise hepenet lavuaarissa. Muista, että pesuainetta tarvitaan vain tippa ja kylmä vesi on lämmintä turvallisempi vaihtoehto, sillä se ei irrota kankaasta väriä! Jos et halua pakata pesuainetta, ota alusvaatteet mukaan suihkuun ja huuhtaise ne kevyesti shampoovedellä. (Varo kuitenkin sävyttäviä hiustuotteita!) Taputtele enimmät vedet pois pyyhkeellä ja aseta liivit tasaiselle alustalle kuivumaan.

Pakkaa alusvaatteet erilleen

Herkät pitsit, kirjailut ja koristeet jäävät helposti kiinni muiden vaatteiden vetoketjuihin tai nappeihin. Varmista, että kalleimmat alusvaatteesi pääsevät perille vahingoittumattomina pakkaamalla ne erilliseen kangaspussiin. Muista kiinnittää liivien hakaset!

 

Lisää vinkkejä, kuinka löydät hääpuvun alle juuri oikeat alusvaatteet, löydät kevät-numerostamme 1/2017. Osta lehti nettikaupasta!

2 vastausta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.