Hääpuvun alle tarvitaan alusvaatteet, jotka tukevat oikeista kohdista ja pysyvät paikoillaan koko päivän. Alusvaatemaailman moniottelijat vaihdetaan kevyisiin hepeniin vasta hääyön alkaessa.

Avonaisen tai ohutkankaisen hääpuvun alle ei voi pukea mitä tahansa virityksiä. Pienikin povi tarvitsee tukea, eivätkä alusvaatteet saa näkyä puvun alta mistään kohdasta. Alusvaateliike Funky Ladyn omistaja Saara Salmenkallio tietää, miten hääpuvun alle löydetään täydelliset alusvaatteet.

– Jos käytät rintaliivejä arkena, tarvitset niitä myös hääpäivänäsi, Salmenkallio opastaa.

Trendikkäät ihoteipit, rintoihin liimattavat silikonikupit ja olkaimettomat liivit toimivat parhaiten pienirintaisella. D-kuppikokoiset ja sitä suuremmat rinnat tarvitsevat tueksi muutakin kuin teippiä.

– Morsiamen tulisi muistaa, että sovituskopissa vain seistään paikallaan kymmenisen minuuttia. Hääpäivänä tanssitaan ja hikoillaan, joten liiveiltä vaaditaan paljon enemmän.

Sovittaessa kannattaa miettiä, olenko valmis olemaan näissä virityksissä koko päivän. Pahimmillaan epäsopivat liivit ja puristavat olkaimet voivat laukaista migreenin. Korsettien tiukat kylkiluut siloittavat kylkimakkarat ja suoristavat ryhdin, mutta illallispöydässä istuminen, tai jopa hengittäminen, saattaa olla epämukavaa.

Alusvaatteita olisikin hyvä miettiä jo siinä vaiheessa, kun hääpukua aletaan vasta etsiä.

– Yleisin morsianten moka on se, että he ostavat ensin puvun ja alkavat vasta sitten pohtia alusvaatteita. On aikamoinen shokki huomata, ettei unelmapuvun alle löydykään sopivaa liiviä, Salmenkallio huomauttaa.

Älä osta sovittamatta

Liivejä kannattaa aina sovittaa hääpuvun kanssa. Moni ei tule ajatelleeksi, että puku helmikirjailuineen ja pitseineen painaa paljon, ja saattaa vetää myös liivejä alaspäin. Kukaan morsian ei halua pelätä, että etumus valahtaa alas kesken tanssin.

Jos olkaimeton puku on jo hankittu, mutta alle tarvitaankin enemmän tukea, ompelija voi rakentaa pukuun kevyet olkaimet.

– Kevyet harso-olkaimet puvussa ovat aina kauniimmat kuin läpinäkyvät muoviset rintaliivien olkaimet.

Sovittaessa on hyvä kiinnittää huomiota myös siihen, kuinka ylös puvun yläosan reuna tulee.

– Neuvon morsiamia ottamaan kynän käteen ja piirtämään ihoon merkit, joista näkee asettuuko liivi kauniisti reunan alle, Salmenkallio vinkkaa.

Jotta liivit ja puku eivät lähtisi illan aikana eri suuntiin, liivit voi ommella puvun yläosaan kiinni tai puvun sisälle voi rakentaa lenkit, joihin rintaliivien vyön voi pujottaa.

Alushousujen rajat paljastuvat sovituskopissa helpolla kikalla.

– Pue sovitukseen kireät ja kirkkaan väriset alushousut. Jos väri tai saumat näkyvät hääpuvun läpi, tiedät tarvitsevasi jotain huomaamattomampaa.

Aivan kuten liiveissäkin, myös alushousuissa kannattaa panostaa laatuun.

– Vatsaa ja reisiä tukevien housujen täytyy pysyä muodossa koko päivän. Halvat housut antavat illan mittaan periksi. Sovittaessa kannattaa jumpata kunnolla, jotta näkee pysyvätkö housut paikoillaan.

Kapealinjaisen ja ohutkankaisen puvun alle Salmenkallio suosittelee sileitä nuden värisiä alusvaatteita. Jos puvussa on vanne, tai paljon pitsiä ja kirjailuja, niin kirkkaanvärisetkään alusvaatteet tuskin näkyvät läpi.

 

Huom!

Rinnan muoto ja koko muuttuvat iän, painonvaihtelun ja hormonimuutosten mukana.

 

Lue myös:

Näin pakkaat kallisarvoiset alusvaatteet oikein häämatkalle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.