Häihimme on nyt noin puoli vuotta aikaa. Ajatus tuntuu epätodelliselta, sillä niin ajattelin myös kaksi vuotta sitten. Sen jälkeen sekä maailma että oma elämäni ovat muuttuneet niin paljon, että on hyvin omituista olla nyt häiden suhteen lähes samassa pisteessä kuin silloin.

Käytännön järjestelyiden suhteen olemme itse asiassa huomattavasti pidemmällä kuin tammikuussa 2020, kun alkuperäinen hääpäivämme häämötti puolen vuoden päässä. Oma mielialani on kuitenkin jollakin olennaisella tavalla samanlainen kuin silloin. Kaksi vuotta sitten olin toipumassa erittäin raskaasta ajanjaksosta elämässäni, ja voimavarani olivat palautuneet siinä määrin, että pystyin heittäytymään hääjärjestelyiden pyörteisiin ja tuntemaan kuplivaa onnea ajatuksesta, että saisin kohta viettää unelmahäitäni rakkaani kanssa. Nyt takanani on taas uuvuttava ajanjakso, ja on ihanaa huomata, että osaan pitkästä aikaa innostua hääjärjestelyistä. Tällaisessa mielentilassa perustin tämän blogin alun perin, ja nyt on juuri oikea aika jatkaa taas bloggaamista viime syksyn suunnittelemattoman, kuormittavasta elämäntilanteesta johtuneen tauon jälkeen.

Pandemia aiheuttaa yhä suurta epävarmuutta ja vaikeuttaa tulevaisuuden suunnittelemista, mutta tällä hetkellä olen varsin toiveikas sen suhteen, että ensi kesänä häämme on mahdollista toteuttaa turvallisesti. Koska epävarmuus ei näytä olevan kokonaan väistymässä vielä pitkään aikaan, tässä kohtaa ei auta kuin toivoa ja tehdä järjestelyjä kuin epävarmuutta ei olisikaan.

Aloitin hääjärjestelyt uudelleen ottamalla yhteyttä palveluntarjoajiimme varmistaakseni, että heillä on kaikki hyvin tässä vaikeiden aikojen keskellä ja että varauksemme ensi kesän osalta ovat yhä kunnossa. Ilokseni ja helpotuksekseni kaikkien heidän yritykset ovat edelleen toiminnassa, ja varauksemmekin olivat kahdesta siirrosta huolimatta yhä pysyneet varauskalentereissa.

Puolen vuoden merkkipaalun ja hääjärjestelyiden uudelleen aloittamisen kunniaksi ajattelin jakaa kanssanne alla olevat listat, joista näette, missä vaiheessa hääjärjestelymme ovat. Mikäli lista aiheuttaa jossakussa kanssamorsiamessa ahdistusta, on tärkeää muistaa, että olemme näin pitkällä ainoastaan siksi, että häämme ovat siirtyneet jo kahdesti.

 

Nämä palvelut meillä on varattuna:

Juhlapaikka (ravintola, joten emme tarvitse erikseen cateringia tai juomia)

Vihkiaika kirkosta

Hotellimajoitus häitä edeltäväksi yöksi ja hääyöksi

Valokuvaaja

Videokuvaaja

Hääkakkuleipuri

Floristi

Morsiamen ja kaasojen kampaaja

Morsiamen meikkaaja

Morsiamen hääpuvun korjausompelija

Sulhasen vuokra-asu

Lasten viihdytyspalvelut

DJ

Hääauto

Hääkakkuteline


Nämä hankinnat meillä on tehtynä:

Vihkisormus

Morsiamen hääpuku

Morsiamen hääkengät

Morsiamen hääkorut

Morsiamen kakkoskengät

Morsiamen alusvaatteet

Vieraskirja ja siihen sopivat kynät

Saippuakuplat

 

Nämä asiat olemme hoitaneet:

Save the Date -korttien teettäminen ja lähettäminen (jo kolmesti)

Ruokalistan ja lasten ruokalistan valitseminen

Hääkakun ulkoasun ja makujen valitseminen

Sulhasen liittyminen kirkkoon

Paikkavaraus häiden jälkeiselle brunssille

Ohjelman hahmotteleminen

Hashtagin keksiminen

Kutsutekstin kirjoittaminen

Kukkien valitseminen

Valokuvien jakamisen suunnittelu

 

Myös hoitamattomien asioiden lista on pitkä, mutta niin on jo tämä kirjoituskin, joten säästän sen toiseen kertaan.

 

Kuva:  Maria Baklanova Photography

3 vastausta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.