Moni tämän kesän hääpareista on päättänyt mennä naimisiin alkuperäisen suunnitelmansa mukaisena päivänä, vaikka joutuisikin koronaviruksen vuoksi siirtämään hääjuhlansa kauemmas tulevaisuuteen. Tämä ratkaisu aiheuttaa jonkin verran käytännön pulmia, joista yksi ovat polttarit.
Miten käy polttareiden, jos koronaepidemian aiheuttama poikkeustila jatkuu vihkimiseen saakka? Tätä pohdiskelin viikonloppuna Instagramissa hääinstaaja maalaishaat2020:n kanssa, ja kun ideoita alkoi syntyä, päätin koota ne tänne blogiin siinä toivossa, että niistä saattaisi olla iloa muillekin samassa tilanteessa oleville.
Minua ja Samulia tämä pohdiskelu ei ainakaan tällä tietoa kosketa henkilökohtaisesti, olemmehan alustavasti suunnitelleet siirtävämme myös vihkimisen, mikäli joudumme siirtämään häät.
1. Polttareiden siirtäminen poikkeustilan jälkeiseen aikaan
Tämä on hyvä vaihtoehto niille, joille polttareiden perinteinen merkitys ja symboliikka ei ole niin tärkeää, että se estäisi nauttimasta polttareista vihkimisen jälkeen. Jos polttareihin suhtautuu ensisijaisesti vaikkapa hauskana yhteisenä päivänä läheisten ihmisten kanssa, voi luultavasti elää sen kanssa, että asiat tapahtuvat nurinkurisessa järjestyksessä. Kaikille tämä ei kuitenkaan ymmärrettävästi sovi, onhan polttareiden tarkoitus olla siirtymäriitti ennen avioliittoa.
2. Muun yhteisen päivän kuin polttareiden järjestäminen poikkeustilan jälkeen
Yhteinen päivä rakkaiden ihmisten kanssa poikkeustilan väistyttyä saattaisi olla ihana siinäkin tapauksessa, että polttarit vihkimisen jälkeen eivät tunnu omalta jutulta. Kaasot/Bestmanit ja muut ystävät ovat todennäköisesti nähneet jo vaivaa suunnitellakseen rakkaalleen ikimuistoisen päivän, ja olisi sääli antaa suunnitelmien valua hukkaan. Voisiko samoja suunnitelmia käyttäen juhlistaa vaikkapa morsiamen/sulhasen seuraavaa syntymäpäivää, ystävyyttä tai jo alkanutta avioliittoa? Tai osoittaa arvostusta sisukkaalle morsiamelle/sulhaselle, joka sai mentyä naimisiin historiallisesta pandemiasta huolimatta? Juhlia ei ole koskaan liikaa, ja pitkän eristyksissä olon jälkeen yhteinen päivä voi tuntua jopa vielä hauskemmalta kuin normaalisti.
3. Etäpolttarit
Jos polttaripäivä on jo ehditty valita ja osallistujat ovat varanneet sen kalenteristaan, tämänkään vaivannäön ei kannata antaa valua hukkaan. Ainakin meille ruuhkavuosia eläville morsiamille on harvinaista luksusta löytää kalenterista päivä edes muutaman hengen kaveriporukan tapaamiselle, isommasta porukasta puhumattakaan. Morsiamen/sulhasen yllättäminen onnistuu muutenkin kuin saapumalla hänen ovelleen. Voisiko ovelle saapuakin esimerkiksi kukkalähetti morsiusseppeleen kanssa tai ihana herkkukori? Asuuko morsiamen/sulhasen kanssa samassa osoitteessa joku, jonka avustuksella saisitte järjestettyä hänelle aarteenetsintäleikin omassa kodissa? Miltä tuntuisi kaveriporukan illanvietto nettipuhelun välityksellä? Jos polttareissanne oli tarkoitus juoda alkoholia, voitte nostaa nettipuhelun ääressä maljan jos toisenkin, pelata vaikka juomapeliä ja uskoutua kaikesta maan ja taivaan välillä.
Mikäli tilaatte morsiamelle/sulhaselle kotiin kukkia, herkkuja tai muuta mukavaa, voisitteko tilata ne hänen hääfloristiltaan, pitopalvelultaan, hääkakkuleipuriltaan tai joltakulta muulta hänen häihinsä osallistuvalta kotimaiselta pienyrittäjältä? Näin tukisitte samalla yrittäjää, jonka yrityksen selviäminen kriisistä on hääparille tärkeää.
4. Morsiussauna tai sulhasen polttarisauna kotioloissa
Onko morsiamen/sulhasen kotona sauna ja onko hänen elämässään ainakin yksi ihminen, jonka kanssa hän on epidemiasta huolimatta muutenkin lähikontaktissa? Hääinstaaja Usvamorsian ratkaisi polttariongelman viettämällä ihanan morsiussaunan kotioloissa oman sulhasensa kanssa. Hän tuki paikallista pienyrittäjää tilaamalla päähänsä kukkaseppeleen, hankki ilmapallon luomaan tunnelmaa ja teki tulevan miehensä kanssa perinteisiä morsiussaunataikoja ja -rituaaleja. Vastaavanlainen polttarisaunailta voisi tuoda iloa monen muunkin koronaeristysarkeen.
5. Aina voi saada kaiken – yhdistä yllä listatut ideat
Koronamorsian/-sulhanen jos kuka ansaitsee vähän ylimääräistä hemmottelua. Mikset siis viettäisi polttareita kolmeen kertaan? Nautiskele läheisten kanssa yhteisestä ajasta etäpolttareissa, heittäydy toisena iltana perinteisiin rituaaleihin yksityisessä morsius-/polttarisaunassa ja vietä vihkimisen jälkeen poikkeustilan päätyttyä silti vielä hauska yhteinen päivä läheistesi kanssa juuri niin isolla porukalla kuin mielesi tekee.
Toivottavasti näistä ideoista oli iloa ainakin jollekulle koronan kanssa tuskailevalle morsiamelle, sulhaselle, kaasolle tai bestmanille. Kuten otsikosta saattoi päätellä, olen aikeissa jatkaa tällaista ratkaisuehdotusten ilmoille heittelyä silloin tällöin myös tulevissa postauksissa. Suunnitteilla on ainakin postaukset aiheista kampaus maistraattivihkimiseen ja mitä pukea päälleen maistraattivihkimiseen. Jos toivoisit tämän tyyppistä ratkaisukeskeistä postausta muistakin koronaan liittyvistä pulmista, kerrothan mieltäsi painavan kysymyksen kommenteissa. Asiat ratkeavat usein parhaiten yhdessä pohtimalla.
Kuvaaja nimimerkki WavebreakmediaMicro Adobe Stock –kuvapalvelussa
Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I’ve really enjoyed browsing your blog posts. In any case I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!
priligy near me Epidemiological studies have shown that infants exposed to paroxetine in the first trimester of pregnancy have an increased risk of cardiovascular malformations
buy cialis cheap A recent retrospective review of 26 GA patients treated with a median daily dosage of HCQ 400 mg for a mean duration of 10 months showed an even poorer response rate, with only 35 of patients improving with treatment 67