Olen yrittänyt kerätä ajatuksiani viikonloppuna olleista polttareistani. Mieli on täynnä ajatuksia, kiitollisuus kumisee korvissa ja sydän on pakahtua. Kerron pääpiirteittäin viikonlopusta ja lopussa listaan mielestäni tärkeimmät asiat, jotka tekivät viikonlopusta niin ikimuistoisen.

Perjantaina minut yllätettiin kesken työpäivän. Koska olen töissä radiossa, kuului yllätys kaikelle kansalle, kun polttariporukka syöksähti studioon kesken lähetykseni. Tuo hämmentävä hetki on kuunneltavissa Voice.fi -sivuilla pian, laitan linkin Instagramiini. Minulla meni pasmat sekaisin enemmän kuin koskaan ennen, enkä yhtään tiennyt miten päin olisin ollut.

Iltapäiväjuontajamme tuli ottamaan tilanteen haltuun ja tytöt veivät minut alakerran isoon neukkariin, jossa he olivat olleet minun tietämättäni jo parin tunnin ajan laittautumassa. Ystäväni oli tehnyt kaikille halukkaille kampaukset ja minäkin sain ihanan kiharapilven ja glitteriä jakaukseen.

Seuraavaksi minut vietiin kotiin ja sain käteeni listan asioista, joita minun piti pakata mukaan. Tässä vaiheessa sain myös tietää, että polttarini jatkuvat sunnuntaihin saakka.

Pakattuani minut vietiin hotelli St. Georgeen Helsingin keskustaan. Kaikki olivat varanneet huoneet itselleen hotellista ja tukikohtana toimi minun ja kaasojeni valtava huone. Huone oli koristeltu ihanasti ja lempiväreilläni kullalla ja vaaleanpunaisella. Lisäksi tarjolla oli herkkuja ja ennen kaikkea paljon juustonaksuja – joita rakastan lähes yhtä paljon kuin tulevaa miestäni.

Nostimme maljat ja pian sen jälkeen saapui ruoka. Jälleen kerran ystäväni olivat miettineet kaiken viimeisen päälle: ruoka oli kahvilasta, josta käyn aina hakemassa ruokaa ja oma suosikkiannokseni olikin tilattu minulle.

Syötyämme joku koputti hotellihuoneen oveen. Sisään asteli mystinen nainen, joka kertoi tulleensa tekemään tarot-korttien luennan morsiamelle. Luenta oli todella mielenkiintoinen ja kattava, yhteensä siinä meni varmaan jopa melkein tunti. Kortit näyttivät minulle mielenkiintoisia ja kauniita asioita ja vaikka en uskokaan korteista ”ennustamiseen”, en voinut olla innostumatta kaikesta, mitä elämällä on korttien mukaan minulle vielä tarjota. Kukapa ei haluaisi saada ihanaa ennustusta itselleen! Minulle tehdyn kattavan luennan jälkeen kaikki halukkaat saivat pikaluennan, eli kolmen kortin tarot-luennan. Taisikin olla niin, että kaikki vieraat päätyivät korttien lukijan pakeille vuoron perään.

Korttien luennan jälkeen minun käskettiin pukeutumaan uimapukuun ja kylpytakkiin ja lähetettiin hotellin spa-osastolle, jossa minulle oli varattuna ihana jalkahoito. Tämän jälkeen menimme koko porukalla saunomaan ja uimaan. Olin toivonut polttareihini yhtä isoa linjanvetoa: että pääsisin lillumaan, koska rakastan vettä. Tämä toteutui suureksi ilokseni jo perjantaina.

Uinnin ja saunan jälkeen huoneeseen tuotiin pizzat ja sen jälkeen kaikki kertoivat parhaita, koskettavimpia ja hauskimpia muistoja yhteisistä hetkistämme. Tuo oli illan paras osuus, koska sain sekä nauraa että liikuttua. Oli myös ihanaa (joskin jännittävää) kuulla, millaisia asioita ystävillä tuli mieleen heidän ajatellessaan minua. Ystäväni puhuivat minusta niin kauniisti, että en tule koskaan sitä unohtamaan.

Pelkästään kauniita puheita ei varalleni oltu suunniteltu – yksi morsiusneidoistani toteutti minulle toivomani roastin, jossa käsittelyyn joutuivat niin ruokavalioni, ikäni kuin myös pahimmat tapani.

Puoliltaöin tämä morsian nuupahti päivän jännityksen väsyttämänä, ja kaikki menivät nukkumaan – ja morsian ainakin suuri hymy huulillaan.

Day 2

Minulle oli kerrottu jo edellisenä iltana, että meidän pitää lähteä hotellista ajamaan kohti Keski-Suomea seuraavana aamuna kello kymmeneltä. Söimme koko porukalla aamiaisen yhdessä hotellin ravintolassa ja sitten pakkasimme tavaramme.

