*Kaupallinen yhteistyö Venuu.fi -sivuston kanssa* Artikkelin pääkuva: Henri Juvonen/Venuu.fi

Häitä suunnitellessa väitän tärkeimmäksi valinnaksi hääpaikan valintaa. Hääpaikan mukaan tulee monesti päätettyä myös hääpäivä, sillä jos johonkin tilaan ihastuu niin, että jalat lähtevät alta, saattaa alun perin päätetty hääpäiväkin vaihtua, mikäli tila olisi vain silloin vapaa.

Tilaa valitessa on otettava huomioon lukematon määrä asioita. Tärkeimmät ovat useimmiten sijainti ja se, mahtuvatko kaikki paikalle haluttavat vieraat tilaan. Nurkassa on ikävä istuskella jumissa, ja vieraiden kuljettamisesta keskelle korpea saattaa koitua useiden satojen eurojen lasku – ainakin, mikäli vieraiden ei halua tulevan autolla ja viihtyvän juhlissa kuivin suin.

Budjetin puitteissa kannattaa huomioida kuuluuko tilaan automaattisesti tietyn tuottajan catering. Usein paikkojen suosimat cateringit ovat todella hyviä, mutta pienen budjetin häihin ne eivät aina ole parhaita. Myös anniskeluoikeudet kannattaa selvittää. Mikäli tilassa on A-oikeudet, ei siellä voi tarjoilla omia juomia.

Joissakin tiloissa vuokrahinnan korvaa niin sanottu myyntitakuu, joka saattaa tehdä tilasta todella edullisen juhlien järjestäjälle. Jos myyntitakuu on esimerkiksi 2000 euroa, tarkoittaa se sitä, että jos vieraat ostavat juotavaa ja ruokaa 2000 eurolla, ei juhlakaluille jää maksettavaa. On tärkeää muistaa, että erotus on kuitenkin aina juhlaparin vastuulla, mikäli vieraat eivät pistäkään haisemaan.

Tilaa valitessa on hyvä miettiä, millaisia vieraita juhliin on tulossa. Onko tila lapsiystävällinen ja esteetön, ovat kaksi hyvää kysymystä silloin, kun järjestää häitä, joiden kutsuvieraslistalla on perheen pienimpiä sekä suvun vanhimpia.

Mieti myös, millaisia ohjelmanumeroita häissänne on. Haluatteko häihin esiintyjiä ja onko heille tilaa? Onko teille tärkeää ottaa vieraiden kanssa kuvia luonnon keskellä vai miellyttääkö urbaani miljöö enemmän?

Juhlatilaa etsiessä saattaa helposti mennä sormi suuhun. Vaihtoehtoja on lukemattomia, ja huomioon otettavia asioita sitäkin enemmän. Itse olen etsinyt juhlatiloja usein Venuu.fi -sivustolta, sillä siellä hakuehtoja voi rajata esimerkiksi vieraiden lukumäärän, tapahtuman luonteen sekä halutun paikkakunnan mukaan. Myös hinnat on esitelty selkeästi ja vaihtoehtoja löytyy monista kaupungeista.

Tähän postaukseen olen valinnut sivustolta lemppareitani Suomen suurimmista kaupungeista. Kaikissa tiloissa en ole henkilökohtaisesti käynyt, mutta jokainen vaikuttaa siltä, että niissä varmasti saisi hyvät bileet aikaiseksi – oli sitten kyseessä häät tai muunlaiset juhlat!

Pääkaupunkiseutu

Pelkästään Helsingin alueelta juhlatiloja löytyy Venuu.fi:stä 500 kappaletta. Rouhean tai arkkitehtuurisesti kauniin kaupunkimaiseman ystävälle tarjolla on esimerkiksi Vanhan Kauppahallin keskellä sijaitseva Story, jossa tilavuokran korvaa myyntitakuu, ja jossa vieraille voi valita esimerkiksi cocktail-menun tai vaikka yhdeksän ruokalajin illallisen. Storyn voi vuokrata myyntitakuu-mallilla, ja hinta on 2000 euroa. Istuvia vieraita paikalle mahtuu 60, cocktail-tyyppisiin juhliin 150.

© Henri Juvonen – @henrijuvonen

Tiedän myös monia, jotka ovat juhlineet häitään Suomenlinnan juhlatiloissa (kuten Pirunkirkon Juhlasalissa), joita Venuusta löytyy useita. Pirunkirkon juhlasali vetää istuen 120 vierasta ja sen hinta on kesäviikonloppuisin 1100 euroa, ja muulloin 810 euroa. Tilaan saa tuoda omia ruokia ja juomia.

Helsingin kohteista haluan nostaa esiin erityisesti Aleksanterinkadulla sijaitsevan Valkoisen Salin. Uskomattoman näyttävä sali ei ole halvimmasta päästä Venuun valikossa 3000 euron vuokrahinnallaan, mutta toisaalta rahoilleen myös saa vastinetta vuonna 2016 täyteen loistoonsa restauroidun 100-vuotiaan juhlasalin muodossa. Valkoiseen Saliin ei ole mahdollista tuoda omia ruokia tai juomia, mutta cateringista vastaa Soupster Catering, joka vasta myös Dylanin, Pastorin ja Allas Sea Poolin tarjoiluista. Megahäistä haaveilevalle paikka on unelma; istumaan mahtuu jopa 450 vierasta.

