Kun filosofi ja morsian pyysivät minulta tätä kirjoitusta, oli ensimmäinen reaktioni hermostunut naurahdus. ”Ai että minä kirjoittaisin tekstin teidän blogiin?” Vähän aikaa mietittyäni, totesin, että miksipä toisaalta ei. Vähän ulkopuolistakin näkökulmaa näiden häiden suunnittelusta.

Mutta kerrotaanpas tähän alkuun, kuinka olen tähän kaason pestiin päässyt. Olemme tutustuneet morsiamen kanssa jo ala-asteaikoina yhteisen harrastuksen kautta. Jo tuolloin meistä tuli todella hyvät ystävät ja myös morsiamen perhe tuli tutuksi. Teini-ikäisinä vietimme paljon aikaa yhdessä ja matkustelimme harrastuksemme kautta moniin eri paikkoihin. Lukion jälkeen tiemme näyttivät erkaantuvan, kun minä muutin pääkaupunkiseudulle ja morsian jäi vielä pohjoiseen. Morsian tuli kuitenkin perässä nk. Isolle Kirkolle melko nopeasti.

Aika pian morsiamen muuton jälkeen kuvioihin tuli myös filosofi. Oli ilmeisesti ollut jo jonkin aikaa mukana, mutta minulle tyyppi esiteltiin vasta tuolloin keväällä morsiamen muuton jälkeen. Filosofi osoittautui erään nimeltä mainitsemattoman helsinkiläisen jääkiekkojoukkueen faniksi, mistä onkin sitten riittänyt kosolti juttua, ja yhteisiä illanviettoja on päästy viettämään mm. jääkiekko-otteluissa pohjoisen ja etelän ottaessa mittaa toisistaan.

Kun filosofi ja morsian lähtivät pari vuotta sitten kesälomareissulle, toivottelin oikein ihanaa lomaa tietämättä tarkemmin filosofin aikeista kosia. Kun morsiamelta seuraavana päivänä tuli viesti kihlautumisesta, ei ilolla ollut rajoja. Pahoittelut silloisille naapureilleni muutamasta ilonkiljahduksesta, jotka tuolloin asunnostani saattoivat kantautua. Kun tuore kihlapari kotiutui ja morsian pyysi minua kaasokseen, en ollut uskoa korviani, ja tottakai suostuin tehtävään. Häiden suunnittelu taisi startata jo tuolloin näin morsiamen ja kaason osalta.

Morsiamen alettua miettiä häiden yksityiskohtia (pukua, meikkiä yms.), meinasi tämä kaaso vähän säikähtää, että mitäs nyt. Minäkö makutuomariksi hääpukuliikkeeseen ja tutkimaan mistä löytyisi meikkaaja ja kampaaja hääpäiväksi. Minä, joka aina turvautuu nimenomaan morsiamen apuun meikki- ja vaateasioissa. Ensimmäisen sovituksen jälkeen pystyin onnekseni kuitenkin toteamaan, että ei tämä niin kauheaa ollutkaan. Muutaman pahan katseen saatoin saada myyjien suunnalta, kun kerroin ns. suoran mielipiteeni puvuista, joista he pitivät, mutta minä en. Oletin kuitenkin tuntevani morsiamen niin hyvin, että uskalsin sanoa mitä mieltä olin. Moneen liikkeeseen ei meidän kuitenkaan tarvinnut mennä, kun morsian jo löysi unelmapukunsa. Ja kaunis puku löytyikin. 🙂

Häiden suunnittelu on jo jonkin aikaa sitten siirtynyt toteutusvaiheeseen, ja tällä hetkellä suurin ongelma tuntuu olevan enää kaason puku. Käytännönläheisenä ihmisenä ehdotin, että voisin ostaa juhla-asuksi haalarin, joita lehtien sivuilla ja vaateliikkeissä on nyt näkynyt. Kun filosofin kommentti aivoitukseeni oli, että ”meidän kaaso ei missään potkupuvussa juhli!”, täytyi sekin idea haudata jo heti alkuunsa. Onneksi tälläkin kertaa morsian on ehtinyt muilta hääkiireiltään auttaa ja puku saadaan ehkä sittenkin ennen viimeistä viikkoa.

Hääpari on kyllä ottanut meidät kaason ja bestmanin hyvin mukaan heti alusta asti. Olemme kaikki tuttuja toisillemme ja se on varmasti osaltaan auttanut, kun on uskaltanut heittää typerimmätkin ideat ilmoille suunniteltaessa juhlia. Kaikkihan olettavat automaattisesti, että kaason hommaan kuuluu askartelua ja niin minäkin luulin. ”Ei näissä juhlissa” minulle kuitenkin vakuuteltiin. Olin jopa hiukan pettynyt, kun en päässyt käyttämään (olemattomia) taiteilijan lahjojani koristeiden toteuttamisessa. Pienen keskustelun jälkeen minulle kuitenkin luvattiin, että saan toteuttaa jo sisäpiirivitsiksikin nousseet wc-korit. Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin se, että lauantai aamupäivä on varattu häähuiskujen /-viirien askarteluun. Saa nähdä mitä muuta kivaa morsian vielä keksii.

Kaasona täytyy jo tässä vaiheessa kiittää filosofia ja morsianta, jotka ovat kärsivällisesti jaksaneet kuunnella minun hulluimmatkin ehdotukset häiden suhteen. Osaan niistä on jopa tartuttu. Hääpäivänä vasta nähdään, mitkä kaikki toteutuvat. Henkilökohtaisesti odotan tulevaa juhlapäivää jo innolla. Vaikka juhlat eivät omani olekaan, olen todella iloinen ystäväpariskuntani puolesta ja minusta on ollut hienoa päästä avuksi toteuttamaan heidän suurta päiväänsä.

-Kaaso

25 vastausta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.