Onko juhlaanne varten varattu riittävä määrä apukäsiä tai tarjottavia? Kokosimme kymmenen asiaa, jotka jokainen pitopalvelu toivoisi hääparin ymmärtävän.

1. Kuuntele ammattilaisia

Ellet ole astellut alttarille yhtä tiheään kuin Brooke Logan tai järjestä itse häitä työksesi, usko mitä ammattilaiset sinulle sanovat. Jos catering-henkilösi on sitä mieltä, että yksi voileipäkakku ei riitä vierasmäärällesi, tilaa kaksi. Pitopalvelun ihmiset ovat nähneet ja järjestäneet useita tilaisuuksia, joista kaikista he ovat oppineet jotain.

2. Pinterest ei ole realismia

Moni morsian hakee inspiraatiota Pinterestistä, mikä onkin oiva paikka etsiä ideoita omaan juhlaan – kunhan muistat pitää pään kylmänä. Pinterest on pullollaan kuvia, joilla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Sata uniikkia kuppikakkua näyttävät upeilta, mutta niiden tekeminen vaatii useita käsipareja sekä kasoittain raaka-aineita, jotka kummatkin saattavat tulla yllättävän kalliiksi. Järkevämpi ratkaisu on valita menusta yksi asia, johon satsaat enemmän kuin muihin.

3. Muista ruokarajoitukset

Ruokarajoitukset ovat nykyään enemmän sääntö kuin poikkeus. Allergiat ja periaatteet saattavat aiheuttaa ahdistusta hääparille, mutta usko tai älä, pitopalvelulle ne ovat arkipäivää. Kerro catering-henkilöllesi vieraiden ruokarajoituksista jo tarjousvaiheessa, niin ne voidaan ottaa huomioon jo menun suunnittelun alkuvaiheessa. Ethän halua, että kaasosi juoksee hääpäivän aamuna kauppaan etsimään gluteenittomia keksejä?

Jos valtaosa vieraista on esimerkiksi vegaaneja, kannattaa se huomioida pitopalvelua etsiessä. Valitse yritys, joka on erikoistunut juuri siihen, mitä haluat.

4. Vieraat juovat

Jos juhlassa on tarjolla alkoholia, sitä kuluu yleensä alkuperäistä suunnitelmaa enemmän. Ei sen takia, että vieraat heiluisivat erityisen humalassa, vaan siksi, että niin sanottua hävikkiä on enemmän. Vieraat ottavat juoman, he liikkuvat juttelemassa, laskevat lasin kädestään ja unohtavat sen. Hakevat uuden… ja niin edelleen.

5. Tarvitsette tarjoilijoita

Tarjoilijoiden ja keittiöhenkilökunnan tyrkyttäminen ei ole yrityksen salajuoni nyhtää sinulta enemmän rahaa. Riittävällä henkilökunnalla varmistatte, että ruoka ilmestyy vadeille ajallaan ja lämpimänä, likaiset lautaset katoavat näppärästi pois näkyvistä ja lasit pysyvät täysinä. Sekä hääpari että vieraat saavat rentoutua ja nauttia itse juhlasta, kun kenenkään ei tarvitse miettiä, laittoiko joku kahvin valumaan.

6. Anna oman maun ratkaista

Jotkut yritykset tarjoavat mahdollisuutta maistella häämenun antimia etukäteen. Tasting on mahtava tilaisuus tutustua ruokiin, kunhan muistatte, että makuja on niin monta kuin syöjiäkin. Pahimmassa tapauksessa omat toiveenne hukkuvat mukana olevien vanhempien, kaasojen ja bestmanien mielipiteiden alle.

7. Älä yliarvioi

Jotkut hääparit luottavat siihen, että pitopalvelu huolehtii ruuan riittävyydestä. Höpö höpö! Jos paistia on tilattu sadalle hengelle, sitä on sadalle hengelle. Älkää siis luottako siihen, että ylimääräisten vieraiden purjehtiessa pöytään, emäntä kaivaa takataskustaan toisen possun. Näin ei tapahdu.

8. Ole kriittinen

Varo jees-miehiä tai -naisia, jotka vakuuttavat, että kreiseimmätkin toiveenne toteutuvat kuin vettä vaan. Todellisen ammattilaisen tunnistat siitä, että tämä kertoo suoraan, mikä on mahdollista ja mikä ei. Jos pitopalvelu on valmis toimittamaan teille kuun taivaalta, kannattaa hieman kysellä, kuinka se aikovat asian käytännössä hoitaa.

9. Noutopöytä ei säästä rahaa…

Jostain syystä monet hääparit tuntuvat kuvittelevan, että buffet on istuvaa illallista edullisempi ratkaisu. Todellisuudessa ihmiset ottavat buffetista enemmän ruokaa lautasilleen, kuin mitä valmiissa annoksissa olisi. Jos pöytiintarjoilu tuntuu liian jäykältä, vaihtoehto voi olla maailmalla suosittu family style dinner, jossa ruoka katetaan pöytäkunnittain.

10. eikä voi sisältää kaikkia maailman makuja.

Noutopöydän antimia suunnitellessa iskee usein ahneus. Pitää saada tätä ja tuota, sushia ja karjalanpiirakoita, paistia ja pastaa. Ja kas, pian on ruotsinlaivailmiö valmis: vieraat yrittävät mahduttaa samalle lautaselle kalaa ja kakkua. Hyvin suunnitellussa buffetissa on teema, johon koko tarjoilu perustuu. Pyydä suunnittelun pohjaksi valmis menuehdotus mieleisestäsi teemasta ja jatkojalosta sitä omilla ideoillasi.

Lue myös:

Hääkakkutrendit 2017 – Lue kondiittorimestarin vinkit!

DIY trendikäs donitsiseinä

55 x säästövinkki – Järjestä häät pienellä budjetilla

189 vastausta

  1. Scovell jm, and can disrupt the aes in obese males cialis buy The tissue was then transferred to 150 ОјL HBSS in the center of a Millipore filter membrane 30 mm diameter culture plate insert; Millipore, Billerica, MA with the sensory epithelium facing up

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.