Piipahdimme Samulin kanssa keskiviikkona seurakunnan järjestämässä Tahdon-illassa. Olin jälleen tapani mukaan suuripiirteisesti katsonut, että joo joo, mennään vaan meitä lähinnä olevaan kirkkoon (Paavalin kirkko) sen sijaan, että olisimme menneet meidän vihkikirkossa järjestettyyn samaiseen iltamaan (joka siis meni jo ajat sitten!). Noh, mutta saimme toki infoa Paavalinkirkossakin ja mikä tärkeintä kuulimme hyvän hyvän sikermän häämarsseja, virsejä sekä muita koskettavia kappaleita.

kirkossa vihkiminen
Kuva ei varsinaisesti liity Tahdon-iltaan. Kävimme Samulin kanssa ihastelemassa kirsikankukkia tuossa muutama päivä sitten.

kirkossa vihkiminen

Kyynelkanavat avautuivat viimeistään siinä vaiheessa, kun häämarsseista kajahti soimaan Prinsessa Ruususen häämarssi. Se on vaan niin ihana ja kaunis. Koskettavalta kuulosti myös Johanna Kurkelan tutuksi tekemä Rakkauslaulu, joka säestettiin pianolla. Minulle tuli hieman yllätyksenä, että kirkossa vihkimiseen kuuluu yksi virsi. Sitä kaikista hartainta ei toki tarvitse ottaa, vaan virreksi voi valita vaikkapa Suvivirsimelodiaan lauletun Se tuntee onnen syvän (virsi 822). Kirkossa on tullut käytyä pienempänä muutamia kertoja mummon kanssa, joten kappaleiden hoilaaminen ei ole ihan tuntematonta. Ikävä kyllä virsitietämykseni on kuitenkin hyvin pientä, mutta uskon, että kirkon kanttorilta niihin saa hyviä vinkkejä.

Tahdon-illassa pappi puhui mielestäni todella hyvin siitä, ettei kaiken tarvitse tai pidä olla täydellistä. Helposti asetamme itsellemme ja toisillemme paineita häihin liittyen ja silloin se tärkein saattaa unohtua. Saatamme asettaa isoja paineita muun muassa ulkonäön suhteen, jopa papille! Jos lähtee tavoittelemaan täydellisyyttä, varmasti jokin asia tulee menemään pieleen. Tärkeintähän on, että meidät solmitaan avioliittoon ja, että saamme juhlia rakkauttamme lähimmäisten ja ystäviemme kanssa. Pappi puhui myös kauniisti siitä, että vieraille jää juhlasta pääasiassa mieleen se fiilis ja lämpö joka huokuu tuoreesta parista. Joten vaikka ruoka olisi pahaa, häämeikit levinneet tai vaikkapa kakku kaatunut – ei näillä ole väliä, jos vain rakkaus välittyy siitä morsiusparista. Olen tästä ehdottomasti samaa mieltä. Toisaalta on helppo lähteä tavoittelemaan täydellisyyttä häiden suhteen  ja stressata siitä, että joka ikinen yksityiskohta, pöytäkoriste ja irtoripsi on täydellisesti. Vaikka totuus on, että vieraat eivät todellakaan tule muistamaan, millaiset koristukset hääpaikassa ovat tai muuta tuollaista. Tunnelma, hauskanpito ja rentous ovat ne tärkeimmät asiat! Voi kun tämän muistaisi, sitten myös juhlapäivänä 🙂

Illassa myös muistutettiin siitä, että jokaisella kirkolla ja seurakunnalla on ne oman säännöt. Toisen kirkon portailla saa heittää riisiä, toisen taas ei. Toinen kanttori suostuu soittamaan minkä tahansa kappaleen häämarssina ja toinen taas pitää tiukkaa linjaa. On hyvä muistaa, että kun tapaa sitä oman vihkikirkon väkeä, niin kannattaa pitää oma mieli avoimena ja mennä tapaamiseen joustavalla asenteella. Usein kaikki asiat ovat sovittavissa, jos vain osaa ja haluaa neuvotella.

kirkossa vihkiminen

Tein pienen muistilistan siitä mitä kannattaa ottaa huomioon, jos järjestää kirkkovihkimisen:

2 vastausta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.