Sateileva_nettiin2

Itseruskettaviin, sävyvoiteisiin ja aurinkopuutereihin tarttuminen saattaa tuntua vaikealta, etenkin jos edelliset kokeilut päättyivät oransseihin laikkuihin. Hento päivetys saa kuitenkin kasvot hehkumaan ja kevyesti ruskettunut iho näyttää erityisen hyvältä vaaleaa hääpukua vasten. Pukusi paljastaa todennäköisesti enemmän ihoa kuin normaalit vaatteesi, joten myös käsivarsiin, selkään ja dekolteehen kannattaa kiinnittää huomiota.

Purkista vai paletista?

Aurinkotuotteiden valtava valikoima hämmentää. Pitäisikö valita ihon pitkäkestoisempi itseruskettava vai tyytyä pois pestävään meikkiin? Tärkeintä on valita itselle sopiva tuote. Jos itseruskettavilla läträäminen tuntuu vaikealta (ja lopulliselta) pois pestävät sävyvoiteet ja puuterit ovat turvallisempi vaihtoehto. Asteittain ruskettavat tuotteet sopivat hyvin aloittelijalle. Värin voimakkuus riippuu siitä, kuinka ahkerasti jaksat kroppaasi voidella – eivätkä oranssit viirut pääse yllättämään.

Vältä laikut

Valitsitpa voidemaisen tuotteen tai aurinkopuuterin, ihon kunto vaikuttaa lopputulokseen. Tasaisimman tuloksen saat, kun kuorit ja kosteutat ihon ensin huolellisesti. Kun kasvot on hoidettu, huolehdi myös selän ja dekolteen ihosta. Kuori hyvin etenkin polvet, kyynärpäät ja kämmenselät, joissa iho on usein kuivaa. Juuri näihin kohtiin värivoiteet jämähtävät ikävästi. Sipaise kynsinauhoihin vaseliinia, niin vältyt kellertäviltä sormenpäiltä. Itseruskettavan levityksen jälkeen kädet kannattaa putsata kosteuspyyhkeellä, jotta et huuhtele kämmenselän väriä viemäriin.

Anna itseruskettavan imeytyä kunnolla, ennen kuin edes unelmoit hääpuvun sovittamisesta.

Feikkaa hehku

Aurinkopuuterilla loihdit kasvoille helposti kevyen päivetyksen. Valitse sävy, joka on korkeintaan kaksi astetta omaa ihoasi tummempi. Levitä aurinkopuuteria ensin otsalle hiusrajaan, sitten ohimoa pitkin poskiluun alle ja lopuksi leukapieliin. Voit sipaista siveltimellä vielä kevyesti nenänvartta ja poskipäitä. Sävyttävä voide toimii aurinkopuuterin tavoin, mutta sen häivytyksessä kannattaa olla ekstrahuolellinen.

Valovoiteilla luot kasvoille raikasta hehkua. Sekoita muutama tippa meikkivoiteeseen ja sipaise voidetta kulmaluulle, poskipäille sekä nenän varteen.

Teksti Anna Nummisto Kuva Ellie Baygulov/Stocksy

Lue myös:

Iho kuntoon häitä varten!

Sääret sileiksi – sokerointi

Hampaiden valkaisu luonnollisesti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.