Kevään kiireiden helpottaessa olemme filosofin kanssa havahtuneet toukokuun loppupuolella siihen, että häät koputtelevat kohta jo ovella. Muistutuksen lähenevistä häistä sain toissaviikonloppuna, kun oli omien polttareideni aika!

Kaasoni oli nähnyt paljon vaivaa polttareiden järjestämisessä, ja myös filosofilla oli oma lusikkansa sopassa. Koska polttaritarinaan kuuluu niin suunnittelu kuin varsinainen päiväkin, on kokonaisuus helpompi tiivistää omaan ja filosofin näkökulmaan. Mikä olisikaan osuvampi tapa aloittaa polttareiden läpikäynti, kuin polttariyllätyksen valmistaminen filosofin näkökulmasta…

Juonet käyntiin jo alkuvuodesta

 Polttarikuvioiden suunnittelu käynnistyi omalla kohdallani alkuvuodesta, kun kaaso esitteli allekirjoittaneelle vaihtoehdot polttareiden mahdollisista ajankohdista. Rutkasti esiteltävää ei tosin ollut, sillä käytännössä ainoaksi kaikille sopivaksi päivämääräksi oli jo määritelty toukokuun 13. päivä. Kuin kohtalon johdattelemana, oli kyseessä samainen päivä, jolloin Helsingissä juostaisiin Helsinki City Run –puolimaraton. Olemme jo useampana vuonna osallistuneet tähän hienoon keväiseen juoksutapahtumaan yhdessä, ja näinpä kysymykseksi jäi: Miten sitten tänä vuonna? Morsian kun oli jo alustavissa tiedusteluissa määritellyt tämän päivän ainoaksi ajankohdaksi, jona polttareita ei olisi mahdollista järjestää.

Dilemma oli siis valmis. Priorisoidako juhlakalun oma toivomus vai varmistuako siitä, että kaikki kaverit pääsevät paikalle? Tovin pohdinnan jälkeen tuumailimme, että polttareiden kokoonpano vie tällä kertaa voiton, ja niinpä käynnistelimme toimenpiteet projekti Helsinki City Run sumutukselle.

HCR-tapahtumamme sisältää varsinaisen juoksun lisäksi edeltävänä päivänä suorittamamme kamojen haku –reissun, jolloin noudamme Helsingin Kisahallilta mm. juoksupaidan sekä juoksuchipin. Sumutuksen onnistumiseksi, oli kyseisenkin osatekijän vaikutettava autenttiselta. Olin yhteydessä HCR-järjestäjiin, ja tiedustelin mahdollisuutta ns. ”feikkipaketin” valmistamiseksi, jolloin morsian  saisi noudettua juoksutarvikkeensa tiedostamatta seuraavan päivän tapahtumia. Suunnitelmaani suhtauduttiin valtaisalla innokkuudella, ja ehdottamani pienen korvauksen sijasta sain Helsinki City Runiin poikkeuksellisen koodin, jolla saisin ilmoitettua morsiamen juoksutapahtumaan ilmaiseksi.  Niin ilmoittautuminen kuin kamojen hakeminenkin suoriutuisi näin ollen mahdollisimman aidonoloisesti 😉 Tästä suuret kiitokset Helsinki City Runin väelle!

Tästä alkoikin sitten kuukausien jännitys. Pystyymmekö ylläpitämään salaisuuden? Onnistuuko ilmoittautuminen? Löytyykö Kisahallilta aidonoloinen paketti?

Toukokuisen perjantain osuessa kohdalle, oli salaisuus vielä syvässä piilossa. Perinteiset treenilenkit oli juostu, reitistä keskusteltu ja juoksutamineetkin haettu ilman pienintäkään vihiä tulevan päivän tapahtumista. Lauantaisen aamun koittaessa, valmistin tuleville juoksijoille runsaan aamupalan ja odotin kaason kanssa sopimaamme summerinsoittoa. Siitä se sitten käynnistyikin…

-Filosofi

Morsian yllätetään kahvikuppi kädessä

 Kyseine lauantai oli toden totta hieman jännittävä, sillä herättyäni olin mielestäni lähdössä iltapäivällä juoksemaan Helsinki City Run -puolimaratonia. Pohdin millainen sää tällä kertaa olisi tiedossa ja mitä mieltä tulisin olemaan uudesta reitistä. Söimme hyvän ”juoksuaamupalan” ja havahduin kahvikuppi vielä kädessäni siihen, että ovisummerimme soi. Ensin ajattelin, että kyseessä olisi ilmaislehden jakaja, joka todentotta välillä soittaa kaikkien asuntojen summerit läpi. Summeri soi kuitenkin vielä uudelleen. Tässä vaiheessa totesin filosofille, että onkohan hänen vanhempansa oven takana. Vanhemmilla kun on välillä tapana tuoda naapuritalosta marjoja, vastaleivottua leipää, pullaa (mitä milloinkin 🙂 ).