Ei Helsingissäkään kuitenkaan tarvitse itseään kipeäksi maksaa juhlia järjestäessä. Esimerkiksi Fredrikinkadulla sijaitsevassa, skandinaavisesti sisustetussa Korhosessa myyntitakuu on ainoastaan 200 euroa, ja tilaan mahtuu 300 vierasta. Korhosessa on myös oma tilansa karaoke-faneille.

Meren äärellä Espoon ja Kirkkonummen rajalla sijaitsee Villa Sarfvik. Tilaan on mahdollista tuoda omat juomat ja ruuat tai käyttää Gourmet Cateringia, jolla on vuosien kokemus. Vieraita villalle mahtuu sata, ja alakerrassa sijaitsee iso uima-allas ja saunatila. Koska villa sijaitsee rannassa, voivat vieraat pulahtaa myös mereen vilvoittelemaan. Hintaa koko komeudelle tulee 1500 euroa.

Biletyksestä nauttiva hääporukka voi viettää ikimuistoisen hääviikonlopun Vantaan Martinlaaksossa sijaitsevassa Villa Grandessa, josta löytyy muun muassa ulkoporeallas, bändilava, elokuvanäyttö, pelikoneita ja savukoneet. Huvila on tuttu useista tv-ohjelmista. Hinta määräytyy tapauskohtaisesti pääluvun, ajankohdan ja aikavälin perusteella. Koko talon juhlatapahtumissa kustannus asettuu usein 1800-4500 euron välille.

Tampere

Suurien kuparipannujen keskellä hääjuhliaan voi viettää historiallisessa Vanhassa Pyynikin Panimossa. Tilaan mahtuu 60 vierasta ja catering tulee talon puolesta. Juhlatila jakautuu kahteen kerrokseen, ja tilan akustiikka on erityisen suuren ilmatilavuuden vuoksi erittäin hyvä klassisille soittimille. Viikonloppuvuokra on 1000 euroa päivältä ja tilassa saa juhlia yhteen asti yöllä.

Pikkupalatsissa on viisi erilaista juhlasalia, ja istuvia vieraita tilaan mahtuu sata. Catering on mahdollista valita viidestä vaihtoehdosta ja omat juomat ovat sallittuja. Juhliin on mahdollista vuokrata myös jumalaisen kaunis uima-allasosasto saunoineen ja biljardihuoneineen. Häät Pikkupalatsissa kustantavat lauantaisin henkilömäärästä riippuen 790-1290 euroa + siivouskulut 130-190 euroa.

Oulu

Kellon Nuorisoseuran tiloihin mahtuu isompikin hääporukka, ja istumapaikkoja riittääkin 180 hengelle. Tilaan saa tuoda omat ruuat ja juomat. Tila on esteetön, ja juhlasalista löytyy myös esiintymislava bändiä ja puheita varten. Häitä varten tila vuokrataan perjantai-illasta klo 18 sunnuntaihin klo 12 hintaan 600 euroa. Tilavuokra sisältää astiat.

Vihkimisen jälkeisestä cocktail-tilaisuudesta haaveileva voi viedä vieraansa Galleria kajaste Kajaaninkadulle, jossa taiteen ihaileminen onnistuu juhlien lomassa. Tilaan on mahdollista tuoda omat tarjoiltavat tai käyttää pitopalvelua. Cocktail-tilaisuuteen tilaan mahtuu jopa 70 henkeä ja Gallerian keittiö on asiakkaan käytössä. Tilan tuntivuokra on 60 euroa, mutta yksityistilaisuuksiin Galleria räätälöi tarjoukset asiakkaan kanssa sovittujen suuntaviivojen puitteissa.

Jyväskylä

Yliopistonkadulla sijaitseva Wanha Freda on toiminut muun muassa juhlapaikkana jo 1800-luvun loppupuolelta lähtien. Kauniin vihreä rakennus on monelle jyväskyläläiselle tuttu ulkoapäin, mutta kaikki tuskin ovat päässeet käymään sisällä asti! Istuvia vieraita tilaan mahtuu maksimissaan 75, cocktail-henkiseen tilaisuuteen jopa 120. Tilassa on A-oikeudet ja myös ruuat järjestetään tilan toimesta. Tilan päivävuokra on 150 euroa.

Väinönkadulla sijaitseva Ravintola Harmooni vuokraa salejaan juhlakäyttöön. Näyttävässä jugend-rakennuksessa sijaitsevassa isommassa Harmoonisalissa juhlii istuen 100 henkeä, cocktail-tyylisessä tilaisuudessa jopa 130. Tilaan on mahdollista saada useita erilaisia pöytämuotoja, mikä voi helpottaa istumajärjestyksen miettimistä. Tilan hinnan saa tarjouksena. Pienempi Aapelin sali puolestaan vetää maksimissaan 40 vierasta ja maksaa 35 euroa vierasta kohden.

Onko jokin esittelemistäni juhlapaikoista sinulle tuttu? Entä jäikö joku mieletön helmi pois listalta? Mitkä olivat sinulle tärkeimpiä kriteerejä juhlapaikkaa valitessa?

Vielä on muuten hetki aikaa käydä mun Instagramissa osallistumassa kisaan, jossa voit voittaa lipun Mennään Naimisiin -messuille Helsingin Wanhaan Satamaan 12.1.-13.1. Käy osallistumassa tästä!

Ihanaa uutta vuotta kaikille! <3

Rakkaudella, Rea

Ps. Mikäli pidät blogistani, käythän äänestämässä sitä Vuoden Hääblogiksi täällä! <3

31 vastausta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.