Kun ensi kertaa kuulin Save the Date -ennakkokutsuista, tiesin heti, että halusin meidän häihimme sellaiset.

Kyseessä ovat kaikille kutsuvieraille 6-12 kuukautta ennen häitä lähetettävät yksinkertaiset kortit, joissa kerrotaan häiden päivämäärä ja pyydetään vieraita varaamaan päivä kalenteristaan.

Pidin ideasta kovasti, sillä vuosien varrella olen monet kerrat miettinyt kuumeisesti, mahdankohan olla saamassa kutsun jonkun ystävän tai sukulaisen häihin. Hääkutsut lähetetään usein aika myöhäisessä vaiheessa häiden suunnitteluprosessia, ja koska juttelen häistä aina mielelläni, olen saattanut käydä ystävän kanssa pitkiäkin keskusteluja heidän häävalmisteluistaan tietämättä, olenko pääsemässä mukaan juhlimaan.

Ennakkokutsut selkiyttävät tilannetta kaikkien kannalta. Sen lisäksi ne tietystikin antavat vieraille mahdollisuuden varata päivän kalenteristaan hyvissä ajoin. Näin vältytään turhalta mielipahalta, jota voi syntyä esimerkiksi siitä, että joku vieraista on sattunut varaamaan lomamatkan juuri hääviikolle, vaikka olisi aivan yhtä hyvin voinut matkustaa jollain toisellakin viikolla.

Lisäksi save the date -kortit lievittävät häävalmistelustressiä. Kun vieraat tietävät jo valmiiksi saavansa kutsun häihin tiettynä päivänä, varsinaisilla kutsuilla ei ole mikään kiire, ja niitä voi valmistella rauhassa. Tämä on erityisen käytännöllistä silloin, jos kutsut vaativat suuritöistä askartelua tai jos kutsujen on tarkoitus olla yhteensopivat juhlapäivänä käytössä olevien painotuotteiden tai juhlapaikan koristeiden kanssa.

Meidän tapauksessamme ennakkokutsut olivat aivan välttämättömät myös siksi, että vietämme häitämme kesäviikonloppuna Hangossa. Majoituksen kysyntä on Hangossa kesäviikonloppuisin dramaattisesti suurempaa kuin tarjonta, ja majoitukset varataan täyteen jo monta kuukautta ennen kesää. Ennakkokutsuissamme patistettiinkin vieraita varaamaan majoitus pikimmiten.

Ennakkokutsujen tyylin ei tarvitse olla sama kuin varsinaisten hääkutsujen ja itse häiden. Save the Date -perinteen kotimaassa Yhdysvalloissa hääparit saattavat teettää esimerkiksi humoristiset tai muuten rennot ennakkokutsut, vaikka itse häät olisivat hyvinkin juhlavat. Jos parista on otettu kihlajaiskuvia, Save the Datet teetetään usein kihlajaiskuvan pohjalta.

Meistä oli otettu aivan ihania kihlajaiskuvia, joiden pohjalta kortin suunnitteleminen oli helppoa. Kortista tuli ainakin omasta mielestäni todella kaunis. Ystävien ja sukulaisten luona kyläillessä on tullut monta kertaa hyvä mieli, kun olen yllättäen bongannut korttimme seinältä tai jääkaapin ovesta.

 

Kuva: Blogin nimi on lähtöisin Save the Date -korttiemme tekstistä. Kuva on Samulin ottama ja allekirjoittaneen käsittelemä.

46 vastausta

  1. Meille on myös tulossa Save the Date -kutsut! Häät ovat tänä vuonna lokakuussa, suunnittelu aloitettiin vasta kuukausi sitten eikä meillä ole vielä vihkijää & vihkiaikaa tiedossa maistraatilta (ja hääryhmien perusteella siinä vastauksen saamisessa saattakin sitten meidän seudulla kestää…), joten Save the Date -kutsut ovat just hyvät. Itse kutsut tarkempine tietoineen lähetetään vasta kesällä.

    Myö löydettiin Etsystä tosi ihanat Save the Date -kutsut, mutta päätettiin säästää ja tehdä itse: väsättiin ne netissä valmiilla pohjalla ja painatettiin ne vistaprintillä – huomenna saadaan kutsut jo kotiin!

    1. Kuulostaa tosiaan siltä, että Save the Datet olivat tosi kätevät myös teidän tilanteessanne! Toivottavasti tilaamanne kutsut vastasivat odotuksianne!

  2. After I initially commented I clicked the -Notify me when new feedback are added- checkbox and now every time a comment is added I get four emails with the identical comment. Is there any method you’ll be able to take away me from that service? Thanks!

  3. In contrast, CYP3A5 functional status predicted by the 1 genotype was associated with worse outcome compared to the CYP3A5 deficient status 3 white viagra pills he jsut had it a couple of weeks ago, but it was not so bad we had to take him to the doctor

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.