Engagement ring on a wedding bouquet

Kaupallinen yhteistyö: Malmin korupaja

Kihlasormusten huolto unohtuu häiden to do -listalta helposti, tai siitä tekee mieli säästää, kun häät muutenkin nielevät paljon rahaa. Itsekin olisin saattanut unohtaa koko asian, jos en olisi kantanut huolta vihkisormukseni edustuskelpoisuudesta. Vihkisormus oli ostettu kihlasormukseni kaveriksi jo viitisen vuotta ennen häitämme, ja epäilin, että valkokultainen sormus oli saattanut tummua säilytyksen aikana.

Vaikka vihkisormus olisi hiljattain hankittu ja käyttövalmis sellaisenaan, kannattaa kihlasormus ehdottomasti silti käyttää huollossa ennen suurta päivää – varsinkin, jos sormuksessa on jalokiviä ja jos kihlaus on kestänyt yli vuoden. Näistä syistä sormus on tärkeää huoltaa vuosittain:

1. Estä timantin tai muun jalokiven irtoaminen

Yksi tärkeä osa jalokivisormuksen huoltoa on kiven istutuksen ja kiinnityksen tarkistaminen, joka olisi syytä tehdä kerran vuodessa. Timantit ovat ikuisia vain, jos niitä ei kadota, ja pehmeästä metallista kuten kullasta tehty istutus voi vaurioitua niin, ettei jalokivi välttämättä pysykään enää sormuksessa kiinni. Timantin tai muun arvokiven kadottaminen olisi hirveää koska vain, mutta aivan eeppisen kamalaa olisi kiven irtoaminen juuri ennen sitä hetkeä, kun kihlasormuksen viereen pujotetaan vihkisormus.

2. Peitä sormuksen naarmut

Kulta ja valkokulta ovat pehmeitä materiaaleja, joihin tulee käytössä helposti naarmuja. Huollossa naarmut hiotaan pois. Valkokultaisissa sormuksissa on usein myös rodinointi eli kovasta rodium-nimisestä metallista tehty pinnoite, jonka naarmuuntuminen saattaa näkyä erityisen selvästi. Huollon yhteydessä sormus rodinoidaan uudelleen, minkä ansiosta sormus sopii paremmin yhteen vihkisormuksen kanssa ja on muutenkin hääpäivänä kauneimmillaan.

3. Varmista sormuksen kiiltävyys

Sormuksen puhdistaminen varmistaa, että se kiiltää kauniisti hääpäivänä. Sormuksiin kohdistuu häissä paljon katseita, ja ne ikuistetaan hääkuviin juuri niin puhtaina tai likaisina, kuin ne hääpäivänä ovat.

Minun sormukseni huollettiin blogiyhteistyönä Malmin korupajassa, ja olin heidän palveluunsa todella tyytyväinen. En uskoisi sormustani kenen vain käsiin, mutta Malmin korupajan nettisivuilta syntyi heidän huoltopalvelustaan erittäin ammattimainen ja luotettava kuva, joka vain vahvistui, kun asioin heillä. Kävin hoitamassa asiani liikkeessä, mutta sormuksen olisi voinut huollattaa postitse.

Oli helpottavaa löytää kotimaasta koruliike, jossa voin vastaisuudessakin huollattaa rakkaat sormukseni. Erityisesti kihlasormukseni siroine kivi-istutuksineen vaatii säännöllisen istutuksen tarkistuksen, ja ylipäätään sormuksia on suositeltavaa huoltaa kerran vuodessa. Bostonissa asuessani piipahdin säännöllisen epäsäännöllisesti liikkeessä, josta Samuli oli sormukseni alun perin ostanut, ja vaihdoin kuulumisia timanttikauppiaamme Aaronin kanssa samalla, kun hän tarkisti istutukset ja teki sormukselle pikapuhdistuksen. Heillä tällaisen pikahuollon sai heiltä ostetuille sormuksille ilmaiseksi aina halutessaan, ja he vaalivat muutenkin henkilökohtaista asiakassuhdetta niin, että liikkeessä teki mieli käydä juttutuokioilla. Esittelin Aaronille kerran jopa vanhempani, kun he olivat käymässä Bostonissa ja satuimme kulkemaan liikkeen ohi. Nykyään tieni kulkee kuitenkin Bostonin keskustaan valitettavan harvoin, mutta onneksi voin tästä eteenpäin huollattaa sormukseni Malmilla.

Kuvat: T.J. Drechsel, kuvankäsittely Bryce Lafoon

6 vastausta

 1. Can you buy alpilean on amazon
  First of all I would like to say wonderful blog! I had a quick question that I’d like to
  ask if you don’t mind. I was curious to know how you center yourself and
  clear your thoughts prior to writing. I have had a difficult time clearing my mind in getting my thoughts out.

  I truly do take pleasure in writing but it just seems like the first 10 to 15
  minutes are usually lost simply just trying to figure
  out how to begin. Any ideas or tips? Thank you!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.