Filosofi lähti avaamaan ovea, enkä vieläkään osannut arvata mitään. Olihan kyseessä juuri se päivä, mikä ei omassa ajatusmaailmassani sopinut polttariviikonlopuksi. Olinhan tästä ilmoittanut myös kaasolle. Filosofi palasi olohuoneeseen anteeksipyytelevä ilme kasvoillaan, ja hänen kannoillaan tepastelikin ryhmä omia kavereitani!

Siinä sekunnin sadasosassa koitin keräillä itseäni ja ymmärtää, että todella…nyt alkavat omat polttarini!

Tietoisuuteeni nousi kaksi vaihtoehtoa:

1) ensimmäinen bridezilla hetkeni

2) hokea itselleni, että Helsinki City Run on kuitenkin jokavuotinen tapahtuma.

Ystäväni olivat kuitenkin saapuneet ympäri Suomea polttareihini.

Minulle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin hengitellä ja valita vaihtoehto 2.

 

Side silmille ja autoon

Sain 20 minuuttia aikaa kerätä listassa olevat tavarat kassiin ja hörpätä kahvimukin sisältö kurkkuuni. Päähäni sain pyöräilykypärän ja silmäni sidottiin. Suuntasimme kohti alhaalla odottavia autoja ja niin alkoi matka kohti ensimmäistä kohdetta. Kun sain ottaa siteen pois silmiltä (vaihtaessamme jo vaatteita) huomasin, että olemme tankotanssisalissa!

         

Aktiviteetti oli hyvin perusteltu. Polttariporukka koostui enimmäkseen saman nuoruuden tanssiryhmän jäsenistä, ja myös ex-hiihtäjä vahvistuksellamme löytyi varmasti habaa roikkua tangossa 😀 Kävimme tunnilla läpi perusliikkeitä, ja voin vakuuttaa, ettei tanssitaustastamme ollut apuja. Näky olikin kaikkea muuta kuin hehkeää. Ymmärsin kypäräni tarkoituksen, kun tunnin viimeisenä liikkeenä tarkoituksena oli roikkua tangosta pää alaspäin! Tunti oli valtavan hauska!  Kädet aivan väsyneinä sekä mielenkiintoisista paikoista löytyvillä mustelmilla varustettuina suuntasimme kohti seuraavaa pistettä.

Tankoriehumisen jälkeen hyppäsimme taas autoon, ja tällä kertaa päädyimme kaasolleni nauttimaan brunssista. Pieni tauko oli liikunta-aktiviteetin jälkeen tarpeen, ja brunssin jälkeen suuntasimme Suomen kosmetologikoululle.

     

Minulle oli varattu kasvohoito, ja muut nauttivat käsihoidosta manikyyrilla. Tila oli oivasti valittu, sillä olimme erilaisista hoitomuodoistamme huolimatta kaikki samassa tilassa. Kaunistumisen jälkeen kävimme pikaisesti kaupassa ja suuntasimme kohti Porvoota, missä meitä odotti mukava mökki golf-kentän laidalla, meren rannalla.

Heti ensimmäisenä oli vuorossa saunan lämmitys. Saunoimme pitkän kaavan mukaan, ja vältyin onnekseni kaikelta nolaamiselta ja ilkosillaan juoksemiselta. Illalla vielä grillasimme sekä seurasimme sivusilmällä euroviisuja.

Päivä oli pitkä ja täynnä mukavaa yhteisoloa. Nolaavaa toimintaa ei ollut, ja päivä sisälsi urheiluun liittyvää aktiviteettia. Täten koenkin, että polttarit olivat itseni näköiset ja varsin onnistuneet.

Seuraavana päivänä kotiuduimme Helsinkiin ja polttariseurue hajaantui jälleen ympäri Suomea.

Illalla käytiin myös läpi filosofin sanktio. Olihan oma vuosittainen Helsinki City Run –tapahtuma jäänyt kuitenkin välistä, filosofin juostessa oman osuutensa tästä huolimatta tyytyväisenä. Löysin nimittäin kompensoivan vaihtoehdon puolikkaan juoksemiselle.

Menemme nimittäin kesäkuussa juoksemaan Helsinki Half Runin!

Juoksu jalkaa kohti häitä ja puoli marathonia!

-Filosofin morsian

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.