Jokaiset häät ovat ainutlaatuiset. Jokainen häätapahtuma saavuttaa lopullisen muotonsa vihittävän pariskunnan mielikuvien sekä toiveiden muovaamana. Liiton osalliset rakentavat kanssakäymisellään kompromissin toivotusta vihkitilaisuuden sekä mahdollisten juhlallisuuksien olemuksesta. Tämän ilmiselvän inspiraatiolähteen lisäksi, hääseremonian olemukseen vaikuttaa kuitenkin myös laajempi ihmisverkosto – niin ystävien, perheenjäsenten kuin myös hääparille täysin tuntemattomien henkilöiden käsitykset määrittelevät kenties yllättävänkin suurilta osin sen, mistä elementeistä hääjuhlallisuudet parin varsinaisena juhlapäivänä lopulta koostuvat.

Mistä lähtökohdista sinä lähtisit rakentamaan häitäsi? Mitä yksityiskohtia osaat nyt tätä lukiessasi jo liittää omiin häihisi? Löytyykö näkymästä kirkkoa vai maistraattia, mansikka- vai kinuskikakkua, hidasta häävalssia vaiko mukaansatempaavaa diskobiittiä? Tämänkaltaisia kysymyksiä omalla kohdalla pohtiessani, ohjauduin siihen loppupäätelmään, että ideaalitilanteessa häämme tulisivat luonteeltaan sijaitsemaan ns. vanhan ja uuden risteyspisteessä – tradition ja omaleimaisuuden tasapainossa. Täyttäessäni ajatukseni niistä kuvista, jotka liitän nimenomaan perinteisiin häihin, huomaan nostavani tietoisuuteeni assosiaatioita kuten kirkkovihkimisen, häämarssin, sormukset, morsiamen isän/bestmanin puheen, kimpun heiton, morsiamen ryöstön yms. Kun sitten taas käännän ajatukseni persoonallisiin rakennuspalikoihin, koostuvat nämä seikoista kuten ei-kirkollinen ulkovihkiminen, hääparin koreografioitu tanssiesitys, ravintolaillallinen jne.

Jokainen hääpari joutunee keskusteluissaan käymään läpi, mitä traditionaalisia osioita ja mitä persoonallisia tekijöitä he haluavat omassa ainutlaatuisessa hääjuhlassaan hyödyntää. Olen vakaasti siinä uskomuksessa, että tässä tulisi nimenomaan löytää balanssi vanhan ja uuden välillä. Ilman uutta, tilaisuus ei onnistu saavuttamaan omintakeista, hääparin persoonallisuutta hyväilevää olemusta, kun taas pelkästään uuteen turvautuen tilaisuus ei ole kykeneväinen sitomaan itseään laajempaan, kollektiiviseen hääseremonian mielikuvien maisemaan.

Nyt kun suuntaus kohti (kultaista) keskitietä on koordinoitu, on aika lähteä etsimään niitä ratkaisuja, joilla tämä suunta on mahdollista säilyttää.

– Filosofi

13 vastausta

 1. геленджик отель компас круиз резиденция крымский бриз
  гостиница узкое ясенево азалия сочи официальный сайт сегежа отели гостиницы
  курорт официальный сайт крым гостевой дом вилла эдем фото цены ананас гостиница москва

 2. гк дубай казань предгорье кавказа горячий ключ цены на 2021
  отель marriott санкт петербург алтай резорт база отдыха аэлита лермонтово
  отель жемчужина в крыму гостевой дом хурма санаторий лечение сахарного диабета

 3. крон москва белокуриха россия официальный
  отзывы о сестрорецком курорте санатории в питере с лечением и бассейном бухта мечты крым цены 2021 отель
  гостиница сан ремо сочи официальный сайт курган воробьевы горы like хостел казань

 4. гостиница скорпион пермь ялта отели цены
  гостиницы в листвянке тур выходного дня кисловодск дель мар малый пр 1е анапа
  санаторий сочи в сочи отзывы спа отели в москве все включено тур крым рф

 5. пансионат сочинский ржд туапсе
  погода в евпатории в октябре ноябре пансионат сухум абхазия белоруссия курорты
  понизовка крым на карте дом отдыха сосновая роща абхазия гостевые дома гагра абхазия на берегу моря

 6. путевка в кисловодск цена отель бридж фэмили резорт
  санаторий сибирь тюмень цены на путевки 2022 пансионаты в евпатории с питанием шведский стол отель четыре сезона
  отель морской бриз гурзуф спа отель весна адлер санаторий узбекистан в кисловодске

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.