Julkaisin tällä viikolla blogissa raadollisen rehellisen kirjoituksen siitä, että mietin vakavissaan häiden perumista. Syynä ajatukseen oli valtava häitä ympäröivä stressi ja etenkin rahanmeno, joka valvottaa minua öisin. Tiedän, että kyseessä on todellinen first world problem, ja mietinkin pitkään, uskallanko julkaista kirjoitusta. ONNEKSI JULKAISIN.

Jaoin kirjoitukseni suljettuun hääryhmään, ja saamani tuen määrä sai minut kyyneliin. Monet morsiamet kertoivat, että heillä on ollut samanlaisia ajatuksia ja lisäksi sain myös yksityisviestejä ja viestejä myös tänne blogin kommenttiosioon. KIITOS näistä viesteistä, rakkaat kanssamorsiot. Pitkästä aikaa tuntui siltä, että alkoi henki kulkea paremmin häitä ajatellessa.

Koska niin moni sanoi pohtineensa samanlaisia asioita, ajattelin jakaa tähän hyviä ohjeita, joita sain niin yksityisviesteillä kuin kommenteissakin. Toivottavasti näistä olisi apua jollekin häästressin pyörteisiin uppoavalle.

  1. Laita asiat tärkeysjärjestykseen. Mieti, mitkä asiat ovat pakollisia, mitkä olisivat mukavia ja mitkä voi puolestaan unohtaa.
  2. Pistä asiat paperille, päätä ehdoton maksimibudjetti. Näin saat mielenrauhan rahanmenosta.
  3. Jaa vastuuta. Moni läheinen on varmasti vain otettu, jos uskot hänelle jonkinlaisen häihin liittyvän vastuutehtävän.
  4. Osta käytettynä koristeet, asusteet ja kaikki minkä voit.
  5. Mieti, voisiko esimerkiksi ruuan vaihtaa halvempaan vaihtoehtoon. Mitä voisitte tehdä itse? Entä kuinka monta ruokalajia oikeasti tarvitsisi tarjolla olla?
  6. Älä mieti, että bändi on pakollinen – luota Spotify-soittolistan ja hittibiisien voimaan.
  7. Hääpäivän lookki voi syntyä myös muuten kuin ammattilaisen toimesta – kenties joku taitava ystäväsi voisi lahjana tehdä sinun meikkisi ja kampauksesi? (Huom. muistakaa tehdä koemeikki ja -kampaus!)
  8. Pidä tauko hääsuunnittelusta. Päätä, että vaikka seuraavan kolmen viikon aikana et tee mitään häihin liittyvää.
  9. Mikäli oikeasti tulet siihen tulokseen, että homma on karannut käsistä ja viisainta olisi perua häät, tee se. Ne ovat sinun ja puolisosi juhlat ja voit hyvin tehdä niistä omannäköisesi – vaikkapa pienet ja intiimit – vaikka olisit alunperin lähtenyt erilaisella ajatuksella liikkeelle.

Tässä vaiheessa haluan vielä KOKO SYDÄMESTÄNI kiittää ihanista kommenteista, fiiliksen jakamisesta ja tsemppiviesteistä niin lukijoita kuin kanssamorsiamiakin. Kiitos myös niille läheisille, jotka tekstin luettuaan laittoivat puhelimen laulamaan ja tarjosivat apua suunnitteluun ja järjestelyyn tai sanoivat niin kaunista, että vieläkin menee iho kananlihalle.

Toivon ihan mahtavaa, aurinkoista viikkoa kaikille! <3 Ollaan enkeleitä toisillemme ja muistetaan loistava lause, joka pätee ainakin tähän avautumissaagaan täydellisesti: ”Real queens fix each others crowns”.

https://www.instagram.com/p/BgYwDRXDho5/

Rakkaudella, Rea

2 vastausta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.