Pohditko mikä kappale olisi hyvä juuri teidän häätanssianne varten tai mietit, millaista musiikkia häissä kannattaisi soittaa, jotta vieraat varmasti viihtyisivät. Kysyimme Suomen suosituimmilta häätiskijukilta, mitkä kappaleet toimivat parhaiten ja he listasivat omat suosikkinsa.

Häätanssikappaletta voi tuunata

”Häävalssien sijasta monet hääparit valitsevat omaksi tanssikseen helposti tanssittavan modernimman kappaleen, sillä heillä on omien sanojensa mukaan kaksi vasenta jalkaa. Yleensä soittolistaan kuuluu myöhemmin myös vanhemmille juhlavieraille sopivia valsseja.

Dj voi editoida häätanssia lyhyemmäksi, poistaa vaikkapa kokonaisen säkeistön tai yhdistää kaksi kappaletta yhdeksi. Nykyään on myös suosittua, että hääpari suunnittelee häätanssiin sopivan koreografian, jolla he haluavat yllättää juhlavieraat.”
DJ Ruoto/Antti Ruotoistenmäki

Suosituimpia häätanssikappaleita:

 

DJ pitää bileet käynnissä

”Virallisen ohjelman loputtua voi musiikki olla melkeinpä mitä tahansa, mikä pitää bileet käynnissä. Häätanssilattialla toimivat hyvin lattarit laidasta laitaan, kasarit ja ysärit, Vain Elämää -sarjan tuotanto, tuoreet kotimaiset listahitit ja juhlan loppusuoralla myös Finnhitsit. Lähestulkoon mikä vaan kappale, jossa on tanssilattialle sopiva toiminnallinen osuus tai jota voi laulaa mukana.

Vaikka juhlissa esiintyisikin bändi, dj:llä on aina monipuolisimmat mahdollisuudet vaikuttaa tunnelmaan tilanteessa kuin tilanteessa.”
Tommi Savolainen/DJ Freddye

Näillä biiseillä taioitaan tanssilattia täyteen:

 

Valitse musiikki vieraiden mukaan

”Häämusiikkia miettiessä kannatta muistaa, että myös vieraat ovat juhlassa tärkeässä roolissa. Jos pari valitsee häihinsä pelkästään omia suosikkibiisejään tiukasti kapeasta genrestä, niin voi olla, että dj:n on vaikea saada hyviä bileitä aikaiseksi. Vieraiden musiikkimaku on yleensä hyvin monipuolinen. Usein kulunutkin biisi on se, joka tuo hääparin, ja muiden pariskuntien, mieliin muistoja vuosien takaa.

Romanttisen ja juhlavan tunnelman luomisessa taustamusiikki vieraiden saapuessa ja ruokailun aikana on tärkeää. Sitä valitessa kannattaa aina kysyä ammattilaiselta apua, sillä oma suosikkibiisi ei välttämättä ole sopivan rauhallinen taustamusiikiksi.”
DJ Andy Song/Antti Piisi

Loppuillan parhaat hitaat:

 

 

5 vastausta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.