Hyvästelin Helsingin-porukan ja sitten hyppäsimme autoon yhden morsiusneitoni kanssa. Tytöt olivat tehneet minulle soittolistan, joka sisälsi nostalgisia kappaleita koko automatkan ajaksi. Hoilasimmekin koko 3,5h täysillä mukana kaikkea Spaissareista Coolioon ja Mr. Presidentiin.

Ystäväni paljasti matkalla, että Jyväskylässä tukikohtamme olisi hänen äitinsä ja tämän miehen koti, koska ystäväni olivat priorisoineet budjetin niin, että rahaa jäi enemmän tekemiseen. Olin innoissani, koska kyseessä on ihana ja tilava talo, enkä olisi edes voinut toivoa, että olisimme menneet muualle.

Jyväskylässä, ystäväni talon pihassa, minua odotti koko Keski-Suomen ystäväporukkani, josta jälleen lähes kaikki olivat päässeet paikalle. Minulle oli tehnyt aivan ihana seppele ja nostimme myös välittömästi maljat polttareiden kunniaksi. Heti saavuttuamme oli ruuan aika; tarjolla oli ihania kasvisherkkuja laidasta laitaan.

Pian ruuan jälkeen minun käskettiin pakata mukaan uimapuku ja sporttivaatteet. Suuntasimme rannalle, jossa otimme ensin aurinkoa ja sen jälkeen luvassa oli yksi viikonlopun mieluisimmista yllätyksistä: pääsin vihdoinkin kokeilemaan kuplafutista, jota olen halunnut testata siitä lähtien kun näin ensimmäisen videon lajista! Peli kesti tunnin ja nauroin sinä aikana niin paljon, että vatsalihakset menivät aivan kramppiin. Kuplafutiksessa pelataan valtavan muovipallon sisällä, joten tunnin session jälkeen kaikki olivat aivan hiestä märkiä. Se tosin ei haitannut, koska olimme edelleen rannalla – ja niinpä meikämimmikin pääsi heittämään talviturkin!

Sporttailun jälkeen menimme takaisin talolle ja juhlaväelle valmistettiin ihania kasvishampurilaisia. Nyt paljastettiin jälleen uusi, todella mieluisa yllätys: ystäväni olivat hankkineet takapihalle vuokrapaljun, jota ystäväni äiti ja hänen miehensä olivat koko päivän lämmitelleet meitä varten!

Ruuan jälkeen olinkin jo innoissani juoksemassa paljuun, mutta sitä ennen oli vielä morsiussaunan aika. Morsiussauna oli koristeltu asianmukaisesti ja minut istutettiin havunoksien päälle (ei kivaa) ja sen jälkeen kaikki vuorollaan vihtoivat minua ja antoivat elämänohjeita.

Kenties ikimuistoisin niistä tuli vanhimmalta ystävältäni, jonka olen tuntenut 29 vuoden ajan:

-Kuuntele joskus Samuakin!, hän sanoi, ja sai kaikki nauramaan.

Saunan jälkeen siirryimme paljuun ja minä en sieltä poistunutkaan muutamaan tuntiin. Juttelimme, nautimme ilolientä ja nauroimme paljon.

Paljun jälkeen oli vielä kaksi ohjelmanumeroa. Ensimmäisenä vuorossa oli puolisolleni tehty kysely. Minun tehtäväni oli arvata, mitä hän oli vastannut kysymyksiin.  Osa kysymyksistä meni helposti oikein, osa puolestaan aivan metsään. Kysely oli todella hauska ja voinkin julkaista sen myöhemmässä postauksessa, jotta muutkin voivat hyödyntää ideaa.

Illan viimeinen ohjelmanumero oli suunnattoman hauska, ja toimisi myös hauskana tutustumisleikkinä jo polttareiden alkuun, mikäli kaikki vieraat eivät tuntisi toisiaan. Tässä ohjelmanumerossa jokainen vieras kirjoitti lapulle kolme asiaa itsestään. Nuo asiat kerrottiin sitten minulle (yksi ystäväni luki laput ääneen, jotta en pystyisi päättelemään mitään käsialasta) ja minun piti arvata, kenestä ystävästäni oli kyse. Vaikka arvailu meni hyvin, opin ystävistäni myös paljon uutta.

Pikkuhiljaa aloimme laittautua yöpuulle ja morsian nukahti – jälleen – iloinen ja onnellinen hymy huulillaan!

Seuraavana aamuna sain herätä suoraan aamiaispöytään ja muutaman tunnin jälkeen lähdimme morsiusneitoni kanssa ajamaan kotia kohtia.

Viikonloppu oli minun näköiseni ja olen suunnattoman kiitollinen siitä, kuinka paljon eteeni oli nähty vaivaa. <3 Lupasin tekstin alussa listata asioita, jotka tekivät juhlista todella onnistuneet.  Polttareista ikimuistoiset tekivät:

6 vastausta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.