Hyvä kaaso on tehtäviensä tasalla riippumatta siitä kuinka myöhään edellisenä iltana on mennyt juhlapaikkaa koristellessa tai viime hetken askarteluja väsätessä. Keräsimme yhteen kaason tärkeimmät tehtävät, mutta uskomme, että moni kaaso hoitaa näiden asioiden lisäksi vielä sata muutakin juttua. Muista siis kiittää kaasoasi onnistuneen hääpäivän jälkeen!

Kaaso…

pitää huolta aikataulusta

Loistavan kaason tunnistaa siitä, että hän on opetellut juhlapäivän aikataulun etu- ja takaperin ulkoa. Hän osaa kertoa (silmääkään räpäyttämättä) mihin aikaan kirkossa on oltava tai koska alkumalja tarjoillaan juhlapaikalla. Kaason käsilaukusta löytyy myös printti aikataulusta eikä hän epäröi laittaa asioihin vauhtia, jos alkaa näyttää siltä, että aikataulu on vaarassa venähtää.

on hääpaikan pomo

Morsiamen ykkösnyrkiksi kannattaa valita ihminen, joka kykenee toimimaan tiukassakin paikassa. Ainakin siinä tapauksessa, ettette ole palkanneet erillistä hääsuunnittelijaa, ja kaason on tarkoitus toimia niin sanotusti juhlien emäntänä. Yksi kaason tärkeimmistä tehtävistä on varmistaa, että kaikki sujuu juhlapäivänä niin kuin pitääkin. Kaaso ohjaa vieraita ja vastaa kysymyksiin päivän kulusta ja yksityiskohdista, olipa avun tarvitsija sitten tarjoilija, DJ tai autokuski.

huolehtii morsiamesta

Tämän tärkeämpää tehtävää ei morsiamen ykkösnaisella olekaan! Kaaso pitää huolen, että morsian on oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja että hänellä on kaikki tarvittavat varusteet mukana. Ystävän käsilaukusta löytyvät niin hakaneulat, nenäliinat, huulipuna kuin proteiinipatukkakin. Tilanteen päällä oleva kaaso ei hätkähdä pientä puvun repeämää ja tunnistaa morsiamen nälkäkiukun ennen kuin tilanne pääsee ryöstäytymään käsistä.

toimii skumppapoliisina

Tämä tehtävä saattaa ensin tuntua hieman hassulta, mutta se on itseasiassa todella tärkeä juttu muistettavaksi hääpäivänä. Morsiamen seurueen aamu alkaa usein skumppa-aamiaisella, josta siirrytään kaunistautumaan, usein skumppalasi kädessä. Juhlajuomaa saattaa siis ennen vihkipaikan pihaan pääsyä kulua lasi jos toinenkin – eikä se välttämättä ole hyvä juttu. Kaason hommana on toimia korkinvartijana ja varmistaa, ettei morsiamen askel ala horjua.

auttaa pukeutumaan (ja käymään vessassa)

Yksi isoimmista tehtävistä on valmistella morsian alttarille. Kaaso on usein mukana meikissä ja kampaajalla sekä hän tietenkin auttaa morsianta pukeutumaan. Kaason vastuulla on usein myös huolehtia morsiuskimpusta, koruista ja sukkanauhasta. Kaaso viimeistelee morsiamen tyylin juuri ennen alttarille astelua ja varmistaa, että huntu ja helma ovat ojennuksessa. Myös silloin, kun muhkeahelmainen hääpuku pitää kesyttää vessakäyntiä varten, kaaso on valmiina rientämään apuun – vaikka vessakoppiin asti.

koristelee hääsviitin

Kaaso ja morsiusneidot ovat usein asialla, kun hääpari saapuu kauniisti somistettuun ja herkuilla varusteltuun hääyönviettopaikkaan. Tehtävät eivät siis suinkaan pääty vielä juhlapaikalle vaan monesti morsiamen luottoystävä on vastuussa myös hääsviitin koristelusta ja seuraavan aamun hemmottelusta. Kaaso ja/tai bestman on monesti myös viimeinen ihminen juhlapaikalla katsomassa, että bileet sujuvat hyvin viimeisen vieraan lähtöön saakka.

Lue myös:

Ystävyydestä ja kaasoista

Kaasojen ja bestmanien tehtävät

Pitääkö kaasoille & bestmaneille maksaa?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.