Oli helatorstai aamu ja ovikello soi kello 10, mies ojensi minulle kotiavaimia:
R: Käy avaamassa ovi.
Minä: En varmasti, siellä on taas joku kaupustelija.
R: Mene nyt – it’s your day.

Oven takana seisoivat ihanat kaasoni videokameran ja ajastimen kanssa. Aikaa pakkaamiseen oli 20 minuuttia, kuten saamassani kortissa oli kerrottu. Onnekseni olin juuri edellisenä päivänä pessyt lempivaatteeni ja käynyt jo aamusta suihkussa. Ylitin kaasojen odotukset, sillä olin valmis alle 15 minuutissa. Taksi odotti meitä pihassa, jolloin sain huivin silmilleni – en tiennyt yhtään, minne olimme menossa. Kuljettaja kiersi muutamassa liikenneympyrässä useamman kierroksen, jonka jälkeen olin totaalisen pihalla. Ensimmäinen etappi oli toisen kaasoni vanhemmilla, jossa 12 ihanaa ystävääni odottivat meitä. Päivämme alkoi kuohuviinillä ja brunssilla.

”Let me cover your sh*t in glitter” –  klo 11:00

Glitternisti saapui paikalle meikkaamaan polttariporukkaamme. Kaikki saivat glittermeikin kasvoilleen ja halutessaan myös hiuksiin. Itse pyysin kasvoilleni naamion tyylisen glittermeikin ja lisäksi halusin glitteriä myös hiuksiin. More is more! Glittermeikit olivat meidän yhteinen asusteemme ja sen lisäksi minulla oli musta pitsinauha, jossa luki ”Bride to be”. Meikkejämme ihasteltiin ja kummasteltiin vielä loppuillastakin. Olin erittäin tyytyväinen, ettei minun tarvinnut pukea kamalia roolivaatteita päälleni.

Matka jatkuu klo 13:30

Kun brunssi oli syöty, Kovasen tilataksi tuli hakemaan meitä. Lähdimme kohti seuraavaa kohdetta. Päivän aikana sain vihjeitä paikoista, joiden perusteella minun piti tietää mihin suuntaamme seuraavaksi. Lisäksi minulle annettiin selfie -lista henkilöistä, joiden kanssa tuli ottaa kuvat päivän aikana. Yhtä kuvaa lukuun ottamatta, sain listan suoritettua! Tehtävää oli juuri sopiva määrä, kaikki kulki omalla painollaan enkä joutunut ainakaan omasta mielestäni pahemmin nolaamaan itseäni.

Yhdessä tehtävässä jouduin jakamaan meidät kahteen joukkueeseen. Serkkuni piti meille kilpailun, jossa meidän piti arvata joukkueittain hääaiheisia viittomia. Suurin osa arvauksista meni mönkään, mutta hauskaa meillä oli silti!

Ruokailu klo 19:30

Kun tehtävät ja suunnistukset oli hoidettu, suuntasimme TreffiPubiin syömään. Meille oli varattu oma kabinetti. Melutasomme nousi ajoittain melko korkealle, joten oli hyvä, että olimme eristyksissä omassa tilassa. Saimme myös kuunnella musiikkia omalta soittolistaltamme, joka sisälsi unohdettuja hittejä nuoruusvuosiltamme. Ruokailuun oli mitoitettu juuri sopivasti aikaa eikä meidän tarvinnut kiirehtiä.

Kyyti baariin klo 22:30

Loppuillaksi Kovasen tilataksi ajoi meidät, minne muuallekaan kuin Kallen torstaihin. Siellä olemme viettäneet yhden, jos toisenkin illan kavereideni kanssa. Meno oli tälläkin kertaa Kallen torstain taattua laatua!

Yövyimme Helsingin keskustassa Glo Hotel Kluuvissa. Perjantaiaamuna kokoonnuimme vielä aamiaiselle Fazer Café Kluuvikadulle. Onneksi huoneeseemme oli otettu myöhäinen luovutus ja pääsin aamiaisen jälkeen takaisin nukkumaan.

Vihjeet ja kohteet:

Selfiet:

Ystäväni olivat koonneet päivän huomioiden asiat, joita me olemme tehneet yhdessä tai, joissa itse olen viettänyt nuoruudessani aikaa. Lisäksi minulle oli junailtu tietämättäni vapaapäivä perjantaille töistä, en osannut yhtään aavistaa polttareiden ajankohtaa. Sää oli mitä parhain ja olin kirjaimellisesti maailman parhaassa seurassa koko päivän, en voisi olla tyytyväisempi! Tosin pakko myöntää, että minua hieman jo masentaa, että polttarit ovat jo juhlittu. Kauhulla odotan jo minkälainen tyhjiö elämääni jää häiden jälkeen.

Kiitos kaikille ihanille ystävilleni, jotka teitte päivästäni ikimuistoisen.
Nähdään viimeistään hääpäivänämme!

– Sara ♥

Lue myös:

Yksi vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.